ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Ресторантьорите недоволстват за поредното задължение в условията на криза | ||||||
| ||||||
Заведенията и супермаркетите, които продават приготвена и непакетирана храна, ще трябва да я етикетират с подробна информация. Подобно изискване ще има и към доставките за вкъщи, пише "БНР". Етикетите трябва да съдържат данните на фирмата, приготвила храната, срок на годност, съставки, алергени, подсладители, кофеин. Как приемат собствениците поредното задължение в условията на криза? Марин Сотиров коментира: "Това ни отдалечава изключително много от истинската дейност на заведението: да приготвя храна, да доставя храна, да забавлява клиентите. При по-големите заведения и вериги има назначени хора, които се занимават само и единствено с това“. И сега в менютата се отбелязва наличието на алергени в храната. Подробните етикети ще се поставят и при консумация на място, но ако клиентът я поиска. |
Още по темата: | общо новини по темата: 17024 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/2838 ] следващата страница |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Унищожиха милиони бутилки минерална вода заради фекални бактерии
17:12 / 25.04.2024
Глория катастрофира, отменя участия
16:47 / 24.04.2024
Обилна градушка в Пловдивско
15:43 / 25.04.2024
Лепят ни нов стикер на колата за ГТП, плащаме повече!
08:39 / 26.04.2024
Какво се случва с трудовия стаж при дълъг болничен?
14:15 / 25.04.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години? | ||
Д-р Гарабед Томасян (1658) | 16% | |
Спас Гърневски (1449) | 14% | |
Д-р Иван Чомаков (993) | 10% | |
Славчо Атанасов (2688) | 26% | |
Иван Тотев (2643) | 26% | |
Здравко Димитров (901) | 9% |