ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Пътници стоят в тоалетните на претъпкани вагони до морето, пускат им парно през лятото!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:41 / 04.07.2012Коментари (14)3921
© sofiadnes.com
Стотици пътници, сред които старци и майки с бебета, бяха принудени да прекарат прави повече от три часа в препълнен влак на път за морето. Заради незабравимото пътуване повечето от тях се заричат никога повече да не ползват услугите на БДЖ.

Търновката Мариета Миткова на моменти дори пътувала на един крак заради натрупан на пода багаж. Влакът за Пловдив, с който трябвало да се придвижи до Дъбово и оттам да се прехвърли на друг за Бургас, бил от типа "каубойски" само с два вагона - един първа и един втора класа. "На гарата имаше сигурно не по-малко от 30-ина човека чакащи с багаж, а влакът пристигна още от Горна Оряховица пълен. Имаше майки с малки деца и бебета, както и старци. Повечето от хората бяха тръгнали за морето и носеха със себе си по 2-3 куфара и сакове с багаж. Кондукторите проявиха разбиране и пуснаха част от пътниците да влязат в първа класа, въпреки че билетите им бяха за втора, но дори и това не реши проблема. Едва успяхме да се натъпчем. Имаше хора даже и в тоалетните. Сред пътуващите имаше майки, които изкараха повече от три часа облегнати в коридора с децата на ръце, а семейство с бебе в количка също остана в коридора, след като никой не отстъпи място. Аз самата през повечето време стоях на един крак, тъй като около мен имаше багаж и хора и нямаше никакво място. На всичкото отгоре част от прозорците в коридора, сред които и този срещу мен, бяха блокирали и не можеха да се отворят", разказва Мариела.

На въпроса защо не са пуснали повече вагони, обслужващите влака вдигнали рамене и казали - Като дойде време за море и се юрвате всички с влака, защото е по-евтино и защото можете да вкарате колкото багаж искате. През останалата част от годината я има, я няма 20-ина човека и вагоните се лашкат празни.

След бурни перипетии, около обяд тя и останалите мераклии за море и плаж най-после доживели да стигнат гара Дъбово, където извършили прекачването. Във влака София - Бургас положението било съвсем различно. Композицията била с достатъчно вагони, за да поберат всички пътници и правостоящи почти нямало.

Пътуващи редовно с влак признават, че ежедневно БДЖ им поднасят по някоя неприятна изненада. Преди дни пътуващи от Шумен за Горна Оряховица били изумени, когато разбрали, че в 14 часа при над 30 градуса навън парното във влака работи. След като уведомили кондукторката, разсеяният машинист го спрял.

Източник: в. "Монитор"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Вероника Стефанова
премахни филтъра

+1
 
 
И ние се радвахме на такова преживяване... влака София-Бургас, ние се качихме от Пловдив, до Бургас прави или спяхме върху саковете в коридора докато преминаващите до тоалетната ни блъскаха с чанти и сакове и казваха "к'во да направим" и ни се смяха! Имаше деца и хора, които спяха на 2 3 седалки и като им направиш забележка казваха, че са запазени... Та през цялото време от 1.24 ч. до 7.00 ч. преживявания много :Д
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
България и Войната в Украйна
Абитуриентски балове
Празник на розата 2024 в Казанлък
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: