ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Президентът Радев: Народът не е публика и аз няма да участвам в този спектакъл!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:50 / 09.04.2020Коментари (330)36740
© бТВ
"Когато армията от безработни се множи всеки ден мисля, че е неуместно да занимаваме хората с отношенията между президентската институция и премиерската власт. Не е време за сърдити пози. Няма да участвам в този спектакъл. Премиерът трябва да е наясно, че народът не е публика, от която се очакват във всеки момент аплодисменти",  това зави президентът на България Румен Радев, отговаряйки на въпроси на българските граждани в рамките на "Попитай президента" по bTV.

Той отговаря на въпроса, защо президент и премиер на са единни и не вземат мерки срещу глада в България.  Не сме минавали границата. Трябва да има някакъв баланс. Всяка власт трябва да има някакъв коректив. Особено, когато властта вземе сама решение за въвеждане на извънредно положение. Когато няма съдебна власт, няма парламентарен контрол, когато критичността на масовото съзнание е намаляло от масовия страх, каза още той.  По думите на президента, той и премиерът са показали единни действия. "Имахме среща с премиера, с кабинета и с националния щаб. Има взаимодействие по редица въпроси", добави той. 

"Не мисля, че имам проблем с Премиера. Проблем има там, където се сблъскват паниката и реалността. Трябва ли да управляваме тази криза чрез паника или трупове?", попита още Радев. 

Радев коментира и думите на Борисов за "Злата свекърва".  Как забивам нож в гърба? Тук не трябва да се изопачават фактите. В моето обръщение на 3 април призовах за реални стъпки. И преди това съм ги казвал. Държа на тях да бъде обърнато внимание. Какво последва после? Един спор, който е в главата на премиера. Никога не съм казал да падат ограниченията. Време е да мислим за национална цел и как бързо и поетапно да излизаме от тази криза, каза той. 

Когато се цитира СЗО, трябва да се цитира в пълен обем. Там има указание против бързо вдигане на мерките, но там има и други неща, които пропусна премиерът. В обръщението на д-р Тедрос се казва нещо много важно, че към пандемията трябва да се проходи с агресивни мерки, които преди всичко да включват тестове, издирване на контактите, обясни Радев. 

Не може да се борим с тази пандемия с вързани очи. Ние изтървахме момента за безплатното тестване, подчерта президентът.  Кабинетът взе ясни и навременни мерки за социална изолация и това е много положително, отсече той. Кабинетът успя да активира родната промишленост да тъче и шие.

Кабинетът разгърна и хипер активна кампания и това да, точно така е. Но, не забравяйте, безплатни тестове трябва да има. Ако сте продавач, шофьор, не искате ли да имате тестове. Не звучи добре, че тестовете са скъпи.

Депутатите сами показаха, че действат по команда. Неведнъж са приемали да бъдат командвани, така се случи и с решението за  заплатите им, обясни президентът защо сам той е изкомандвал депутатите.

Ние сме парламентарна република и парламентът трябва да изпълнява ефективен контрол над правителството, а не да бъде негов придатък. Депутатите допуснаха да бъдат командвани многократно от г-н Борисов - това не е ли шашкане във всички посоки, попита президентът.

Радев заяви, че подкрепя извънредното положение. Драстично обаче изоставаме със социални и икономически мерки. Това създава напрежение, добави той.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Койчева
премахни филтъра

0
 
 
Какво каза Радев- нищо. Какво предложи Радев- нищо. Какво направи Радев- нищо. Не Президент и лидер, а КАТАСТРОФА!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: