ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Президентът: България е единствената страна в ЕС, в която няма обособена детска многопрофилна болница
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:27 / 21.05.2020Коментари (7)6945
©
Държавният глава сподели, че е много важно какъв сигнал изпращаме като държава към българските граждани. Готова ли е българската държава да направи всичко за здравето на българските деца, така че да няма компромис

Държавният глава Румен Радев се срещна с представители на Националната гражданска инициатива "За истинска детска болница“.

България е единствената страна в ЕС, в която няма обособена детска многопрофилна болница, заяви Румен Радев.

По думите му правителството взе решения за изграждането на такава болница, след обществен натиск.

Радев сподели, че е много важно какъв сигнал изпращаме като държава към българските граждани. Готова ли е българската държава да направи всичко за здравето на българските деца, така че да няма компромис.

С обединяването на усилията на всички може да постигнем, това от което имаме нужда - истинска национална детска болница, заяви президентът.

Изпълнителният директор на Националната гражданска инициатива "За истинска детска болница“ посочи аргументите защо 40-годишният строеж в двора на Александровска болница не може да бъде детска болница.

Нас 18 000 българските граждани стоят зад тази позиция, сред тях архитекти, педиатри, юристи.

Архитекти споделят притесненията си за състоянието на конструкцията. Това, което плаши инженерите, е че в заданието липсват каквито и да е изисквания по отношение на качеството на сградата. Недомислие също така е и това, че евакуацията ще трябва да става чрез един асансьор.

Това е псевдоволя за изграждането на национална детска болница, посочват те.

Като условие за психологичен конфорт болниците за възрастни хора по света, се стремят да приличат на педиатриите. Опитваме се да натъпчен децата в болница за възрастни, от преди 40 години, заяви член на инициативния комитет.

Президентът Румен Радев заяви, че тази кауза е изключително важна - не става въпрос за пари, нито за сграда. Тази кауза дава сигнал за цялото обществото. От начина на нейното осъществяване зависи дали България има амбиции да бъде модерна държава.Българските деца заслужават най-доброто, каза Румен Радев.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Тъжно е, че този човек принизява Президентската институция до нивото на коментаторско студио. Човек, който просто стои отстрани и коментира какво няма, какво липсва, какво е сгрешено, какво е лошо направено... Кога ще видим реални действия на Президента, освен налагания на вето по заповед на партията-майка? Кога ще видим реална арбитражна функция, а не наслагване на напрежение между властите? Кога ще видим някаква инициатива, реални предложения, каквото и да било желание за промяна на всичко това, което се критикува от него? Стабилността на една държава зависи от единството между властите в името на благото на народа й. Именно работа на Президента е да търси това единство постоянно. Всички знам, че Бойко и ГЕРБ далеч не са перфектни, правят глупости, крадат, лъжат, като всяка една партия преди тях, но разделението между Президентството и Министерски съвет е в ущърб на цялата държава и всички нас, данъкоплатците. Според мен Радев не просто не се справя с Президентския пост, той го унижава и така унижава цяла България и всички нас. Бях оптимист за този човек, когато го избирахме, защото е генерал, летец, образован и дисциплиниран човек. За жалост се оказа слабохарактерен и страхлив, защото очевидно без възражения прави това, което му наредят от "Позитано" №20. Радев, за жалост, е просто една пионка на гърчещата се предсмъртно БСП. Много жалко.
Aнонимен
на 21.05.2020 г.
+1
 
 
Г-н Президент,съгласен съм с някои Ваши съждениея,но защо тези неща не ги споделихте най-напред с Премиера и екипът му,а търсите според мен конфликтна точка?Нали сте Президент на всички българи.Жалко,но ми омръзнавече от такива неща да чета и то не само от Вас,а и от други управляващи.Крайно време е да се обединят усилията на всички от Парламента и Президенството в името на България!!!!! Борете се за идеали,а не за интереси "ГОСПОДА"Работете за благополучието на хората,а не за партийките ви!!!
0
 
 
И ти си единствения президент на държава от ЕС,който е бил член на комунистическа партия.За 30 г.след 1989г,омразния му ГЕРБ е 11 .Останалите 19 са от неговата партия.А и преди това вся власт БКП . Защо няма болница
0
 
 
Тоя тъ.пунгер е феноменален бок.лук! Мисля че наистина му е нужна помощ.Бива да замине за изток...и да не се връща! Гледам и другия бок.лук е блеснал (слафчо мутренската подлога)!
+3
 
 
По време на епидемията се беше заврял дълбоко в червеното си блато където го охраняваха , хрантутеха и слугуваха за държавна сметка. Сега когато Европа и България бавно излизат от кризата , тоя пак изпълзя от тинята и започна да злослови и досажда като треторазрядно ЗКПЧ.
+4
 
 
Няма и да има ,докато такива като тебе и специалистите по всичко се бъркат!Че и една арабско-турска мангалка се изходи по въпроса!
+7
 
 
Ми направи една бе хейтър! Само хейтва и критикува, никакви действия, подлога на Курррнелия! Президента на България, критикува България!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: