ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Стана ясно от коя банка Невена е източила близо 1 млн.лв.
Автор: Пламена Николова 11:53 / 28.11.2019Коментари (13)11699
©
"Инвестбанк" е финансовата институция, от която банковата служителка Невена от Варна е източила близо 1 млн.лв., научи Varna24.bg от сигурни източници. 

Вчера на брифинг в прокуратурата окръжният прокурор на Варна Красимир Конов не пожела да разкрие името на банката, тъй като все още тече разследване. Стана ясно само, че около 30 са засегнатите вложители, от чийто сметки са източвани крупните суми. Прокурор Конов увери, че ще бъдат положени усилия по-голяма част от средствата да бъдат възстановени на клиентите и голяма част от тях са вече информирани за случилото се.

Както Varna24.bg съобщи, 38-годишната специалистка от отдел "Банкиране на дребно“ в клон на българска банка във Варна е задържана до 72 часа с постановление на дежурния прокурор в Окръжната прокуратура във Варна.

Невена Й. е привлечена като обвиняема за длъжностно присвояване на близо 1 млн. лева, като голяма част от сумата са от влогове на вложители в банката. Престъплението е в особено големи размери и представлява особено тежък случай.

Средствата са били превеждани на мъж от Монтана, с когото банковата служителка се запознала в интернет. За трите години виртуална връзка Невена Й. изпращала с колети по куриерска фирма присвоените средства. Освен тях тя и баща й изтеглили кредити, които също били изпратени на мъжа, както и средствата от влоговете на двамата й родители. Първите средства, които изпратила на своя виртуален приятел, били лични.

Между банкерката и мъжа от Монтана, който се представял в разговорите в интернет като Мирослав Михайлов, не е имало нито една среща на живо. Това не е истинското име на мъжа, на когото Невена изпратила общо 970 000 лева за трите години връзка в интернет и социалните медии.

Пред разследващите Невена обяснила, че средствата били нужни на нейния интернет приятел, за да реши финансови проблеми с лихвари. Тя разполагала само с три негови снимки. Парите изпращала на името Сергей, който бил уж негов братовчед.  

Образуваното досъдебно производство ще установява как са били присвоени суми от  срочните влогове на клиенти на банката, как са били изпращани, а и получавани от човек, който по лична карта е с други имена.

Очаква се в утрешния ден Окръжната прокуратура във Варна да внесе искане за вземане мярка за неотклонение "Задържане под стража“ във Варненския окръжен съд на обвиняемата Невена Й.


Още по темата: общо новини по темата: 15
02.06.2020 »
25.02.2020 »
20.02.2020 »
20.02.2020 »
30.01.2020 »
27.01.2020 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 20.02.2020 г.
0
 
 
Как ще я пуснат няма в Сливен веднага до смърт
Aнонимен
на 20.02.2020 г.
0
 
 
Всички пари да ги върнат, такси високи, дебели,мигли ботукс си слагат услугата е150 на месец ядат Бог да ги накажи,амин
0
 
 
цитат:
по-голяма част от средствата да бъдат възстановени на клиентите
Тези наглеци от банката да не се ослушват, а ВЕДНАГА да възстановят ВСИЧКИ пари на клиентите си, защото сметките са застраховани, а пък за източването е виновна точно банката, която не е взела достатъчно сигурни мерки за съхраняването и безопасността на средствата на клиентите!!! Нали за това се вдигат непрекъснато банковите такси, не само да дебелеят и да се угояват с 2 милиарда лв печалба за годината !!!
0
 
 
Тези бЪнкИри ни помислиха за побядисани врабчета :))))
+3
 
 
Три години ти да крадеш и пращаш пари не човек, когото не познаваш и не си виждал-хайде дай някоя по-убедителна версия, бре како!
+2
 
 
Шшшшшшш ,баси тези чужденци мислят ,че сме потомци на шехерезада....хахахаха.кой болен мозък го измисли? Интернет,виртуална връка,КУРиер,Сергей,братчеда,Монтана.....хахаххха.
...Балъъъъциииии
Aнонимен
на 28.11.2019 г.
+3
 
 
Следствието казало ли е, че банката нищо не е знаела? Защото тази банка вече беше осъдена за кражби от клиенти (подробности четете в e-vestnik ). Кой е казал, че не могат да измислят нови схеми?
+2
 
 
От банката са кьорави,щом сега разбират.И са глухи.
-1
 
 
Вместо да крие присвоеното,тя го трансферира на познат. Съвсем логична схема ,а това за интернет запознанство и ,че не са се виждали го разправяйте на канарчетата. Разбира се,че така ще казват и мъжа получавал парите ще твърди ,че не знае от къде "приятелката" му ги има!
Aнонимен
на 28.11.2019 г.
+5
 
 
Това е толкова странен случай, че може и да е истина. Тая банка е много зле, щом за 3 години нищо не е разбрала.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Ноември 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кабинетът "Денков - Габриел"
Изграждат екозавод в Шишманци
България в еврозоната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: