ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Сръбски учен със скандална статия: Българите са убивали бременни жени и хранели кучетата с човешка плът
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:07 / 26.03.2022Коментари (4)7011
©
Българите извършват невъобразими зверства спрямо жените. Турците са били по-милосърдни. Българите убивали бременни жени. Така ликвидирали и майката, и нероденото дете. Много бременни жени са изгорени в домовете си заедно с целите си семейства. На жените са отрязвали ръцете, краката, гърдите. След това, а главите им, както и тези на мъжете, момичетата и момчетата, са набивани на щикове , с които се е преминавало "триумфално" през населените места. Освен българите, доволни са оставали и кучетата, които се хранели с човешка плът.

Това са само част от "научните доказателства" на Радош Люшич – историк и университетски преподавател, които бяха публикувани в белградската преса, предаде БГНЕС.

Според преброяването на австро-унгарския генерален военен губернатор през 1916 г. в Сърбия има 222 225 жени повече, отколкото мъже.

Още по-лошо е положението в двете военноинспекционни области, Морава и Македония, които по това време са под българска окупация. След потушаването на Топлишкото въстание (1917 г.) Сърбия оставя впечатлението на опустошена и осакатена страна, в която на сто жени има един мъж!

Австрийски репортер съобщава, че "почти всички жени и момичета носят черно" заради загубата на своите съпрузи, роднини и изгубената си свобода.

Българското върховно командване отделя особено внимание на сръбкините, което никой досега не е правил.

Изхождайки от факта, че жените са "най-яростните патриоти", че те са "център на сръбския дух и най-прилежните агенти на тайната сръбска организация", че са идеолози и пропагандатори, следователно трябва да се очаква от тях да предприемат опасни действия срещу всички български начинания в Моравска област.

Довеждайки този проблем до етапа на "женска хипноза“, командването стига до извода, че това е "ужасно зло, което може да ни струва част от нацията ни и да разклати сигурността на страната ни“.

В историята на човешкия род подобни мнения за жените са рядкост, когато се знае, че тяхната сила и способности по никакъв начин не са били по-големи и по-значими от тези на жените оттатък Южна и Велика Морава.

Поради тези причини командването препоръчва на по-нисшите власти да забранят пътуванията на сръбкините и да ги принудят да говорят само български.

За да се приложи тази рестриктивна политика спрямо жените, трябва да се състави списък на всички интелигентни и влиятелни жени в окупираната област.

Преценявайки, че сръбкините от всички възрасти са опасни, срещу тях е произнесена присъда на геноцид: "изкореняването на сърбизма изисква унищожаване на сръбкините“. Българите не са обръщали толкова внимание на друга категория от населението (свещеници, учители...).

В достоверни исторически извори са записани невиждани и невъобразими зверства на българските власти спрямо жените преди, по време и след Топлишкото въстание.

Сравнявайки българските престъпления от времето на Първата световна война с тиранията на турците преди Първото сръбско въстание и между двете въстания, останах с впечатлението, че турците са били по-милосърдни.

В историята на сръбския народ това са двете най-страшни времена на смърт, в земя на смърт.

Ето само няколко примера за българско жестоко отношение към жените и момичетата.

Най-малкото момиче, което е откарано в българския лагер, е на по-малко от година.

Българите убивали бременни жени, удряйки ги в корема с щикове и така ликвидирали и майката, и нероденото дете.

Много бременни жени са изгорени в домовете си заедно с целите си семейства.

Имало е случаи, когато на жените са отрязвали ръцете, краката, гърдите. След това , а главите им, както и тези на мъжете, момичетата и момчетата, са набивани на щикове , с които се е преминавало "триумфално" през населените места.

Запазено е описание на дете в люлка, усмихващо се на светещ на слънцето щик - последната сцена в неговия едва започнал живот.

Освен българите, доволни са оставали и кучетата, които се хранели с човешка плът.

След убийствата изнасилването е било второто най-тежко престъпление.

Жени и момичета на възраст от десет до осемдесет години са били изнасилвани: в домовете си, в лагерите, на пътя, преди разстрела, в църквите, поотделно и масово и най-често в присъствието на членове на семейството.

Има данни за изнасилвания на всички жени в Пореч и на много в селата Топлице и Яблановце: "няма нито една жена над 12 години, която да не е била изнасилена“, гласи един документ.

Много от изнасилените жени и момичета забременяват, а много по-късно са убити - брутално, както са били опозорени.

Никак не е странно, че думата българин започва с малка буква и тогава, и след освобождението.

Според доклада на Международната комисия, в Топлишкото въстание (1917 г.) са убити около 20 000 жители на Топица и Ябланица, а може би и повече (до 35 000), като това престъпление никога не е обявено за геноцид.

В най-новата История на България, Белград, Клио, 2008 г., въстанието не се споменава не поради срам и вина, а заради прикриване на истината за зверствата.

Когато сръбски войници залавят двама български войници (1915 г.) и ги питат защо убиват жени, деца и старци, отговорът гласи: "Това ни беше заповядано – да унищожим сърбите“!

Само в Архива на Сърбия, без Архива на Югославия и Военноисторическия архив, материалите за българските престъпления се съхраняват в 44 архивни кутии!

В суматохата, която се надигна около Милунка Савич - героиня като всяка друга с или без пушка в ръце, трябва да сме благодарни на посолството на САЩ за заснемането на тази реклама, която е красиво представяне на нейните военни и следвоенни жертви.

Пропагандното видео може да бъде критикувано за начина, по който се прощава и забравя врага с геноцидни намерения.

Българите не отговаряха за престъпленията, които извършиха срещу сърбите през Първата световна война.

1) Съюзниците предотвратяват влизането на сръбската армия в България в края на 1918 г., за да не отмъщава.

2) Сърбите съставят списък от 500 български престъпници, които трябва да бъдат съдени, а великите сили решават да съдят такива нечовеци в техните държави.

3) Води се процес само срeщу трима български престъпници, единият от които е оправдан, а останалите двама излежават минимални присъди.

Ние сме наистина свети, а дали и те са такива? Сръбската наивност е безгранична, така че спрете да я подгрявате с героинята Милунка Савич.

След всичко това сърбите трябва да се запитат как е възможно българите, които са били наши врагове и врагове на нашите съюзници при две световни войни,да запазят народа и държавата си, а ние не?/


Още по темата: общо новини по темата: 975
20.03.2024 »
06.03.2024 »
06.01.2024 »
13.12.2023 »
24.10.2023 »
15.10.2023 »
предишна страница [ 1/163 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
За съжаление сред българите воювали в Сърбия е имало и откровени садисти, и това е факт. Мой приятел (69-и набор), ми е разказвал, че съселяни на неговия дядо са го виждали да ръга със сабя в корема бременна сръбкиня. Не е било по ничия заповед, просто си е бил изрод.
0
 
 
Ела в България,свиньо скопена,да ти покажа какво е български х..!
0
 
 
В Сребреница и цяла Босна пак българите извършваха зверства. След разпада на Югославия ,българите се биха с всичките ви комшии с които бяхте в едно семейство. 1885г.България ви нападна. А ,че сте никакви войници и разпасана команда ,пак България ви е била виновна. Вижте какъв санджак останахте. Пак ние сме ви виновни. Къде бяха братята ви Руснаци !? Ще влезете в ЕС ,като си върнете Западните покрайнини на България и Войводина на Унгария. А ти лично не трябва стъпваш в България ,изрод Милошевски.
+1
 
 
Те да не си мислят че сме забравили сръбско бйлгарската война.Те ни нападнаха в гръб веднага след съединението.Бихме ги като маче в дувар.Винаги са били руски подлоги и такива си останаха.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждането на АМ "Тракия"
Политическо противоборство в САЩ
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (1662) 16%
Спас Гърневски (1456) 14%
Д-р Иван Чомаков (997) 10%
Славчо Атанасов (2692) 26%
Иван Тотев (2653) 26%
Здравко Димитров (904) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: