ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Шаренкова: Комунизъм в България никога не е имало, реабилитирането на фашизма е провокация към обществото
Автор: Георги Кирилов 12:36 / 01.12.2021Коментари (8)2702
©
Европейският съд по правата на човека в Страсбург осъди България да плати малко над 12 хиляди евро по дело, заведено от влогъра Асен Генов. Държавата бе пратена на съд, след признаването на виновност, че на 7 ноември 2013 година е боядисан паметникът пред централата на БСП на "Позитано" 20 в столицата.

Европейският съд по правата на човека приема, че е нарушена свободата на словото на жалбоподателите.

"Европейският съд отсъди в полза на европейските граждани и в полза на хора, които са предприели действия за демократизиране на държавата, чиито правата са били отнети", това каза в "Твоят ден“ по NOVA NEWS Асен Генов.

Според него злоупотребата с пари на данъкоплатеца е започнала по-рано с участието на МВР, прокуратурата и съда, които са произвели погазващо правата правосъдие.

Издателят Светлана Шаренкова пък  смята, че оскверняването на паметници не е гражданска позиция, а хулиганство и противообществена проява.

"Правото на господин Генов защитавам и аз, но това не става с боядисване на паметници. Не коментирам решението на съда в Страсбург, отсъждането не е свързано със самия паметник", каза още тя.

За Светлана Шаренкова вандалското отношение на един паметник не решава проблемите на днешния ден.

"Аз не мога да приема, че оскверняването на паметници, свързани с антифашистка борба, е гражданска позиция. Такава борба с паметници, които са част от особена  страница от българската история, при която живота са си дали хиляди българи. Европейската памет за фашизма и антифашизма е въпрос на цивилизационен избор", каза Шаренкова.

"Паметникът на съветската армия на "Позитано" 20 е открадната от автора композиция. Тя там стои без съгласието на нейния автор. Тя е незаконно пребиваваща там. Това е пропаганден символ. Там беше централата на дома на активните борци против фашизма и капитализма, които след 9 септември от няколко стотици станаха стотици хиляди. Това решение на съда би трябвало да върне България отново в разговора за лустрация, за да се освободим от агентурата на ДС", отвърна Генов.

"Умберто Еко казва, че забравата на миналото е престъпление към бъдещето. Нека сложим край на тази гражданска война, която е вече 90 години продължава.  Нека почетем жертвите и от едната, и от другата страна. Комунизъм в България никога не имало, фашизмът е престъпление. Неговото реабилитиране е провокация към обществото", продължи диалога Шаренкова.

"Трябва да използваме термините коректно. За фашизъм говорим в Италия, а за Германия - националсоциализъм, който е контрапункт на тогавашния интернационал социализъм. Искам да припомня на Радев, че Крим е украински. Това сме го признали на международно ниво", завърши Асен Генов.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Само и вижте снимката. Тая дзурла лъха ,на червена мумия. Била професор. де**а тъпите шлюхи.
+1
 
 
Гледам нея и се сещам за АНТИпрезидентчето ни!!!! Две руски подлоГи!
-1
 
 
Комунизма беше гадно нещо, но в сравнение с това, което е в момента беше РАЙ! Когато фактите говорят и боговете мълчат! Само прост човек би го отрекъл. В момента всички лиши неща на комунизма са налични, умножени по 10! Тогава имаше и хубави неща. В момента хубавите неща са рядкост.
+1
 
 
Долна продажна рубладжийска отрепка! Срам за човечеството! Стефан Стамболов най-правилно се е разправял с такива като вас, слуги на азиатската кочина!
+1
 
 
Като е нямало комунизъм ,защо има КППС и БКП. Това К ,какво е....к**ви ли ? Скумрията Шаранкова би ли ми обяснила партията на Хитлер има ли някъде в думите фашизъм ? Що тогава национал социалистите наричат ,московските комуняги камаратен ? Наясно ли е тази тъпа кранта,че и двете страни са престъпни,мракобесни и виновни за гибелта на милиони. де**а и ку**ите безродни.
0
 
 
краво съветска,в България НИКОГА не е имало *фашизъм*!Това е името на движението,а после и партия ,основано и предвождано от Бенито Мусолини в Италия.Нямало е *фашизъм* в Германия - там на власт СЛЕД ИЗБОРИ идва партията на национал-СОЦИАЛИСТИТЕ,чийто водач е Адолф Хитлер.Поняла?И да,в България *не доживяхме* до кАмунизъм,в него живяха определен кръг хора и то доста години,а останалото стадо се къпеше в *меда и маслото* на цоциализъмЪт,който пък трябваше да се превърне в РСО - развито социалистическо общество.Помниш ли това,краво шаренкова?Мога да ти изнеса една лекция,ама искам да си ми подръка,че от време на време да те пухам по чотурата с една червена книжка за по-добро запаметяване.И накрая да те заритам - ти кога ще се изнесеш при рашките,на които много обичаш да поцелуеш джопа?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2023 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: