ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Родната полиция ни пази! Зрелищно арестуваният полицай от отдел "Вътрешна сигурност" се оказа рецидивист
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:52 / 14.02.2020Коментари (1)7143
©
Зрелищно арестуваният от отдел "Вътрешна сигурност" към МВР заместник-директор на столичното Трето РПУ Красимир Любомиров е бил залавян още преди 10 години да присвоява пари в качеството си на полицай, но вместо да бъде уволнен и позорно изгонен завинаги от системата на МВР, се е издигнал до началнически пост.

Подкупното ченге Красимир Любомиров, заедно с колегата си от сектор "Джебчийски кражби" Николай Стоименов, бяха задържани вчера в сградата на СДВР заради кражба на печеливш тото фиш на стойност 12 000 лева от възрастна жена. Дамата подала жалба през януари, че е откраднат портфейла й от джебчийка в трамвая.  Малко преди кражбата бабата проверила в тото пункта, че фиша й е печеливш, но касиерката й казала, че печалби над 10 000 лева се изпращат в централата на тотото.

Полицейският началник с бандитски уклон Красимир Любомиров бе изведен с белезници от кабинета си в Трето РПУ след наглия опит да задигне печеливш фиш от обрана баба.

След като подала жалба в Трето РПУ, Красимир Любомиров и Николай Стоименов открили джебчийката и конфискували фиша. Двамата обаче решили да приберат печалбата за себе си. Заместник-директорът на Трето РПУ даже изпратил писмо до Тотализатора, в което указвал да се води кореспонденция не с други органи на МВР, а само и единствено с него. Любомиров депозирал печелившия фиш и собствената си банкова сметка в тотото с цел да получи печалбата.

Това, оказва се, не е първия подобен случай в кариерата на ченгето. През 2009 г., като редови служител в Трето РПУ, Красимир Любомиров е задържан от колегите си от "Вътрешна сигурност" заради кражба на 60 лева от портфейл, пише лупа.бг.

Парите в портмонето, заедно с документи, били предадени на полицай Любомиров от подставено лице на "Вътрешна сигурност". Агентът влязъл в Трето РПУ като съвестен гражданин и съобщил, че е намерил портфейл с 60 лева и лични документи. След като полицай Любомиров приел сигнала и портмонето с парите, взел 60-те лева.

С парите ченгето купило храна от намиращ се наблизо китайски ресторант и поканил колегите си на софра. Няколко часа по-късно от отдел "Вътрешна сигурност" го прибрали заради кражбата на парите. След този случай Красимир Любомиров е наказан дисциплинарно, но не и уволнен от системата на МВР. За да се окаже 10 години по-късно арестуван, но вече като заместник-директор на Трето РПУ в София.

Остава загадка защо заловен в кражба полицай не само не е уволнен, а даже расте в йерархията на МВР. Не е известно и още колко подобни случаи има в кариерата си заместник-директорът Красимир Любомиров.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Кой е бил на власт 2009г.и шеф на МВР да му Ева майката ? :)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждат кръгово кръстовище на Кукленско шосе
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: