ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Стартира кампания "Зелено четене"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:37 / 28.05.2021Коментари (0)1844
©
Книги на български автори ще намират сами своите читатели в паркове и градини в по-големите градове на страната. Това ще се случи по време на национална кампания "Зелено четене" под мотото "Книгите сами ни намират“, съобщиха организаторите.

Тя стартира тази събота, на 30 май и ще продължи до 26 юни. Всички, които са се сдобили с ново четиво, трябва да направят снимка и да я публикуват в социалните мрежи с #книгодар. Всеки, който иска да стане посланик на кампанията, може да го направи, като остави своя книга на същите места, на които могат да бъдат намерени и останалите.

Двигател на кампанията е младият писател и автор на "Орденът на скорпионите" Надежда Динева. Кампанията  ще обхване градовете София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Велико Търново, Плевен и Благоевград. Основни цели на кампанията са популяризирането на четенето на обществени места и това да служи за пример на подрастващите, както и творчеството на млади български автори да достигне до повече хора. "Инициативата има за цел да изненадва, да вдъхновява, както и да ни свързва чрез добро. Затова и "избраниците“ на книгите трябва да подарят своя книгодар на друг, след като го прочетат", обяснява авторката. В рамките на кампанията ще се проведе и литературно четене на откъси от участващите книги.

В столицата книгите ще бъдат оставени лично от авторите, които участват в "Зелено четене", а в останалите градове ще помогнат доброволци. "За организацията разчитах и на много хора, които имат заслуги за това цялата кампания да се развие бързо и успешно, специални благодарности отправям и към съорганизаторите на инициативата Фондация "Шанс за децата и природата на България“ и Бутик ТианДе Красиви и щастливи, които подкрепиха финансово каузата", споделя Динева.

"От десет години работим за развитието и подкрепата на млади български таланти, откриваме и подпомагаме млади автори, имаме зад гърба си богат набор от успешно реализирани кампании в подкрепа на четенето. Особено щастливи сме, че тази инициатива се осъществява по идея на наш талант, реализиран вече млад автор – Надежда Динева и бивш възпитаник на  Центъра ни за млади таланти в град Бургас. Няма по-ценно от това да видиш как мисията ти се предава на поколенията и да имаш шанса да сбъдваш рамо до рамо с децата си. Благодарим на Надя за поканата и сме убедени, че "Зелено четене“ ще остави траен отпечатък сред четящите!“ сподели Лилиана Славова, председател на Фондация "Шанс за децата и природата на България“

Към момента в "Зелено четене" безвъзмездно със своите творби са се включили 10 български автори. Участват и 2 сборника с най-добрите творби на български младежи от последните две издания на националния конкурс "И децата покоряват светове! Покажи, че можеш!“. Сборникът "Разказ в 10 изречения“ излезе едва преди няколко дни и неговите читатели ще могат да се докоснат до таланта на млади българчета, дебютиращи със своите творби.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Животните на Фокус
Туризъм
Парламентарни избори 2024
Купа на България, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (1510) 16%
Спас Гърневски (1311) 14%
Д-р Иван Чомаков (890) 10%
Славчо Атанасов (2417) 26%
Иван Тотев (2392) 26%
Здравко Димитров (805) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: