ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Президентът отговори на обвиненията за провокиране на поругаването на паметта на Апостола
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:19 / 20.02.2020Коментари (8)6474
© БГНЕС
Президентът Румен Радев отвърна на обвиненията за провокиране на поругаването на паметта на Васил Левски. По време на поклонението пред паметта на Апостола на свободата вчера сред множеството се чуха освирквания и политически скандирания срещу правителството.

"Ако на управляващите не им харесва отношението на хората, трябва да се замислят за целите и начина на тяхното управление", коментира лаконично президентът в Русе, където присъства на честванията по повод 142 години от освобождението на града.

Сред хората, които се преклониха пред паметника на Васил Левски в сряда вечерта в София се събраха поддръжници на БСП и други опозиционни формации. С ясна политическа цел те привлякоха целенасочено внимание и се наложи държавният глава да ги призове да прекратят действията си.

Случилото се стана повод за ожесточен спор в пленарната зала на Народното събрание днес. Двете основни парламентарни групи - на ГЕРБ и на "БСП за България", прочетоха декларации, като управляващите обвиниха за грозните сцени президента Румен Радев, а опозицията го защити и на свой ред контраатакува с нападки срещу правителството.

"Настояваме президентът да се извини за безпрецедентния гаф, в който въвлече президентската институция и по този начин подрони авторитета й и я принизи до нивото на маргинална партийна агитка", каза в декларация от името на ПГ на ГЕРБ Тома Биков. От ГЕРБ изразиха позицията, че традицията паметта на Васил Левски да бъде почетена със смирение, е била нарушена от българския президент.

В отговор на трибуната излезе зам.-председателят а ПГ на "БСП за България" Драгомир Стойнев. От името на социалистите той обяви, че ГЕРБ трябва да си отговори на въпроса защо българските граждани ги освиркват, а вината не е в президента и в БСП.

"Събитията може би трябва да ги разделим на две - едното е шествието, другото са освиркванията", посочи Стойнев. Той отбеляза, че никой не може да забрани на българския президент да участва или да води шествие.

"Държавният глава е избран пряко от българските граждани, той има право да води български граждани, да бъде заедно с тях, да ги изслушва, да изразява тяхно мнение, да се вслушва в неволите, но при вас като че ли основен проблем е защо той не хвали правителството", коментира зам.-председателят на ПГ на левицата.

"Не приемам и обидите относно участниците в това шествие", каза Стойнев и посочи, че в декларацията на ГЕРБ се е говорело за маргинали, хора от миналото, политици, които едва ли не нямат морал. Според него не прилича на народни представители, особено на политическа партия, която има амбициите да ръководи тази страна, да се отнася с такова пренебрежение към български граждани. За това разделение и за тази омраза, която насаждате между българските граждани, говорим и искаме да преодолеем, добави депутатът от БСП.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на kanarche
премахни филтъра

+7
 
 
Простотията, селянията и чалгарите си избраха президент! Сега трябва всички да му търпим номерата!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: