ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
След брутален домашен тормоз и опит за убийство, извергът Нилгин отива в затвора
Автор: Пламена Николова 17:13 / 07.10.2020Коментари (0)3162
©
Предаден на съд от Окръжната прокуратура в Шумен за опит за убийство на бившата си съпруга при условията на домашно насилие бе осъден на 15 години лишаване от свобода, съобщиха от пресцентърана Апелативна прокуратура във Варна. 

32-годишният Нилгин А., който направи опит за умишлено убийство на бившата си съпруга Нурсел М. при условията на домашно насилие, бе осъден днес от състав на Шуменския окръжен съд на 15 години лишаване от свобода при строг режим.

Освен за опита за предумишлено убийство подсъдимият е бил предаден на съд и за още три престъпления – хулигански действия при управление на МПС, закана с убийство и за държане на огнестрелно оръжие – преправен газов револвер. За всяко едно от престъпленията съдът го осъди ефективно, като съдебният състав определи 32-годишният Нилгин да търпи най-тежкото от тях, а именно 15 години затвор.

До разтрогване на брака на подсъдимия и съпругата му се стигнало след години на домашно насилие. Нилгин малтретирал съпругата си, ругаел я, ограничавал всякакви нейни контакти с хора извън най-близкия семеен кръг, забранявал й да работи, за да я държи в икономическа зависимост. След системна употреба на алкохол ставал ревнив и с желание за безгранична доминация в семейните отношения. Съпругата му напускала няколко пъти семейния дом и се изнасяла с трите си деца при родителите си в Шумен.

След поредното домашно насилие тя предприела действия да разтрогне брака с насилника. След развода родителските права върху трите деца били предоставени на нея.

За да се грижи за децата си, Нурсел започнала работа в шуменско предприятие. За работата й помогнал съсед, който бил близък приятел на неин роднина и работел в същото предприятие. Често двамата пътували до работното място и обратно с автомобила на съседа.

Информацията за това достигнала до бившия й съпруг. За да следи движението на Нурсел, подсъдимият закупил GPS, който успял да монтира на колата на мъжа, с когото бившата му съпруга пътувала. Закупил си и газ-сигнален револвер с намерението да я убие. При опит да изпробва оръжието, подсъдимият счупил ударника му. От ловно-рибарски магазин в Шумен закупил газов револвер и го преправил в огнестрелно оръжие, сочат резултатите от назначената комплексна балистична експертиза по делото.

На 22 май 2019 г. около 4,50 ч. на разсъмване Нурсел и колегата й тръгнали към работното си място с автомобила му. Малко по-късно забелязали, че след тях се движи колата на подсъдимия. Нилгин застигнал колата и предприел действия да ги принуди да спрат.

На бул. "Симеон Велики“ подсъдимият спрял напречно на пътното платно автомобила си и принудил автомобила, в който пътувала Нурсел, да спре. Жената отишла до колата на бившия си съпруг. Навела се през отровения прозорец в опит да разговаря с него. В този момент той произвел три изстрела с револвера в главата на бившата си съпруга.

На помощ на пострадалата се отзовал нейният колега. Нилгин го заплашил с убийство. След това подсъдимият избягал от местопрестъплението в посока Разград, където се предал в полицията.  

Преживяното, освен получените травматични увреждания от изстрелите в главата, довело до разстройство в адаптацията й със смесено нарушение на емоциите и поведението. Заканата с убийство, отправена от подсъдимия към колегата на бившата му съпруга, предизвикала основателен страх, е заключението на комплексната съдебнопсихиатрична и психологична експертиза до делото.

Според прокуратурата отегчаващи отговорността обстоятелства за подсъдимия Нилгин А. са предходните му осъждания и упоритостта при реализиране на престъпните посегателства.

Присъдата на Шуменския окръжен съд подлежи на протест и обжалване пред Апелативния съд във Варна.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Волейболен клуб Виктория Волей (Пловдив)
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: