ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Проф. Румен Гечев: Вотът на недоверие по финансови показатели издиша
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:17 / 22.06.2022Коментари (1)863
©
"В определени страни може да се управлява на ръба на мнозинството и към момента в Европа има няколко кабинета, които са правителства на малцинството, но България е малко по-специален случай и тук това може да се реализира много трудно". Това заяви народният представител от парламентарната група на “БСП за България“ проф. Румен Гечев в ефира на БНТ.

По думите му по-важното е какво става с България в зависимост изхода от вота на недоверие.

"В момента всяко българско семейство и представителите на бизнеса се интересуват какво ще стане с техните доходи, както и бизнеса ще получи ли и до каква степен компенсации от държавата. Това са въпросите, които интересуват българите", каза още проф. Гечев.

"Съвсем нормално е опозицията да иска вот на недоверие, когато тя е преценила. Но тук има два проблема и първия е, че те избраха грешна карта. Те атакуват правителството с фискални и икономически показатели и всеки непредубеден човек, който отвори статистиката на ЕС ще види, че България стои добре по фискални показатели, а бюджетния ни дефицит е един от най-ниските за Европейския съюз", обясни Гечев за мотивите, с които опозицията иска вот на недоверие.

Той изрази опасения, че ако правителството падне България ще влезе в нова спирала от избори и политическа турболенция. "Пенсионерите няма да получат увеличението от 1 юли", допълни той за рисковете пред България, ако вота на недоверие бъде успешен и подчерта, че също така се рискува и помощта от 200 лв. на мегаватчас за бизнеса.

"По отношение на външната политика и енергодоставчиците с някои колеги от управляващата коалиция имаме различно мнение. Природния газ няма никакво значение от къде е, а на каква цена идва. Българския национален интерес показва, че ние трябва да направим всичко възможно да осигурим евтини енергоносители с диференцирани източници", коментира Гечев за нуждата от диверсификация на енергоизточници у нас.

Според социалистът няма настроения за нови избори, защото така ще се рискува да загубим над 3 млрд. лева, ако не се приеме на време Плана за възстановяване и устойчивост, за който са нужни промени в над 20 закона.

"Управляващото мнозинство беше взривено от ИТН и имаме основания да предполагаме, че това е било заложено още от самото начало на коалицията. Очевидно става дума за едни средства от около 4 млрд. лева, и аз съм присъствал на няколко експертни срещи при финансовия министър. Видях необясним натиск от страна на ИТН за тези колосални суми. Наистина става дума за много големи финансови интереси", категоричен бе Румен Гечев за причините довели до разпада на четворната коалиция.

Проф. Гечев заяви, че прокуратурата и съдебната система до момента не са направили нищо за колосалните милиардни кражби в България и затова сега обществото иска съдебно възмездие.

"ГЕРБ управляваше без да се интересува от опозицията и нейните предложения", добави депутатът от левицата и подчерта, че ДПС дълго време са подкрепяли предишните управляващи като са им гласували бюджетите.

По отношение на РСМ народният представител от БСП заяви, че те все още не са изпълнили договора за добросъседство. В заключение проф. Румен Гечев каза, че от социалистическата партия ще подкрепят предложението за председател на парламента на "Продължаваме промяната".


Още по темата: общо новини по темата: 767
04.09.2022 »
10.08.2022 »
10.08.2022 »
29.07.2022 »
29.07.2022 »
28.07.2022 »
предишна страница [ 1/128 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Aleko_
премахни филтъра

+3
 
 
За по-младите, които не знаят. Това е съществото, което направи Жан Виденов-ата зима. За един месец левът девалвира повече от 30 пъти (беше стигнал 3000лв за долар). Съответно заплати, спестявания, пенсионни фондове.....всичко се срина. другарите знаеха, че това ще се случи(защото те го проектираха) и теглиха огромни заеми в лева, които обръщаха в долари и след един месец заем от 100 000 000лв(1 000 000$), става 30 000$(100 000 000лв). Печалба за месец 970 000$. Вследствие на това банките фалираха. Пенсионните Фондове на практика изчезнаха. Заплати и спестявания също. От тогава е проблема с пенсиите и същите тези другари(които ограбиха пенсионните фондове) са много загрижени за пенсионерите. Те това ви е промяната.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: