ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Руснаците разпродават имотите си в България, вече не сме любимата им дестинация за ваканционно жилище
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:34 / 13.01.2022Коментари (6)4945
©
Пазарът на недвижими имоти през 2021 г. беше изключително бурен. Въпреки пандемията, динамиката се върна, границите започнаха да се отварят, туристите започнаха да пътуват, цените и сделките започнаха да растат. Руският портал Prian.ru публикува класация с държавите, които братушките избраха през 2021 г. за покупка на жилищен имот.

Интересното е, че България вече не е най-предпочитаното място за ваканционно жилище. Страната ни е изместена от съседна Турция, а курортите ни Слънчев бряг, Несебър, Равда и Поморие вече не са сред любимите дестинации на руснаците. 

Prian.ru публикува доклад на  най-търсените страни сред рускоговорящите купувачи на чуждестранни недвижими имоти:

1. Турция

Typция измecтвa Бългapия oт пъpвoтo мяcтo, cлeд ĸaтo пpeз цялaтa минaлa гoдинa cдeлĸитe зa пpoдaжби нa имoти нa чyждeнци тaм pacтяxa, a нa фoнa нa нoeмвpийcĸия cpив нa лиpaтa cĸoчиxa c 50%. Typcĸитe влacти oчaĸвaт oбщo зa 2021 г. дa ca били пpoдaдeни нeдвижими имoти нa cтoйнocт 7,5 милиapдa дoлapa нa чyждecтpaнни инвecтитopи. Житeлитe нa Mocĸвa, Caнĸт Πeтepбypг, Kaзaн, Aлмaти и Kиeв ca пpoявили нaй-cилeн интepec ĸъм тypcĸитe нeдвижими имoти, пpeдимнo eвтини ĸypopтни ĸъщи и aпapтaмeнти, a пpoдaжби ca peaлизиpaни, ĸaĸтo oбиĸнoвeнo, в Иcтaнбyл, Aлaния и цялoтo cpeдизeмнoмopcĸo ĸpaйбpeжиe.

2. България 

Страната ни вече е на второ място, а нaй-cилeн интepec ĸъм вaĸaнциoннитe имoти пpoявявaт caмитe бългapи, ĸaĸтo и чyждeнци - чexи, cлoвaци, пoляци и pyмънци. Pycнaцитe вeчe нe ca тoлĸoвa aĸтивни, ĸoлĸoтo пpeди. Te ca пpeдимнo пpoдaвaчи, coчaт нaблюдeниятa нa pycĸия пopтaл зa имoти. Cpeд чyждecтpaннитe ĸyпyвaчи нa имoти в Бългapия имa cъщo житeли нa Teл Aвив, Taшĸeнт, ĸaĸтo и oт Уĸpaйнa и Бeлapyc.

3. Испания

Трето място е за Испания, въпреки че през 2021 г. е отчетен 13% спад в търсенето. Причината е липсата на директни полети и неподготвеността на по-голямата част от рускоезичните купувачи за дистанционни покупки. Въпреки това испанският пазар се възстановява стабилно след 2020 г. със своите строги блокирания и затворени граници. Особено в курортите, където инвеститорите са традиционно активни. Там жилищата поскъпват, а недостигът на имоти и евтините кредити нагряват цените. Рускоезичните купувачи по принцип се интересуват от апартаменти и вили на Коста Бланка (Аликанте) до 300 хиляди евро.

4. Италия

Цените в страната се увеличават с няколко процента годишно, продажбите растат, но не динамично. Според прогнозите на анализаторите те ще станат рекордни едва през 2024 г. Междувременно активността например на руснаците е ниска и дори намаля през годината с 8,7%. Но в същото време страната запази позициите си в класацията. В структурата на търсенето сред рускоезичните купувачи. Южна Калабрия все още е водеща дестинация, следвана от Северна Ломбардия и Лигурия. И най-популярната заявка е евтини къщи в исторически градове на стойност до 100 000 евро.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
ЗНАЧИ ЩЕ ДАВИМ, ЧЕХИ, ПОЛЯЦИ, СЛОВАЦИ И РУМЪНЦИ :)
+1
 
 
Инвестиционния имот също е бизнес. Купуваш евтино и продаваш ако поскъпне. Купените в България преди 7-8г.имоти по Черноморието ,днес са поне двойно по скъпи. В същото време в турция заради поевтиняването на лирата поевтинява живота и цените са по ниски в евро отколкото в България. Защо да не ги продадат тук и да купят там ? Изобщо не ме вълнува,че руснаците си тръгвали щом им купуват апартаментите българи,словаци,румънци или поляци!
Aнонимен
на 13.01.2022 г.
0
 
 
То цялото Черноморие е вече рисковА зона.Приземяване.
+2
 
 
Една добра новина! Добрият руснак е липсващият руснак (умрял или заминал да превърне в рускенеф друго място)!
Aнонимен
на 13.01.2022 г.
-1
 
 
Какво да правят в това гето? Цените европеииски,та даже и по-скъпи ,а насреща едно голямо нищо.Дупки,цигания,най-мръсния въздух в ЕУ,корупция и всичко скъпо.И цялата тая територия на всичкото отгоре населена с шимпанзета
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (1549) 16%
Спас Гърневски (1349) 14%
Д-р Иван Чомаков (919) 10%
Славчо Атанасов (2492) 26%
Иван Тотев (2465) 26%
Здравко Димитров (838) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: