ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Проф. Герджиков: Задава се нов политически проект, зад който стои Радев
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:47 / 07.09.2021Коментари (2)2860
© БГНЕС
Твърдение за бележка със съдържание "500 К" взриви държавата. Прокуратурата се самосезира заради изнесени данни от "Има такъв народ", че депутатът от "Изправи се БГ! Ние идваме" Татяна Дончева е предлагала подкуп на народния представител от ИТН Радостин Василев с намерението да разцепи най-голямата парламентарна група.

 

"Не мога да го повярвам, звучи ми нереално. Нормално е "500 К" да означава пари. Това е много грозно, ако се докаже. Слага се тежко клеймо върху депутатството, та това е съмнение за подкупване на депутати. Много е тежко, много е грозно, дано не е вярно", заяви проф. Огнян Герджиков в студиото на "Денят ON AIR". 

Според юриста доказването на евентуален опит за подкупване на депутат би било много трудно, защото само на свидетелски показания трудно може да има присъда.

"Парламентаризмът не е стигал такова дъно. Този крах, който виждаме в българския парламент, отваря широки врати за нов политически проект, той се е задал. Според мен вероятно президентът стои поне мислено зад този проект", коментира проф. Герджиков пред Bulgaria ON AIR. 

Той е на мнение, че бъдещ политически проект на част от служебните министри би имал успех и лично той би го подкрепил.

"Ако се явят на избори, могат да вземат гласове отвсякъде. Включително от хора, които не са ангажирани с някоя конкретна партия. Те са носители на висок професионализъм - нещо, което ни липсваше през годините", уточни председателят на 39-ото Народно събрание.  

Герджиков е убеден, че 46-ото НС няма време и право да променя повече закони, включително този за закриване на спецправосъдието.

"Те се провалиха поради простотия, некадърност и негодност. Непрекъснато се променят законите през последните години. И всяко правителство се хвали колко стотин закона са променили. Така те самите си пишат слаба оценка, не знаят какво гласуват и го поправят веднага - това видяхме и днес", каза проф. Герджиков. 

Той открои едно основно предимство на избори 2 в 1 - ще се спестят пари. И е убеден, че страната ни е много далеч от промяната към президентска република.

"Много е сложна процедурата, за да се стигне до това. То е толкова нереално и хипотетично към днешна дата. Но ако не се стигне до редовно правителство, хората ще се уморят да ходят непрекъснато до урните. Вече започват да се разколебават за кого да гласуват", добави юристът.


Още по темата: общо новини по темата: 4080
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/680 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 08.09.2021 г.
0
 
 
Еее,ти колко си мазен...
0
 
 
Ако се явят на избори, могат да вземат гласове отвсякъде. Включително от хора, които не са ангажирани с някоя конкретна партия. Те са носители на висок професионализъм!.....Професионализъм ,като твоя . Професионален политически лизач и гъзолизник. Надяващ се новата партия да щипне от всекиго по нещо и да го поканят в кабинет,понеже тоя грачещ професионалист е професор и обигран политически лайнар. Високия професионализъм не кореспондира с нарушение на Конституцията,измами с бизнес партньори и прочие селски тарикатлъци ,като точене на язовири и раздаване на кредити от държавна банка на наши хора. Професионализма не е само дипломи и титли ,а и морал. Когато ментора ти е без морал,затънал в гафове и разденияващ нацията ,то и продуктите на избора му са ,като него. Те са рожби на сценария му. А сценария не е негов ,а се пише в Москва. Там където го одобриха за президент и му дърпат конците. И другаря Герджиков ако не го осъзнава това ,ако и да е академик е наивно прост. Ако го осъзнава ,но се надява на нова партия за да се набърка отново в НС чрез нея....заслужава един по дебел сап през грозната дзурла.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Облагородяват Градската градина
Парламентарни избори 2024
Политическо противоборство в САЩ
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: