ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Радев: Атаките срещу мен придобиват уродливи измерения
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:57 / 29.01.2020Коментари (12)3078
©
Президентът Румен Радев, който вчера отказа да коментира разпространените от прокуратурата СРС-та с негово участие и твърденията, че има данни за вероятно престъпление от негова страна, днес говори пред журналисти в Габрово, където посети Техническия университет.

"За съжаление, вчера прокуратурата девалвира две важни за опазването на държавността понятия - "държавна измяна" и "нарушение на Конституцията", като ги употреби като медийна сензация в запитването си до Конституционния съд (КС), а в последствие ги мотивира със записи, в които всички внушения се самоопровергаха. Атаките срещу мен и семейството ми не са спирали, но вече придобиват уродливи измерения и се водят без оглед на средствата. Както виждате, тези практики показват още веднъж колко остро стои въпросът за промени в Конституцията в посока съдебна власт и нейната независимост. Защото от независимостта на прокуратурата зависи как ще изглежда и държавността в България", каза Радев.

По-рано пък съпругата му Десислава Радева коментира във Фейсбук скандала лаконично и иронично: "Приятелка звъни от близо два часа. Няма да вдигна! Държавната измяна дебне навсякъде...".

Именно тя е в основата на съмненията на прокуратурата за извършено от президента престъпление - че е осуетил проверка на КПКОНПИ за нейното назначавене във ВВС, докато той все още беше техен командир.

Вчера главният прокурор Иван Гешев заяви, че е поискал тълкуване от Конституционния съд за имунитета на президента, след като прокурори му изпратили данни от досъдебно производство.

Във връзка с това Гешев обяви днес чрез своя пресцентър, че "с оглед стриктното спазване на принципа за разделение на властите прокуратурата преустановява всякакви контакти с президентството, освен официалната писмена кореспонденция, до произнасяне на Конституционния съд". Мотив за това решение е и необходимостта да се избегнат всякакви съмнения и опити за влияние над институцията, казват още от там, заявиха от държавното обвинение.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Кви класически идиоти си имаме само ... ,нормалните хора са на улицата и протестират за право на човешки начин на живот телевизиите го крият ,французите въпреки че не са крепостни на пенсионна система като нашата в която те обират законно стачкуваха и вече се пенсионират на 62 мъже и 58 за дамите ,хора България няма да свърши с вашата глупост ще ви преживее ,но не всичко опира до г*з
-4
 
 
Уродливо е поведението на цялата ти фамилия!Баща ти гази хора ,прикриват го ,деса мерцедеса се вози в коли на НСО нарушава закони ,прикриват я!Сина ти се прави на баш бабаит бие деца прикриват го!Ти другарю искаш от висш офицер да прикрие престъпление .....ЕМИ ,ФАМИЛИЯТА ТИ Е УРОДЛИВА!От урудлива партия урудлив президент!
-1
 
 
Значи ти червена кратуно може през час да плюеш по законно избраното праителство ама тебе льотчико барабар с тоята кобилка никой да не те бара.Аре бегай у масква
0
 
 
Е, какви атаки....все едно излиза ,че на СРС -то не говорите вие ли другарю?Все едно не се опитвате да накарате другаря шеф на ВВС да скрие документи с цел осуетяване на разследване ....което всъщност се е и случило!ФАКТИ ,ФАКТИ!
+3
 
 
Мунчо, достатъчно време те чакаха старши! Сега ще почнат да ти стягат фуражката!
+3
 
 
Какви атаки бе марионетко ? Изкарват ти насраните гащи от времето в което си уреждал любовницата си с постчета. Уродливите измерения са във вашата представа за морал и достойнство.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждат кръгово кръстовище на Кукленско шосе
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: