ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Ще плащаме, ако откажем пръстов идентификатор при влизане в болница
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:39 / 01.11.2016Коментари (25)11419
©
Ако пациент откаже да се идентифицира с пръста си при постъпване в болница, той ще трябва да заплати за алтернативен метод на регистрация, предаде Дарик. Какъв ще бъде той, ще реши Здравната каса, след като се събере достатъчен брой лица, които не желаят да се идентифицират посредством своите пръсти.

Към момента тези пациенти са около стотина, заяви здравният министър Петър Москов, след като взе участие в откриването на обновена Клиника по нефрология в столичната Военномедицинска академия.

От днес новата идентификационна система става задължителна за постъпване и изписване от всяко лечебно заведение, което има договор с касата.

Ако при влизане в болница откажем да се идентифицираме посредством пръста си, касата ще организира проверка и неин екип ще бъде в лечебното заведение до един час, информира Петър Москов.

"Ако вие днес отивате в болница и имате причина, поради която не искате да се идентифицирате по предложения безплатен начин от касата, екип на касата - в рамките на час, ще дойде, ще удостовери вашето присъствие и вашето лечение ще бъде проведено. Касата ще дойде на индивидуална проверка, за да види, че вие сте там и съответно ще ви бъде даден алтернативна възможност. Каква ще е тя?

В момента сме в процес на набиране на количество пациенти, които евентуално биха искали различен вид идентификация. Ако трябва да направим различна идентификация за 100 човека, които до този момент са отказали, това ще струва определени пари", добави Москов.

Тези пари обаче ще бъдат за сметка на пациента, категоричен бе министърът, като по думите му безплатната за болния идентификация с пръсти е едно оръжие в ръцете на пациента.

Към момента пациентите, регистрирани в новата система, са над 300 000 души. От здравната каса призовават, ако при пребиваването си в болница пациенти се натъкнат на нередности, незабавно да сигнализират в районните каси или на безплатния горещ телефон 0800 14 800.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Сутиация, мъж с отрязана на банциг ръка постъпва в болницата. Не се прави нищо по него докато не разпише информирано съгласие, че може да му се извършват манипулации, попълни се история на заболяването с личните му данни, разпита се той и роднините му. Общото време за попълване на всички документи варира от 20мин до плюс безкрайност. На края се прави нужното, ако е още жив и за десерт му се начуква глоба, щото не си е донесъл ръката да му чекират пръсчанцата.
0
 
 
Не приказвайте глупости,всеки прави ИЗБОР,как да си заключва телефона,а тук става дума,че ЗАДЪЛЖАВАТ,ЩЕШ -НЕЩЕШ,особенно на възрастните хора,на които всичко им е трудно,тук става дума за глупава измишльотина,която я няма никъде по света,а само пак у нас,поредната простотия, тоя Москов да вземе да се гръмне!
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 02.11.2016 г.
0
 
 
Тоя издевател над българския народ да бъде заставен да плати всички мошинки за пръстови отпечатъци! Ако няма пари - да му се изземе имуществото и на борсата за работа. Не може все народа да плаща за простотията на разни олигофрени и откачалки! Защо Боко го търпя толкова време, като всички бяха против тая тъпотия? Защо ще плаща бюджета заради такива малоумници?
+2
 
 
Ами за залост не е виновен този нар....а който гласува за него така,че другия път внимавайте защото каквато и да било глупост да измислят но това е...
+1
 
 
ако не беше пълно с измекяри и тарикати нямаше да има нужда от отпечатъци
+2
 
 
щяло да струва пари... Ами тая система с отпечатъците безплатно ли ни я дадоха от ЦРУ, Бе г-н този онзи...?! А тия осигуровки защо ги плащаме Бе г-н този онзи?! ... сатанински изчадия ... долни!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Купа на България, сезон 2023/2024
Парламентарни избори 2024
Футболно първенство за ветерани
Държавата прехвърли 4 имота и Небет тепе за стопанисване на общината
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: