ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Проф. Герджиков: С КНСБ сме единодушни, че са нужни спешни мерки за спасяване на икономиката, за да няма безработица
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:57 / 11.11.2021Коментари (0)1196
©
Държавата трябва да поеме своята отговорност, за да се укротят цените и да се запазят всяко работно място и доходите на хората, категоричен беше днес кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков на среща с КНСБ. Той обсъди с най-голямата синдикална организация, която обединява над 300 000 български работници и служители, възможните мерки за тяхна защита.

"От изборите в неделя зависи запазването на работните места на хиляди българи и съществуването на много фирми. Ако не се обединим около важните теми за обществото и около личности, които да ни изведат от тежката ситуация, ни чака същото – криза, криза и пак криза. Необходими са работещ парламент и редовно правителство, които веднага да предприемат мерки за защита на работниците в тежката икономическа ситуация, постоянно повишаващите се цени и инфлацията. Работодателите са изправени до стената заради нарасналите 5-6 пъти цени на тока и газа и трябва да има адекватна помощ от държавата, за да няма масови фалити и безработица. Ако отново не бъде избрано редовно правителство, служебното ще продължи същата политика на бездействие и забавени мерки“, коментира проф. Герджиков.

Кандидатът за президент заяви, че нито една мярка за подпомагане на бизнеса, засегнат от икономическата криза, в момента не работи ефективно. "Подкрепям справедливите искания на КНСБ за по-достойно заплащане на работещите. Но в тази икономическа криза имаме спешна задача и тя е да направим така, че да няма нито едно загубено работно място или намалена работна заплата. Затова призовавам държавата да намери начин да защити хората. Тя трябва да осигури и адекватни компенсации за бизнеса за високите цени на тока и газа, защото иначе има риск от масови фалити на фирми, от увеличение на цените на основни продукти, както и от това малкият и среден бизнес да бъде принуден да съкращава разходите си чрез намаляване на работната заплата“, посочи проф. Герджиков.

Инфлацията, която допусна служебният кабинет, назначен от Румен Радев, води до намаляване на платежоспособността на работещите, защото с тока рано или късно се повишават цените на всички останали стоки – хляб, сирене, олио и пр. А в тази затруднена икономическа ситуация и при увеличените разходи за ток, работодателите не могат да си позволят да компенсират инфлацията и да вдигнат заплатите на служителите, добави проф. Герджиков. Това пряко рефлектира върху доходите и възможностите на работещите и ако не се вземат спешни мерки, ни чака тежка зима.

"В момента ситуацията е критична и държавата трябва да бъде отговорна и да помогне и на работодателите, и на работниците. Ако служебният кабинет не вземе спешни мерки за овладяване на цените и на икономическата криза, само за няколко месеца резултатът ще бъде масови фалити на фирми, безработица и обедняване на хората“, каза проф. Герджиков.

Той напомни, че по същия начин служебното правителство е бездействало през летните месеци по отношение на коронавируса. "В момента в икономиката се случва това, което се случи и със здравната криза – служебното правителство закъсня с шест месеца, не подготви болниците, не закупи навреме щадящи тестове, спря ваксинационната кампания и сега умират хора. Ако не се вземат веднага адекватни мерки за цените и за подкрепа на бизнеса, икономическата криза ще доведе до масови фалити и бедност и ще бъде късно“, заяви кандидатът за президент.



Още по темата: общо новини по темата: 331
22.01.2022 »
22.01.2022 »
22.01.2022 »
22.01.2022 »
19.01.2022 »
19.01.2022 »
предишна страница [ 1/56 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
Детско-юношески футбол
Матури 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: