ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Щерката на Митьо Очите пое империята му! Яки батки й носят всеки ден сакове с пари
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:07 / 21.06.2019Коментари (1)17029
©
Младо момиче е новият бос на мафията по морето - досущ като в италианския сериал "Гомор"! Станислава Желязкова, първородната дъщеря на несебърския мафиот Митьо Очите е била коронована лично от татко си да поеме контрола върху престъпната му империя. Това разкриха няколко независими един от друг източници от морския ъндърграунд, цитирани от "Уикенд“. Думите им бяха потвърдени и от полицията в Бургас, като техен представител призна, че МВР разполага с оперативни данни, че Станислава коли и беси из Южното Черноморие и е новият некоронован началник на подземния свят там.

Митьо Очите е в затвора от миналото лято, когато бе арестуван в Истанбул заедно с ятака си Бенчо Бенчев и с една от любовниците си. След това Морския Ал Капоне прекара 8 месеца в турски арест, преди тази пролет да бъде екстрадиран в България. Оттогава Желязков лежи под охрана в МВР болница, а съсед по креват му е карнобатският олигарх Миню Стайков. В негово отсъствие групата му от Несебър, Поморие и Бургас изпълнява заповедите на дъщеря му Станислава, свидетелстват на морето.

 И този летен сезон първородната щерка на Митьо Очите се движи под солидна охрана из Слънчев бряг и лично наглежда обектите на татко си. "Охраняват я трима гавази, движат се с бронирано "Ауди" и джип "Мерцедес"6 класа. Всеки следобед Станислава събира мутрите си на оперативка в ресторант в Несебър и лично им раздава задачите. Охранителите й използват "тапи", които заглушават сигналите на мобилните телефони, за да не бъдат подслушвани", категоричен е източник от бургаския ъндърграунд.

На младата дама се отчита и оборотът. Яки батки ѝ доставят ежедневно сакове с пари. Засега полицията не разполага с официални данни, че Станислава поддържа бизнеса на татко си с наркотици. Казват, че Очите още миналото лято разпоредил на организацията си доброволно да сдаде търговията с кокаин и амфетамин на морските "васали, тъй като осъзнавал, че бизнесът с дрога носи най-големи ядове, а и се опасявал от зачестилите случаи на пропели негови дилъри, които, след като бъдат арестувани, го сочат като бос на дрогата. Последният такъв случай е с бургаския дилър Георги Илиев, който е сред защитените свидетели на Специализираната прокуратура срещу Митьо Очите.

Според показанията на адаша на покойния висаджийски бос Жоро Илиев, Морския Ал Капоне принуждавал дилърите от Бургас и Поморие да зареждат на едро от неговата стока. Дори и без да контролира бизнеса с наркотици по морето, Станислава все пак съумява да реализира внушителни печалби. В империята на Митьо Очите попадат няколко обществени перални в Слънчев бряг, където десетки хотели перат чаршафите си. Казват, че от години това е запазена територия на Димитър Желязков и който отвори конкурентна обществена пералня, рискува палеж на обекта си. Групировката на Желязков охранява и десетки кафенета, дискотеки и магазини в Слънчев бряг, като дейността се осъществява чрез бургаския филиал на "Аркус Сигурност".

Макар Димитър Желязков да се водеше до миналото лято на длъжността "консултант" в охранителната компания, публична тайна е, че той ръководеше репресивната структура. Сега мутрите от "Аркус" се подчиняват не на официалните си шефове, а на дъщерята на Митьо Очите - Станислава. Организацията прибира оборотите и на търговците на плодове и зеленчуци, както и на 4 стриптийз бара, където работят над 40 млади дами, които от учтивост ще наречем "масажистки".

27-годишната Станислава Желязкова роди миналото лято първото си дете. Тя живее на семейни начала с Велислав Попов от Несебър, който работи като "организатор-охрана" в "Аркус Сигурност". Зетят на Димитър Желязков обаче нямал гангстерска закваска и потенциал да ръководи мафиотската структура и също се подчинявал на половинката си Станислава, категорични са в Слънчев бряг.

 Познавачи на ъндърграунда разкриват, че въпреки арогантното поведение и мутренски обноски на Станислава, управляваната от нея групировка на татко й търпи регрес. "Бандата вече не командва на плажовете на Слънчев бряг и не събира рекет от таксиметровите шофьори. Изхвърлиха ги и от бизнеса с фалшив алкохол, който е поет от друга организация, ръководена от наместници на величия от групировката СИК", категорични са по морето. Съдят я за рекет на таксиджии Станислава Желязкова е съпроцесник на татко си Димитър, но е под гаранция, тъй като е майка на 8-месечно бебе. Според обвинението на Специализираната прокуратура дъщерята на Митьо Очите е ръководела таксиметровия бизнес в организацията на татко си. Чрез десетки регистрирани фирми, контролирани от нея и приятеля й Велислав, Станислава раздавала таксита под аренда, като събирала непосилни такси от шофьорите. Свидетели твърдят, че плащали по 150 лева на ден, за да имат право да паркират такситата си пред най-оборотните дискотеки и кръчми в Слънчев бряг. Станислава прибирала рекет даже от файтонджиите, които плащали по 300 лева на седмица "такса спокойствие". Пари били прибирани даже от продавачите на царевица, сладолед и плодове. "Бързооборотният рекет от дребните търговци беше събиран от Станислава, а за големите обекти се грижеше Митьо", свидетелстват свидетели в процеса срещу бандата на Димитър Желязков. Станислава отрича обвиненията и твърди, че е жертва на целенасочена прокурорска агресия. Ако тя бъде призната за виновна и осъдена, рискува присъда от 4 до 7 години затвор.


Още по темата: общо новини по темата: 49
24.06.2021 »
18.06.2021 »
13.07.2020 »
08.07.2020 »
17.02.2020 »
06.02.2020 »
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 23.06.2019 г.
0
 
 
Аре стига за Тея боклуци сте писали защо занимавате хората с тях
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Реформи в БДЖ
Проектът Модър - Царевец
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (900) 16%
Спас Гърневски (806) 14%
Д-р Иван Чомаков (550) 10%
Славчо Атанасов (1479) 26%
Иван Тотев (1513) 26%
Здравко Димитров (492) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: