ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Радев: България има нужда от силна и независима президентска институция
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:13 / 03.11.2021Коментари (5)1263
© Plovdiv24.bg
"Поискахме вашата подкрепа, за да проправим път към една нова България – на свободните хора, достойнството и напредъка. Благодарение на тази ваша подкрепа ние спечелихме“. Това заяви президентът Румен Радев. Той припомни, че още в началото на мандата с Илияна Йотова са се сблъскали с превзетата държава.

"Това бяха 5 години на изпитания и битки. 5 години в защита на държавността. 5 години, които именно вашата подкрепа ни даваше сила, благодарение на която президентската институция се утвърди като стожер на стабилност и държавност, на фона на драстичния упадък на доверие в политическите сили и институциите“, допълни той.

"Дори в най-тежките времена на обсада и непрекъснати атаки, ние не се огънахме, поели ангажимента към вас да не отстъпваме от принципите. Да отстояваме държавността и интересите на българите“, каза още той.

"Ние не се страхувахме да бъдем вашия глас, да посочваме недъзите, да призоваваме за събуждане и отхвърляне на управление, чрез насаждане на страх, лъжи и манипулации. Да отхвърляме лобистко и антинародно законодателство.  Да обединяваме около значими каузи. Да бъдем заедно с вас по площадите в битката за нова България. Обединени от тези наши ценности – справедливост, свобода, солидарност, ние успяхме“, категоричен е Радев. Според него днес България се променя.

"България обсъжда нови идеи, търси нови решения. Проблемите се изричат без страх и на глас. Но промяната няма да бъде бърза и лесна“, подчерта президентът. Той е на мнение, че  България има нужда от силна и независима президентска институция, която да не скланя глава пред силните на деня, да обслужва теснопартийни и олигархични интереси.

"А трябва да отстоява достойнството и интересите на българите“, допълни той. По неговите думи от изборите за президент и вицепрезидент ще зависи много дали олигархията и статуквото, които са се просмукали на всички нива в държавата, ще намерят легитимация и ще се върнат на власт чрез президентската институция. "Или ще отекат завинаги в историята и ще отпушим пътя към развитието ни, като модерна и просперираща държава. В тази кауза ние, с г-жа Йотова, няма да ви предадем“, категоричен е Румен Радев.

"Нямаме нужда от самозвани обединители, българите сами се обединиха и превърнаха личната си битка за оцеляване в каузата заедно да си върнем похитената от групичка по интереси държава“, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова.

"Следващите пет години ще продължим да работим за укрепване на държавността, за правила и закони, равни за всички. За България, в която децата ни имат равен старт, а пандемията на неравенствата не задушава нашите родители“, увери Йотова. По думите й освен гнева на хората площадите на протеста миналата година родиха и енергията на съграждането.

Вицепрезидентът благодари за огромната подкрепа. "Пет години бяхме силни, взимахме категорични решения, защото вие бяхте зад нас и ни подкрепяхте. Когато ни беше най-трудно, вашият кураж ни крепеше. Пет години бяхме с вас и продължаваме да бъдем“, обърна се Йотова към събралото се множество от хора и подчерта: "Не правим помпозни събития, не си служим с лакирани фрази. Говорим с вашия глас“.

Илияна Йотова е убедена, че България се нуждае от смел, решителен и отговорен лидер, за когото България и интересите на българските граждани са на първо място. От човек на дълга – "ген. Румен Радев изпълва със съдържание думата дълг“.

На срещата присъстваха и представители на бизнеса, издатели, културни дейци, браншови организации, докторското съсловие, както и представители на всички партии, подкрепили Румен Радев и Илияна Йотова.


Още по темата: общо новини по темата: 331
22.01.2022 »
22.01.2022 »
22.01.2022 »
22.01.2022 »
19.01.2022 »
19.01.2022 »
предишна страница [ 1/56 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Браво дрогорьооо,Деса Простакеса има нужда от нови роклички и охраната да и се радва.
+1
 
 
Вярно е това. Не да е зависима от Москва и Черепи !
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Ноември 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: