ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Шампионка с 38 медала живее с 10 лева на ден като общ работник по строежи
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:59 / 11.10.2017Коментари (32)50447
©
Шампионка по борба с 38 медала работи днес като общ работник по строежи, предаде Нова телевизия. 32-годишната Руска Петрова е отраснала в домове, а след смъртта на треньора й миналата година се захванала на работа. Завършила е строително училище, затова днес прави ремонти - обръща прозорци, шпаклова стени. Живее с 10 лева на ден, за което казва, че са много пари за нея. Мечтае да има собствен дом. 

Руска има 17 златни, 10 сребърни и 11 бронзови медала от републикански първенства по борба, някои от които са подарени, а други се пазят от нейни приятели. Младата жена е отраснала по домове, зарязана от майка си, която обаче не се отказала от нея с документ, за да й даде шанс да бъде осиновена. Преди време Руска била открита от сестра си Митошка. Тя си загубила акта за раждане и при изваждане на нов установила, че са общо 12 деца. Само 5 от тях живеели с майката, която била баничарка и често работела нощни смени. Останалите деца била дала по домове и роднини. Самата Митошка на 8 г. също била изоставена в дом.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
некадарни политици смурт на депотатите !
+1
 
 
Ето това е еманципирана жена . Справя се със собствени средства и усилия . Действа и не се самосъжалява . Нека пишман феминистките , които чакат всичко наготово , да вземат пример .
0
 
 
От къде е това момиче. Ако това, което е написано за нея е вярно, това е ЧОВЕК. За разлика от много хора, тя се бори с честен труд за пстигане на всичко.За 10 лв на ден почти никой не би искал и да чуе за работа
0
 
 
Не мога да повярвам колко злобни същества се изредиха да драскат тук! Момичето работи и мечтае за собствен дом. Какво лошо и пропаднало видяхте?!? Отраснала по домове, без родителска подкрепа, завършила строително училище и е повече човек от половината "стайни растения" отгледани наготово от мама и тати, за които все няма работа и на 30г продължават да разчитат на тях. "Пропаднал" не се казва на човек, който се бори и има мечти. Аз вярвам, че за нея има по-добро бъдеще и че ще го постигне. Но не съм сигурна за повечето драскачи тук, които знаят само да недоволстват и подценяват!
+2
 
 
За да станеш европейски, световен и балкански шампион ти трябват не малко пари. Пример с един Григор Димитров, който сам се финансира и развива, защото ако чака държавата ще си седи в частната заличка и ще си цъка топката. Пример с футболисти, на които искат минимум 10 бона, за да ги пуснат да играят за големите отбори и им казват, ако имаш играеш, ако не, не играеш и толкова. Да не говорим за качествените тренировки, че и те не са евтини и много хора, които са бъдещи таланти не могат да се развиват поради нямането. Та, хайде да не подценяваме медалите на девойката и да не съдим човек когото не познаваме и най-малкото не сме му на положението. Всеки казва млада е да работи там да се оправя. Тук говорим за човек, който дава таланта си за името на държавата, която не дава една стотинка нито за зали нито за турнири, кво остава за спортисти. Отдаденият човек на спорта губи много в тоя свят, защото спортът е до време и ако не станеш спортист на световно ниво оставаш на улицата, медалите и славата в малката зала няма да те нахранят, а практиката и знанията, които пропускаш в други сфери по време на тренировките, ти затварят вратите към работата, която може да те изхранва. Затова трябва държавата да осигурява доход на спортистите и да ги поощрява да им дава възможност за развитие и обучение, а не да ги мачка и после, ако станат европейски или световни шампиони да се бие в гърдите, че шампионът е българско чадо.
0
 
 
Като я гледам, не и е зле на жената...а че държавата е за*е*ала спорта отвсякъде е ясно:)))))
0
 
 
Тъжната,българска действителност!
0
 
 
абе не е точно така, защото държавата трябва да стимулира хората да избират спорта пред някоя друга професия, защото не можеш да спортуваш над 35. По-рано настъпва момента на пенсиониране. Но пък съм съгласен с това, че какво като е спортистка. Милиони българи нямат и по 10 лв на ден - факт!
0
 
 
За спорт и култура в България не се прави нищо ...жалката истина а може да сме на върха
0
 
 
Просто България.... Държавата на похабените таланти....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Януари 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: