ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Проф. Анастас Герджиков призова Румен Радев на дебат
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:50 / 07.11.2021Коментари (2)2263
©
"За първи път от 30 години сме на път българското общество да няма възможност да види дебат между основните кандидати", това сподели пред симпатизанти в Бургас проф. Анастас Герджиков, кандидат за президент, издигнат от инициативен комитет. "Подобен прецедент не се е случвал никога досега и ако се случи на тези избори, то това е симптом за отслабване на демокрацията. Ако господин Радев е демократ, е длъжен да се яви на дебат и да уважи правото на гражданите да направят своя информиран избор“, допълни проф. Герджиков.

Той уточни, че е отправял много покани за дебат към Радев през последните седмици, но не е получил отговор. Подобна е съдбата и на поканите за дебат на националните телевизии. "Ние приехме тези покани, но г-н Радев все още не е откликнал на нито една от тях“, подчерта Герджиков.

В понеделник и двамата кандидати ще имат срещи в Хасково. "Г-н Радев, утре програмите и на двама ни ни отвеждат в Хасково. Съдбата ни събира по едно време на едно място. Предлагам да се възползваме от това и да проведем дебат на 8 ноември в Хасково в залата на БТА в 15 ч.“, призова проф. Герджиков.

Той коментира и новината за несертифицираните 228 машини, които стоят в склада с официално внесените за изборите, без да е ясно кой ги е поръчал: "Румен Радев трябва да убеди обществото, че тези машини не са предназначени за постигане на победа на изборите по непочтен начин. Докато се чудехме, дали се опитват да манипулират софтуера, явно някои хора са се погрижили за хардуера. Може би затова г-н Радев не вижда нужда от дебат – може би отсега знае резултатите.“

"Изкуствено създадената политическа криза – три пъти избори за една година, два пъти неспособност да се излъчи редовно правителство, управление чрез служебно правителство без работещ парламент, всичко това доведе до спирането на работата на институциите“ – заяви кандидатът за президент. "Няма кой да се бори с ценовата, здравната и образователната криза в страната. Служебното правителство не може да се справи с кризите, понеже не е редовно правителство и няма работещ парламент, който да го контролира и да приема спешни законодателни мерки. През първия си тримесечен мандат те смятаха, че е достатъчно само да упрекват предишното управление, но не и да правят нещо. Сега изведнъж се oказа, че кризите ни връхлитат с такава скорост, че не може да се правят, че не ги виждат. Опитват се да взимат някакви мерки, но са закъснели с 6 месеца, тичат след събитията и действат хаотично“, коментира Герджиков.

"Увеличението на цените се превръща във все по-сериозен проблем, направете нещо за бизнеса и хората“, призова кандидатът за президент. "Навсякъде при разговорите ни с бизнеса хората ни казват, че са необходими компенсации за увеличените в пъти цени на електроенергията и газа, и то веднага, а не в неясното бъдеще, защото иначе много предприятия ще фалират, а тези, които оцелеят, ще го направят с цената на увеличение на цените на продуктите. Необходима е подкрепа и за социално слабите домакинства – не само защото след 1 януари и техните сметки за ток ще се увеличат значително, а и защото цените на много други стоки вече се повишиха и сме изправени пред застрашителна инфлация“.

Анастас Герджиков и Невяна Митева днес се срещат с граждани в Бургас, Ямбол и Сливен.


Още по темата: общо новини по темата: 331
22.01.2022 »
22.01.2022 »
22.01.2022 »
22.01.2022 »
19.01.2022 »
19.01.2022 »
предишна страница [ 1/56 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на myzrael
премахни филтъра

-1
 
 
този е толкова кух,колкото и ментора му. Какъв дебат ще води с Радев? Баси гнусаря мяса на Плевнелиев-същият чехълчо ще бъде
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кауза Колежа
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Реформи в БДЖ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: