ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
След по-малко от месец годишните прегледи на автомобилите ще имат нов компонент
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:57 / 16.06.2021Коментари (12)14069
©
След по-малко от месец годишните прегледи на автомобилите ще имат нов компонент. От 12 юли ще бъде издаван нов модел стикер, който ще съдържа данни за емисиите, отделяни от автомобилите. Т. нар. "екостикери“ са разделени на 5 категории, като петата е за електрически и хибридни автомобили. Тези категории не отговарят на европейските – от 1 до 6, зададени от производителя, а са продиктувани от българските власти. 

Целта е в определени дни със завишени нива на вредните емисии общините да ограничават достъпа до централните части на градовете за автомобили, които замърсяват въздуха. 

"Стикерът ще е с информация за екологичната група, техническата изправност, валидността на прегледа за техническа изправност и екологичната група на превозното средство. Ще има вграден чип, който ще се чете от устройство“, обясни в "Тази сутрин“ Бойко Рановски, директор на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация“.

Ако тази година вече сте преминали технически преглед, срокът му остава валиден. Ако обаче в рамките на този период бъде въведено ограничение за влизане в градовете на автомобилите с по-ниска екокатегория, водачите трябва да посетят пунктовете за втори път, за да им бъде направено замерване на емисиите и съответно дадена категорията, на която отговарят.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Еко терористите ще ви съсипят бизнесите и ще ви вземат частната собственост пред очите ви докато ви говорят как това е за ваше добро. Утре ще мине наредба как трябва да убият всеки 2ри в държавата да стане по-зелена, и вие пак ще се радвате. Тъпи сте и тъпи ще останите. Колкото и да мрънкате за въпросните "селяни" толкова тия "селяни" със "таратайки" правят възможен бизнеса в градовете, и ако не ви бяха толкова тесни джобовите, можеше да карат по-нови и "чисти" коли. Ама то е ясно че на вас не ви пука дали са чисти или не, вие искате само на центъра да е чисто, пък боли ва фара за околията и тн. След въвеждането на тези промени, нищо значително няма да се промени освен да се отворят още 10-15 врати за корупция защитени от държавни закони и наредби.
0
 
 
Пише точно и ясно влиза в сила от 12 юли.Първия минал преглед ще види какво го чака с 1 ва категория.
+1
 
 
Споко това беше проекто закон но не го гласуваха.Като гледам какви идиоти отново си стягат за депутати скоро закон няма да има.Чалгата и злобата не магат да пишат зякони
+1
 
 
Интересно ми е тия с дизеловите баничарки какво ще правят като им забранят да влизат по центъра... или пак ще правим изключения за "бизнеса"??? Общинарите няма да могат да си вдигнат главата от дела. Още по интересно специално за Пловдив като забранят минаването през центъра какво ще става по околовръстното всеки делничен ден?
+3
 
 
Всички, които питат защо не се използват Евро от 1 до 6. Аз си го обяснявам по този начин: Не може селското комплексарче да ми кара голф с Евро 4 или 5 категория, и видиш ли като му изплющи един "качествен" чип и права тръба и като даде газ пред мен, колата ми от сива да става черна и да се води че емисиите са му Евро 4 или 5, и гордо да рецитира "Сажди има ли". Е за това. Ако сега обвържат и данъчните облекчения с измерените стойности, а не с това, какво Евро се води колата по документи, ще стане чудесно (Същата причина като по-горе). Нека хейта започне сега! А ето и още една добра причина - няма нормален човек в държавата, който да вярва, че с нашите горива "на световно ниво", колите ще си постигат Евро категориите.
-3
 
 
Сигурна съм, че и Бойко Рановски не знае защо не са използвали европейските от 1 до 6.
-2
 
 
А защо не използвахме европейските от 1 до 6? Питам за една приятелка!
+4
 
 
"Тези категории не отговарят на европейските – от 1 до 6, зададени от производителя, а са продиктувани от българските власти" - това казва всичко .
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Декември 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
БК Академик Пловдив
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: