ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Проект на МОН: Латиницата влиза в учебника за втори клас
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:09 / 24.01.2016Коментари (24)4927
© Plovdiv24.bg
Хлапетата във втори клас ще правят съпоставка между кирилица и латиница. Това предвижда проектът на учебна програма по български език и литература за втори клас, който е публикуван на сайта на МОН за обществено обсъждане. Друга новост е, че децата ще се учат да създават електронна поздравителна картичка и SMS. Те ще имат и уроци за речева учтивост при писане на мобилно съобщение. Учебната програма включва още преразказване на текстове, свързани със здравословния начин на живот. Както и досега, хлапетата ще учат басни и фолклорни произведения, както и частите на речта - съществително име, прилагателно и глагол.

В шести клас пък учениците ще трябва да могат да отговарят на научен въпрос, както и да използват книги от електронни библиотеки и други електронно базирани информационни източници за изпълнение на конкретна изследователска задача. Както и досега шестокласниците ще учат за местоименията, времената в българския език и др.

В проекта на учебна програма за осми клас пък е включен речевия етикет в електронното общуване. Учениците ще трябва да могат да създават есе по морален проблем, както и електронно писмо.

Източник: "Монитор"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
тея искат да ни изтрият хораа , става страшно
0
 
 
Всичката Мара втасала, латиница да учат. Те в седми клас сричат, ние ще подготвяме кадри за терминал 2, а после оправяме демографската криза със сирийци и цигани! Думи нямам!
0
 
 
Смешно или да, голямата ми дъщеря ще се окаже права: "Мамо, всички пишат така и не ми се карай, че не пиша на кирилица!"
+2
 
 
Тотално,абсолютно и категорично,всеобхватно и скорострелно заличаване на българската идентичност на децата Ни!!!Нямаме право да причиним това на Българските Чада!Ние сме отговорни-родители,учители!!Какво чакаме още?!Децата Ни ли да го направят?!Нали обаче,после нас ще посочат с пръст и ще питат-Вие,къде бяхте?Защо не се намесихте?Какво чакахте??Сили ли не намерихте в себе си или просто апатично превъртахте заглавия касаещи отсичането на нашия Български корен?Горко ни,ако изоставим собствените си Деца!!
0
 
 
Това сигурно е преход за премахване на бългрската азбука. То и сега доста хора я забравиха.
+1
 
 
Какво какво, на деца във втори клас ще показвате как се пише СМС и как се създава електронна поздравителна картичка. Вие добре ли сте, че те това го могат още преди да тръгнат на училище. Не знам кой кого ще учи на СМС -и, учителката децата или обратно. Другата простотия - речева учтивост при писане на мобилно съобщение. Ами вземете и ги научете тези деца по принцип на речева учтивост, когато се научат принципно на това, независимо под каква форма е съобщението те ще го напишат учтиво. Да не говорим че СМС -ът е съвсем неофициална форма на комуникация и там не може да се очаква кой знае каква учтива форма, за тази цел си има електронна кореспонденция, където се пише учтиво или се прикачват официални писма. Представям си на какво ще ги научат, то ще е една учитовст, едно чудо, особено пък ако СМС-а е написан на шльокавица. Ама какво се чудя, като CMC -и на шльокавица със зачатъчни елементи на някаква учтивост изпращат мобилните оператори, банките и всякакви официални институции, което, лично за мен, е крайно неприемливо.
+1
 
 
Училището вече не е място, където се учи на родолюбие и национално самосъзнание!
+3
 
 
КАТО ЧОВЕК ЖИВЕЕЩ 15 ГОДИНИ В ЛАТИНСКА ДЪРЖАВА , ЗАСТАВАМ ТВЪРДО ЗАД ТОВА ДА СЕ ИЗУЧАВА ЛАТИНИЦА , ЗАЩОТО ПРОГРЕСЪТ БЕЗ КОМУНИКАЦИЯ НЕ МОЖЕ . ТУК ИСКАМ ДА ПОДКРЕПЯ , ОБАЧЕ ГОГО ГОГОВ , ЧЕ ДА НЕ СЕ ИЗУЧАВА ,, ИСТОРИЯ СЛАВЯНОБЪЛГАРСКАЯ " И ,, ХУБАВА СИ МОЯ ГОРО " , А ДА СЕ ИЗУЧАВА ЦИГАНСКИЯТ ХИМН И ПЕСНИ НА ТУРСКИ Е БЕЗОБРАЗИЕ !!!!!
+1
 
 
Няма лошо да се учи латиница,но да не отпадат емблематични български произведения
-2
 
 
Леле всички колко са се засегнали, а половината "PATREOTE" в нета пишат редовно за "KLETA MAJKA BALGARIQ" на латиница. :D
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Декември 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: