ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Проговори таксиджията, оставил колата си по средата на пътя заедно с клиентите вътре
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:34 / 28.12.2019Коментари (40)134664
© Фейсбук
Радослав Танев
Таксиметров шофьор изостави автомобила си заедно с клиентите вътре, съобщиха от ОД на МВР Бургас. Отишлите пред бл. 107 в бургаския жилищен комплекс "Меден Рудник“ в 03:50 часа полицейски служители открили по средата на пътното платно таксиметров лек автомобил "Форд Фокус", с бургаска регистрация, в близост до който били пиян 39-годишен мъж и жена на 36 години. Те били на гости в дома на техни познати, за да отбележат коледните празници. 

Ето обаче и разказа на самия шофьор Радослав Танев:

"Здравейте, приятели! Това е малка статия от инцидента на моята коледна вечер. За тези, които не ме познават, аз съм таксиметров шофьор в град Бургас. На 24 и 25 декември реших да се посветя на работа. Все пак е семеен празник и много хора искат да стигнат до семействата си, да прекарат една хубава коледна вечер и да се върнат обратно по домовете си. Но при мен Коледната вечер завърши със заплахи за живота ми, със закани и опит да бъда пребит.

На 26. 12 в 03:23 получавам поръчка в комплекс "Меден Рудник" от таксиметровата компания, в която работя. Десет минути след това от блока излизат двойка мъж и жена. Мъжът беше във видимо нетрезво състояние, като жена му помагаше да стигне до колата.

Той седна до мен, а тя на задната седалка. Казаха ми, че ще пътуват към центъра и им отвърнах, че съм нов в тази професия и не познавам добре района, ако може, да ме насочат как да изляза от блоковете и да се включа на по-главен път. Жената каза, че и тя не познава комплекса и не може да помогне, а мъжът запази няколко секунди тишина.

След това почна да се кара на нея защо тя казвала къде ще ходи и отвърна "Ще ходя където си искам". При моето потегляне те продължиха с кавгите. След около половин минута той реши, че иска да ми плати 20 лева и аз му казах, че в момента карам и не мога да приема плащане, защото си гледам пътя и плащането става, когато пристигна на адреса.

От там той извади портфейла си и видя, че няма пари. Попита жена си "Ти ли ми взе парите?" и тя каза "Да". След което се стигна до нов спор между тях защо му била взела парите. Тя извади банкнота от 50 лева и му ги подаде. След което той ми ги хвърли в скута и ми каза "Хващай си 25 лева да нямаш проблеми".

Аз отново му отвърнах, че в момента карам и не може да бъде извършено плащането и че сметката им ще е по-малка. Тогава той започна да става агресивен и към мен с думите "Ти знаеш ли кой съм аз, знаеш ли какво ще ти се случи и ще те пребия, мишок плъх" и тем подобни. В този момент жена му го успокояваше, но той започна да става по-агресивен и ми каза да отбия и да спра автомобила.

При моя ниска скорост той ми хвана волана и ми дръпна ръчната спирачка. Започна да ме блъска с ръце и крака извън автомобила и продължаваше със заплахите. В следващия момент аз се озовах извън автомобила с отворена предна лява врата, а той беше седнал на моето място. Реших, че може да се опита да избяга и загасих автомобила, дръпнах ключовете и ги сложих в джоба.

Той слезе и аз му подадох неговата банкнота от 50, казах му да си тръгват, но тя падна на земята. Като той започна да крещи с по-голяма сила и аз се бях отдалечил от автомобила. Съблече си горната дреха и продължи със заплахите със живота ми, че ще ме убива, ще ме пребива и тем подобни. След това избягах и се обадих на 112.

Диспечерката ми каза да чакам на моето местоположение и да не ходя до колата без полиция. В същия момент се обадих и на мой колега, който пристигна след 15 минути. От моето местоположение се чуваха виковете и обидите на агресивния господин. Колегата ми отиде до автомобила, след което ми се обади и ми каза "Полицията е тук, може да дойдеш".

Когато пристигнах, жената плачеше и си търсеше банкнотата от 50 лева. Аз й казах че я пуснах на земята и не е в мен. Тогава един служител на реда светна с фенерчето и видя че банкнотата е под автомобила. Не знам причината те да се обадят на 112, но явно са помислили, че съм избягал с техните 50 лева. Няма логика да си оставя автомобила, който е моя собственост и да избягам с 50 лева. В този момент господинът беше с белезници буйстваше в патрулката и продължаваше да заплашва органите на реда с думите "мишо и "Ще ви избия".

След това ни поканиха в четвърто РПУ за показания. Господинът в продължение на 2 часа в сградата на полицията буйстваше и крещеше. След известно време на неговото преместване излезе още с белезници и започна да крещи "Къде е господинът, който се опита да ме отвлече?. Обадете се на всички телевизии, опитаха се да ме отвлекат".

После оставих и моите показания и след 4 дълги часа ни освободиха. Това беше моята коледна работна вечер. За финал искам да кажа някоя дума за професията таксиметров шофьор. Ние сме тези, които ви караме до работа. Караме вашите деца и ги прибираме от училище и детска градина. Качваме ви пияни и ви търпим пиянското поведение, за да не шофиране в нетрезво състояние.

Качваме вашите кучета, котки и съм виждал също така кокошка в такси. Работим по празници, за да виждате вашите баби, дядовци, братя и сестри. Често попадам на думите "тъп бакшиш" при спречкване на пътя - защо чакам клиенти в еднопосочна улица или защо оставям клиенти, а зад мен има други автомобили. Смешно е да видиш човек да псува, да ръкомаха или да показва средни пръсти.

На вас ви е приятно зимата да се качите на топло и лятото да имате климатик. Возим ви в студ и сняг. Има още много причини, но вече много писах и няма да ми стигне времето. Само за последно искам да кажа, че заслужаваме голямо уважение за нашата работа. Благодаря на тези, които си направиха труда да прочетат публикацията и ако някой иска да сподели мнението си, да пише в коментарите. Живи и здрави да сте, това е най важното и весело посрещане на Новата година!"


Още по темата: общо новини по темата: 115
04.12.2020 »
16.01.2020 »
13.01.2020 »
11.01.2020 »
06.01.2020 »
03.01.2020 »
предишна страница [ 1/20 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на oleleeee
премахни филтъра

Aнонимен
на 28.12.2019 г.
-6
 
 
Ама чак ще пусна сълза за теб и другите бакшове ,дето като реша да си извикам такси и звъня на 10 фирми и все няма коли ,ще ва е*а в паразитите.да беше учил и да не си бакшиш ,едноклетъчно
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: