ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Ромите от екшъна с полицаите със скандални твърдения, говорят за страшни мазета и жесток побой
Автор: Васил Динев 21:39 / 03.08.2018Коментари (42)29807
©
Екшънът в ромската махала, развихрил се преди дни, стигна да Кърджали. Петимата задържани роми за нападение над служители на реда потърсиха съдействие от известен кърджалийски адвокат и пуснаха жалба до премиера Бойко Борисов и министъра на вътрешните работи Валентин Радев за полицейско насилие и молба за проверка на случая, написа "24Родопи". "Бяхме бити в продължение на два часа. При ареста бях затворен в багажника на патрулния автомобил", твърди в жалбата си един от освободените вече арестанти Христо Я.

Екшънът се разигра в сряда вечерта в Хасково. 20-годишна жена подала сигнал на телефон 112, че съпругът й и неговият баща са я изгонили от палатката, в която живее и са я заплашили, че ще вземат 2-годишното й дете и че ще я принудят да проституира. От полицията изпратили автопатрул за проверка на сигнала. Според полицаите те били нападнати от група роми с ножове и сапове.

Според жалващите се обаче, версията била друга. Ромите от Симеоновград, Димитровград и Александрово отишли да вземат детето на един от тях, който бил биологичният баща. Поради липса на сключен граждански брак, бебето било записано на майката. Жената подала сигнал, но при идването на полицаите те превишили правомощията си. Един от тях посегнал да удари човек от групата, мъжът побягнал, а полицаите възпроизвели изстрели със служебните си оръжия, твърдят ромите.

"След това полицаите задържаха четвъртия от нас, жалбоподателите - Христо К. В този момент първият от нас Васил К. заедно с В. и Илия Д. си тръгнахме с колата на Васил Г., защото не искахме да се получават излишни разправии или нарушения на реда. Друг полицейски автомобил ни настигна и ни спря принудително. Бях задържан в автомобила, а водачът Васил Д. побягна и полицаите го настигнаха и задържаха с белезници. Дошлите с трети патрулен автомобил полицаи задържаха петия от нас - Костадин Н. След като бяхме задържани, още докато бяхме на земята полицаите започнаха да ни ритат и със сила ни навряха в полицейските автомобили, като аз бях наврян в багажника на единия от патрулните автомобили.

След това ни транспортираха до Районно управление – Хасково и ни свалиха до мазе в сградата на управлението, където няма видеокамери. Без да ни свалят белезниците, веднага започнаха да ни бият с юмруци и полицейски палки, а белезниците ни бяха поставени на ръцете на гърба на всеки един от нас и ние не можехме да се предпазваме по никакъв начин. Имаше около 15 полицаи, униформени и цивилни, които ни биха много. Побоят от полицаите, по наша преценка, продължи повече от два часа, като полицаите се редуваха едни да ни бият, а други през това време си почиваха и обратно. Полицаите не ни питаха нищо, а само ни биеха без причина. След това ни разделиха и ни настаниха в отделни килии и ни заключиха.

На следващата сутрин на 02.08.2018 г. един по един започнаха да ни извеждат от килиите с белезници на гърба и да ни бият в помещение на горния етаж, в което имаше много столове и маси. Направи ни впечатление на всеки един от нас, че щорите бяха пуснати и прозорците затворени, а пред вратата стоеше по един полицай. Побоят ни продължи, като бяхме бити поотделно от униформени и от цивилни полицаи. След побоя отново бяхме сваляни и поставяни поотделно в килиите.

Ние като граждани на Република България сме изключително възмутени и пострадали от незаконните действия на полицията в гр. Хасково, която превиши правата си изключително много, нанасяйки ни побой и телесни увреди и психо-емоционални травми на всеки един от нас без никаква причина.

На 03.08.2018 г. сутринта посетихме съдебен лекар, който описа нанесените ни при побоя от полицаите телесни повреди в съдебномедицински удостоверения. Моля, да разпоредите проверка на случая, да се потърси отговорност от служителите на МВР в гр. Хасково допуснали и извършили това", се посочва в жалбата на петимата задържани.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Kiril Mizev
премахни филтъра

+2
 
 
Циганин,с брадва и нож , какво да го правиш освен много бой .
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: