ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Струва ли си да инвестираме в SEO оптимизация на сайт?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:59 / 28.05.2020Коментари (0)2438
©
Сега, когато COVID-19 принуждава много фирми да затворят магазините си, осъзнаваме колко важни са онлайн търговията и дигиталният маркетинг за бизнеса.

Докато някои от предприятията отчитат голям спад заради сегашните обстоятелства, виждаме как друга част, всъщност процъфтяват. Може би се питате, на какво се дължи това и защо пандемията от COVID-19 влияе пагубно на едни компании, а други жънат успехи?

От години е известно, че дигиталният свят се разширява все повече и повече. Но значението му никога не се е оценявало толкова, колкото в момента. Тъй като COVID-19 променя света, много компании се опитват да развият дигитално присъствие и да измислят нови маркетингови стратегии. Да общувате с клиентите си е жизненоважно, независимо дали работите в момента или не. Въпреки, че SEO оптимизацията е неразделна част от всяка промоционална тактика, някои фирми обмислят да адаптират усилията си за намаляване на оптимизацията. Но докато това може да спести малко пари, то вероятността да има катастрофален ефект върху цялата маркетингова кампания, е голяма.

Важно е да разберете, че в крайна сметка коронавирусът ще отшуми. Ако не продължите да правите SEO по време на пандемията, ще трябва да започнете от нулата, след като тя приключи. С намаляването на оптимизацията, може да загубите много по-големи суми, отколкото бихте спестили.

В тази статия ще разгледаме защо SEO оптимизацията е добра инвестиция в дългосрочен план и какви биха били ползите за вашия бизнес от една ефективна SEO кампания. 

С какво SEO оптимизацията превъзхожда традиционния маркетинг?

Според агенцията за дигитален маркетинг и реклама SEO Web Design, за да бъде ефективна една маркетингова кампания е необходимо да достигне до целевата аудитория. При традиционната реклама обаче това не винаги се получава. Ако например, предлагате счетоводни услуги, за което сте обявили в местния вестник, рискувате да загубите голяма част от целевата си аудитория, тъй като не всеки е в настроение да чете пресата всеки ден. Благодарение на SEO оптимизацията, клиентите сами ще могат да ви намерят, само с въвеждане на ключова дума.

Използвайки много стратегии, които SEO може да предложи, ще можете да пускате на пазара продуктите и услугите на вашата компания директно на хората, които се нуждаят най-много от тях, като наред с това, ще печелите и нови клиенти.

Защо SEO оптимизацията е по-добрата инвестиция? 

Впечатляваща възвръщаемост на инвестициите. Коефициентът на конверсия при SEO е много по-висок от всички други форми на дигитален и традиционен маркетинг. SEO често се сравнява с трафика на социални медии, но всъщност потенциалните клиенти много рядко търсят бизнес решения във Facebook, например. Те се насочват директно към търсачката и уеб сайта на фирмата, която им е нужна. 

Дълготрайни резултати. Въпреки, че добрата оптимизация отнема време, ако се прави правилно, то резултатите ще бъдат дългосрочни. В зависимост от нивото на SEO, от което се нуждаете, често пъти работата, свършена днес, ще има ефект години напред. След това е необходима само обща поддръжка. Ако сте на конкурентен потребителски пазар, това ще изисква повече време и усилия. При традиционната рекламата в момента, в който спрете да плащате, резултатите спират. 

Разрастване на бизнеса. С всяка година, онлайн бизнесът се развива все повече, като не показва признаци на забавяне. Никога не е късно да започнете да правите оптимизация за вашия бизнес, но колкото по-рано, толкова по-добре. 

Правдоподобност. Факт е, че хората се доверяват на този бизнес, който е класиран по-високо в Google.  

Как да намерите уважавана SEO компания?

Стигаме до въпроса, как да намерите SEO агенция, която ще направи всичко изброено по-горе? Как можете да сте сигурни, че компанията, с която работите, е наистина добра и ще ви изведе в челните позиции на Google? Ето и някои неща, които може да проверите преди да направите избор на фирма за SEO: 

Минали резултати. Макар да изглежда очевидно, много хора го пропускат. Преди да започнете работа със SEO компания, може да помолите да ви представят някои от уеб сайтовете, върху които работят в момента. Ако сте избрали добра фирма, това не би трябвало да бъде проблем. 

Препоръки от клиенти. Ако хората са доволни от работата с компанията, то те ще имат позитивни отзиви, които показват това. 

Разгледайте уеб сайта на компанията. Фирменият уеб сайт говори много за услугите, които предлага. Ако страницата е оформена добре и дава достатъчно информация, това предполага доверие и професионализъм.

Една от основните причини за успеха на SEO оптимизацията е, че не се фокусира само върху това, което търсачките искат, а се фокусира върху това, което потребителите искат. SEO стратегиите са ориентирани към потребителя и почти всички включват обслужване на целевата аудитория. Това е един от най-добрите начини за дългосрочен и ефективен маркетинг.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Природни стихии
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: