ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Сачева пред BBC: Бойко Борисов искаше да подаде оставка, но не му позволиха
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:20 / 09.08.2020Коментари (7)11701
© Пресцентър МС
Бойко Борисов искаше да подаде оставка, но коалиционните му партньори не му позволиха. Приходите в България за последните 10 години са се увеличили 3 пъти, а БВП - 2 пъти. Това заяви пред британската национална медия BBC министърът на труда и социалната политика Деница Сачева, предава "Труд".

На твърдението на кореспондента на медията в България - Красимира Хендри, че "Според "Трансперънси интернешънъл" България е най-корумпираната страна сред 27-те страни в ЕС", Сачева отговаря, че "Проблемът с корупцията не е "непроменим", но е "всекидневна битка", добавя тя с уточнението, че се "справяме в момента".

В обширен материал в предаването "The Newsroom" на BBC централна тема са едномесечните антиправителствени протести и премахването на палатковите лагери, блокирали ключови кръстовища в страната. Кореспондентката на медията и международен редактор в нея Красимира Хендри разказва за причините за протестите у нас - корупцията и злоупотребата с публични средства. 

Тема на коментар са и записите, в които премиерът Бойко Борисов "говори нецензурно", конфликта между него и президента Румен Радев, нахлуването в президентството от страна на прокуратурата, снимките на предполагаемото нощно шкафче на премиера.

"Протестите слагат в центъра на политическия дебат тема, която беше забранена от правителството и апарата от проправителствени медии - нуждата от реформа, върховенство на закона и битка срещу корупцията. Преди това тези теми липсваха в публичния дебат и сега всяка партия ще трябва да дефинира своята позиция по тях и най- накрая да се постигне консенсус за сериозна реформа на съдебната система", коментира съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов, определен като един от лидерите на опозицията в България.

През последните два дни полицията в България насилствено отстрани протестиращите от улиците в столицата на страната. Всичко се случва на фона на продължаващи вече месец демонстрации срещу корупцията и злоупотребата с публични средства, коментира Би Би Си.

Предаването има над 400 милионна аудитория в целия свят.


Още по темата: общо новини по темата: 4080
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/680 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ами подай си твойта оставка , те ще е искат
0
 
 
ФАНДЪКОВА, Я ПРАТИ ДА РАЗЧИСТЯТ ОКОЛО БЛОКА МИ, ОБРАСНАЛО Е И Е ЗАПРИЛИЧАЛО НА ГРОБИЩЕ, :) ПА И МИ ТРЯБВА МЯСТО ЗА УКРАСАТА :)
0
 
 
Крайно неосъзнат народ. Слепи да бяха повече щяха да виждат . Смятам, че не се предлага трайно решение на проблема, също така имам опасения в тази връзка, че за пореден път ще употребят обществената енергия, надежди за справедливост, и по добър живот на хората. Последваща апатия, която придобива хронични, епични размери, като последствие. За мен лично решението е само едно : Нова Конституция -копи пейст на Швейцарската - референдуми + Изпълнителна Агенция, която да превежда в сила, волята и желанията на собствениците - хората ! В този вариант личния интерес е изключен, освен невъзможен ! Само в една единствена вечер имаше 120 хил протестиращи в София. за 2/3 дена щяхме да съберем подписи за инициирането на такъв референдум, с които да решим трайно проблема, както и да настъпи истинска промяна, в една единствена полза - обществена .... Собствениците, протестират срещу слугите си ? Има ли такова понятие ? Парадигмата е обърната на обратно, как не го осъзнавате, аз лично недоумявам. Държавен служител, произлиза от ,,Слуга", а не господари в каквото се превръщат на практика и дефакто, на втория ден. Когато видите ,,тиквите, радевците, кУрита, кмЯтове, УЖ прокурори, УЖ съдии, и един куп Държавни престъпници още - заедно с всичките им поставени фирми, да стачкуват по площадите, че гражданите са отхвърлили някой закон на референдум, единствено тогава ще преживеете усещането за Държава. Мислите ли например , че на един референдум за мораториум касаещ изсичането на горите, ще има гласували с против ? Освен тези които ги изсичат, както и господарите им..... като ги превръщат в Турски паркет, и Гръцки огрев. Или референдум за ,,ЛУСТРАЦИЯ "- дали ще има гласували с против освен гнусните ченгета на ДС, на БКП - които са окупирали България, и остатъците и от народ ? Само в ГРОБ 75 % са от БКП. Ако имаше лустрация, нямаше да знаем за съществуването им, както и на кой паркинкг, коя бариера вдигат ...Бъдете убедени в този факт ! Превърнали хората в РОБИ на офшорните си лични сметки, през фалшиви закони, и престъпни регулаторни режими - монополи ! Някой сеща ли се за един закон в полза на хората ? Нещо повече, всички закони са срещу хората ...Което по същество обезсмисля понятието за закон.
+1
 
 
Тази лъскава като палачинка, ограничена в мисленето и говоренето жена, си мисли, че българите са по-прости от нея и ще повярват на откровенната й лъжа. Тя и присъдружния и варненски ментъражия не са позволили на ББ да подаде оставка!?! Боже прости й тя не е виновна. Просто с толкова сиво вещество си я надарил, спазвайки каноните - "Всекиму заслуженото!"
Здравейте! На 03,08,2019г. в темата ви "Ботев повеждаше два пъти срещу Етър, но не успя да стигне до победа", някакъв е влязъл в моя профил и е писал с моя ник baionzi. Дали може да го блокирате? Благодаря!
на 09.08.2020 г.
+2
 
 
гнусна, непочтена женица .минала през СДС, после при Костов ДСБ , после с некви Демократи и сега се залепи до герб
+2
 
 
Няма ли да спрете с това:той искаше,ама ние-не? Отивайте си всички,станахте за посмешище!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Лято 2024
Бюджет 2024
Почина патриарх Неофит
Конфликт Израел-Газа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: