ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Производителите на "зелена енергия" против изключването на част от фотоволтаиците
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:55 / 27.03.2013Коментари (9)4001
© Impact Press Group
Като крайна мярка определят производителите на "зелена енергия" предложението на служебният министър на икономиката Асен Василев временно да бъдат изключени 40 % от фотоволтаиците, за да се гарантира сигурността на електроенергийната система. Според председателя на Българската фотоволтаична асоциация Никола Газдов няма да се стигне до протести заради обмисляните съкращения в сектора.

"Ако бъдат изключени паркове, това ще бъде незаконно и ще покаже, че без значение как се казва министърът, той пее "старата песен на нов глас". Новите лица водят старата политика, и то още по-рестриктивно. Някои цитират г-жа Харитонова, която казала, че ако се либерализира пазара, токът ще стане много скъп. 

Моят въпрос е дали не трябваше преди години да го либерализираме. Точно затова имаме и наказателна процедура от ЕС, заради която ще плащаме по 17 хил. евро на ден санкции. Проблемът не е, че има правила, които са неудобни, проблемът е че тези правила не се спазват. Ако има свободен пазар, всеки българин ще може да си избера откъде да купува ток и цените падат", смята Газдов.



Още по темата: общо новини по темата: 235
28.07.2022 »
28.04.2020 »
25.04.2020 »
01.07.2016 »
01.07.2016 »
30.06.2016 »
предишна страница [ 1/40 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 29.03.2013 г.
0
 
 
Един митинг хора може да затрие набързо едно паркче с соларчета!! Така че да действаме май
0
 
 
Малко са 40%,трябва всички да ги спрат,за да ни олекне на нас потребителите!Ето точно тези са едни от най-големите мошенници!
+3
 
 
ако има пазар, ще е, като с горивата, а именно монопол, където и да заредиш все те клатят еднакво... това им е мечтата явно
+3
 
 
Да се развалят договорите с тях и да им се плати неустоиката и да си продават енергията на търгове както останалите производители.
+1
 
 
Браво бе по-голяма глупост не можаха да измислят,тези фотоволтаични паркове да не са на случайни хора,все са я на съпруга,я на някой техен братовчед или подобен.И за какво либерализиране говори,за какъв свободен пазар,за какво конкуренция,като всеки ще иска да си купи от най- евтиния ток от АЕЦ Козлодуй,защото Българина не го интересува дали му е екологичен тока(като Германците),а цената.А после даже и да си си го купиш евтино от свободния пазар,тока не можеш да го натовариш на ремарке нито да си го налееш в кофа и да си го докараш до вас,и точно там е проблема първо трябва да мине през НЕК после през някое ЕРП,а всички знаем какви договори са подписани с въпросните ЕРП-тата така,че докато не се преподпишат нормални договори с нормални печалби с ЕРП-тата,тока ще ни е все скъпичък.
+3
 
 
Газдов, ако "матряла" не беше толкова заблуден и оскотял и да се подаде на поредното комунистическо активно мероприятие, нямаше да протестира пред ЕРП-та, ами щяха да ви изпочупят всичките панели. Що не обясниш как така се получава, че някои фотоволтаични паркове "произвеждат" електричество и през нощта? Вярно ли е, че някои от тези пяркове, на входа купуват евтин ток от НЕК, а на изхода го препродават на ЕРП-та, на петорно по-скъпа цена, а накрая ние ви пълним гушите като плащаме сметката?
Aнонимен
на 27.03.2013 г.
+5
 
 
Всички да ги спрат.
+10
 
 
Г-н Газдов, ако има свободен пазар, и вашите зелени централи са на него, не знам кой ще иска да си купи ток от тях, който струва около 80ст за мегаватчас, за част от фотовотлаиците. В момента на вас ви е розово, защото направихте 20-25 годишни договори за изкупуване на зелената енергия на висока цена, но никой не каза кой ще плаща масрафа. Кажете истината на хората и точка. Кажете им, заробени сте,няма начин да се намали цената на тока, защото няма кой да ни плаща "сладките" договори. За това и цената на тока е висока, защото евтината енергия от АЕЦ се изнася навън, а скъпата от ВЕИ се продава на нас. Единствения изход е, рязко повишаване на цената на тока и рязко повишаване на доходите, което ще доведе до други кризи. И сега вместо хората да протестират пред ЕРП-тата, да отидат да протестират пред измислената ви асоциация, която ще ни пие кръвчицата следващите 20г. П.п. И кой специалист каза, че като стане пазара либерализиран за крайния потребител, цената на тока ще падне? Напротив, ще се вдигне, а може би това е и целта, да вдигнете тока законно, защото ще кажете, ами пазарна икономика, вие така искахте. Прост народ, слаба държава!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Ноември 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Моторни спортове
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: