ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Скандалът около Иво Христов, нарекъл българите "инфантилни", се разраства
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:04 / 07.10.2020Коментари (5)4415
©
Ще сезираме Комисията по етика, която да разгледа случая с Иво Христов - изказването му руши не само доверието в БСП, а и на цялото Народно събрание." Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Тома Биков в декларация от името на групата.

"Вчера в интервю за бТВ депутатът от ПГ на БСП Иво Христов нарече българския народ инфантилно население. Това не е първият случай, в който г-н Христов се отнася презрително към българските граждани. Преди 3 години той заяви, че 80 % от българите са дебили. С последната си телевизионна изява г-н Христов практически препотвърди тази своя теза. ПГ на ГЕРБ се солидализира с позицията на младежката организация на партията и категорично осъжда подобни изказвания. За нас е недопустимо народен представител, който според духа и буквата на Конституцията е длъжен да представлява целия български народ.", започна своята декларация народният представител от ПГ на ГЕРБ.

"Настояваме ръководството на ПГ на БСП да заеме ясна позициия по отношение на думите на г-н Христов, като или да се разграничи категорично от тези квалификации, или да поеме политическата отговорност за тях. Това е най-малкото, което може да направите в тази ситуация, защото изказването на г-н Христов хвърля сянка на съмнение по отношение на искреността на вашите намерения да работите за благото на българския народ", заяви още Тома Биков.

Според него пасивната позиция на БСП след подобни изказвания е симптоматична за начина на мислене. "За вас неифантилни и недебилни са само онези български граждани, които са готови да ви припознаят като свое политическо представителство. Това политическо високомерие е една от причините вече повече от 10 години да не сте в състояние да спечелите довението на мнозинството от българските граждани. Подобни изказвания рушат не само доверието във вашата политическа сила, а и на цялото Народно събрание", каза още Тома Биков. Депутътът каза на БСП, че високомерието в политиката и фикцията на определени среди, които се мислят за призвани да променят народа, а не да му помагат, е отхвърляне на философията на демократичната система.

"Това е тоталитарен идеологически инстинкт, който в новата българска история е нанесъл достатъчно травми на същия този народ", изтъкна още Тома Биков. Той посочи, че ГЕРБ са склонни да мълчат за обидите и епитетите, с които биват наричани от опонентите си, но не са склонни да мълчат, когато някой си позволява квалификации по отношение на българския народ.

"Ние сме в тази зала да помагаме на българския народ, а не за да го поучаваме, обвиняваме или обиждаме. Ако целта на присъствието на БСП в тази зала е друга, то може да продължите да се отнасяте пасивно към подобни изказвания. Това единствено ще направи още по-видим двойният стандарт, който традиционно проявявате", посочи още Тома Биков.


Още по темата: общо новини по темата: 4080
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/680 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+4
 
 
Общо взето Цвета Караянчева си го каза,когато ни обижда Премиера е комплимент,когато го каже някой друг е обида. А и пак същата казва: На който не му харесва Да оди пеш...
на 07.10.2020 г.
+3
 
 
Как ще интерпретира Биков изказването на Борисов,че българите са "...лош генетичен материал..."?
+4
 
 
А какво ще каже тази мазна муцуна за "тулупите" на Мутрата?
+6
 
 
щом този народ е избрал и тома биков за депутат, значи проф.христов е прав
+6
 
 
Не само, че сме инфантилни, а и сме хора, които само на софрата сме силни и смели и знаем всичко, но опре ли работата реално да си извоюваме правотата, никакви ни няма! Истината понякога боли, но това не я прави по-малко истина!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: