ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Разтърсващата изповед на българин, който работи в чужбина: Всички мислят, че съм банкомат!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 22:05 / 13.10.2021Коментари (2)14025
©
Старото “БМВ", което купих, го пазя в гаража от миналото лято за посещения в родината, защото съм на работа в Германия и пътувам само с автобус, а из града с велосипед.

Купих нови калъфки за седалките, за да изглежда като нова. Жената и децата си купиха много тениски, рокли, панталони и още някои дреболии, които са на разпродажба. Заедно с дъщеря ми ги опаковахме в найлонови торбички, а покупките деликатно опаковахме и премахнахме цените, за да не се вижда колко сме платили. Похарчихме всичките си годишни спестявания, жена ми малко даже е и в минус на картата, така че преди две седмици си дойдохме в родината, а след това и се върнахме обратно с празни джобове.

Така започва историята на български работник, който реши да сподели неприятностите, които изпитва, когато се върне у дома. историята му е публикувана  в българските медии.

"Всеки месец изпращаме пари в България, защото половината от роднините ни са безработни, а и тези, които работят или получават пенсия, както и нямат пари. Те ни гледат като магьосници в ръцете.

Понякога се опитваме да им кажем, колко трудно изкарваме парите си, но те като че са глухи, никога не чуват. Те мислят, че в чужбина печени пилета падат от небето. Не обичам да се разправям с никой, но малко съм уморен от всичко в това, че се превърнах в банкомат, от който излизат само пари", споделя мъжът.

Разказва и за свой приятел, който също работи в чужбина и преди да се прибере, взима малки заеми, за да може да бъде това, което очакват от него роднини и да може да засити апетита на близки и далечни роднини.

"Обичат ни само, докато им изпращаме пари, а в противен случай за тях сме идиоти. Смеят ни се зад гърба. Не веднъж съм чувал, когато влизаме в кафене, да кажат: "Аууу, ето в чужбина като работят, вижте как са се облекли!". Понякога стават и си отиват, а понякога остават и шумно коментират нашия акцент, когато промълвим по някоя чужда дума.

Та след поредния лош епизод от "почивката в родината" реших да не си идвам поне за известно време", казва с мъка мъжът.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Филмът свърши и сега да ви подхвана,мърляви-тролчета,пишещи минусчета.Тези *оплаквачи* са тези мърлячи,които са същите като вас,платените нещастни тролчета,тези боклуци са гласоподавателите на чалгаря,тук не са кадърни да си намерят работа,добре,намерили си я в чужбина,но да си стоят там,да не гласуват за разни чалгарски простаци,защото те вече не са българи.Те са емигранти,чужди и на своята Родина,и на страната,в която редят тухли,чистят кенефи или пък - дай боже всекиму,са станали банкери.Та затова не ги съжалявам или оплаквам.Моите познати в чужбина отдавна НЕ ГЛАСУВАТ,те са приели,че са граждани на страната,в която живеят,и не ми дават акъл.А ако си го докарал до положение да чакаш милостиня от чужбина - гръмни се.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: