ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Ревизоро: Марешки да каже от коя рафинерия купува по-евтино
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:16 / 29.02.2016Коментари (2)5023
©
Поведението на комисията на конкуренцията може да отдадем на предстоящата смяна на цялата комисия или част от нея, както и на желанието хората, които в момента работят, да се харесат в последния момент на управляващото мнозинство. 

Това каза пред БНР Емил Димитров-Ревизоро, заместник-председател на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание и член на Комисията по правни въпроси.

Според него ведомствените бензиностанции и осем от пристанищата в страната продължават да бъдат неконтролирани за начина на доставка на горива от чужбина:

"От година и половина съм в парламента. Още на втория месец им показах заснети албуми, на които има осем пристанища с кораби, заснети в реално време, как разтоварват горива без абсолютно никакъв контрол. 

Не казвам тези горива по какви цени са придобити, а да не говорим откъдето и са дошли, защото са възможни всякакви трактовки", каза депутатът.

"В следващия момент виждате как ведомствените бензиностанции продават поголовно, без да се отчитат и без всякакви измерителни уреди огромни количества горива, които няма откъде да са дошли. 

Виждаме, че вече се появяват бензиностанции, които продават на изключително ниски цени, защото те били много така благоразположени към хората. Но от коя рафинерия? Да посочат!", настоя той.

"Държавата вложи огромен ресурс, а бизнесът огромни инвестиции, за да направи складове и да сложи измерителни уреди. Обаче десетки митнически складове нямат уреди, осем пристанища нямат контрол. 

Сега искаме и да отворим сухоземните граници, за да минават цистерни. Огромна заплаха за бюджета е тази комисия да продължава да работи по начина, по който работи, тоест да не контролира, а да се спасява.

Огромна заплаха за бюджета е да се отворят границите и да може с декларирано от чужбина да се влиза в България, защото контролната ни система не е в състояние и в момента да обхване морските граници и танкерите, митническите складове, а какво остава и сухоземните граници", коментира Димитров.

Според депутата, ако на Балканския полуостров има рафинерия, която действително продава по-евтино и позволява и по бензиностанциите у нас да се продава на по-ниски цени, би трябвало да се разпореди на всички държавни ведомства да купуват от нея. 

"Който мине под тия цени, или се занимава с контрабанда, или се занимава с нещо друго, може би и политика, но то няма нищо общо с бизнеса. Ако има евтина рафинерия, моля ви, кажете я в ефир и от утре всички да пазаруваме от нея", призова той.

Емил Димитров коментира, че поведението на бизнесмена Веселин Марешки е продиктувано от политически мотиви. 

"Желанието за политически живот е решило да намали надценката, но аз се надявам да докаже и коя е рафинерията, за да може цяла България да купува евтини горива", заяви той.



Още по темата: общо новини по темата: 725
11.03.2024 »
01.03.2024 »
29.02.2024 »
20.02.2024 »
20.02.2024 »
18.02.2024 »
предишна страница [ 1/121 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Ревизоро не е в час с този бизнес. Всяка рафинерия може да сключи дългосрочен договор с вносител на петрола и да му го преработва на ишлеме. Например има наши вносители от Грузия и Азербайджан с количества от 10 000 до 30 000 тона месечно. Рафинериите на пристанищата удобни за нас са две - Нефтохимът в Бургас и "Петромидия" в Констанца.
+7
 
 
ревеЗоро да обясни защо влезе в парламента и как.Не да пита а да си отговори защо преди облагане Луйкойл продава едни от най високите горива в Европа по производствени цени.Може би ревеЗоро ще им препоръча да купуват нвфт- Брент вместо техния си скъп Урал или да си припомни че официално вносните горива по статистика са 35%...А после защо Лукойла продава на едро навън по евтино отколкото вътре.Е те там е разковничето защо Марешки пък и други подържат ниски цени а Картелните бензиностанции и компании не могат да си правят сечино-дъмпинг,като взимат от Лукойла.Просто е...но е криво за разни политически лисугери,които като им платят и въртят удобна кауза и реват с въпроси.Все едно не е наясно,че в Б-я големите петролни компании се управляват от бг управители а големите фирми майки Не се мръщат на голяма печалба ако им я осигуряват.Пука им за хората...и за зелника.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: