ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Премиерът: Време е да разграничим привързаността на българите към Русия от тази към режима на Путин
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:28 / 15.03.2022Коментари (30)5018
© БНТ
Газовата криза е измерение на войната и плод на една добре планирана стратегия на Владимир Путин. Това каза премиерът Кирил Петков в изявление преди началото на срещата на властта с бизнеса.

"Нашето младо правителство попадна именно в перфектната буря. За съжаление Путин е имал добра стратегия доста по-рано - купувайки газовите хранилища в Германия, той източва нивата на газа в Западна Европа до много ниски нива. "Газпром" контролира немските газохранилища и контролира общата цена в Европа", заяви премиерът, цитиран от БНТ.

Европа е във война. За съжаление войната дойде обратно на нашия континент, война, която сме очаквали, че ще бъде само част от историята, подчерта премиерът.

"Война означава 636 цивилни убити, означава 46 убити деца, между 6000 и 8000 убити украински военни и 11 000 руски момчета. Дори в България влизат 70 000 бегълци от войната. Говори се за енергийната, газовата криза, това също са измерения на войната. Това не са отделни кризи", заяви Петков.

Това, което се случва в България, се случва във всяка една от останалите страни членки на ЕС, категоричен е Петков. Когато икономиката ни е натегната заради добро стратегическо паниране от страна на Русия, ние трябва да кажем кои са нашите ценности.

"Войната е братоубийствена и близостта с руската култура няма нищо общо с това, че страната ни не приема режима в Москва. Време да разграничим привързаността на българите към Русия от тази към режима на Владимир Путин."

"Единият вариант е да се крием в тревата и да кажем: "Дано тази буря мине покрай нас". Другият вариант е да кажем: "не - омръзна ни България да не може да решава собствената си съдба и да няма глас, винаги Великите сили да решават нещо за нас". Ние имаме собствен глас", каза Кирил Петков.


Още по темата: общо новини по темата: 4441
20.03.2024 »
16.03.2024 »
10.03.2024 »
07.03.2024 »
05.03.2024 »
02.03.2024 »
предишна страница [ 1/741 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Прав е човекът. Русия от край време се държи войнствено.Поставя ултиматуми, изнудва, определя държави за вражески. От край време Путин е планирал война и двулично е говорил за друго.Кому е нужно всичко това? Защо трябва да измират деца цивилни и млади момчета? Защо трябва да обедняват народите и да се намразват, вместо да работят заедно за по-добър живот на всички? Явно егото на Путин е над всичко това и смъртта на руснаци и украинци е добра цена за него.
+4
 
 
Да бъркаш руска литература или балет със сталинистката политика на Кремъл е нещо като да не правиш разлика между течен шоколад и фекалии.
-2
 
 
Такива паляци не е имало отдавна . Не случихме на управници . Един комарджия , мутра крадци и ХЪРБИрци
-3
 
 
А бе клепар не звъни никой като не те пита . Недей да си вадиш малката шушулка от мястото и . Гърците нещо да говорят да се отварят ? Ти ли си най големия майстор ? Киртак въобще не си в час смешко
+3
 
 
БГ русофилчетата само мътят водата а иначе са едни отчаяни от живота мишки.Да сте видяли от 100г. някой нормален да бяга в Русия и да иска да живее там 2 500 000 българи си биха камшика на запад.За миг си представете ако не бяхме в НАТО и ЕС какъв щяхме да го ръфаме не ми се мисли.
0
 
 
Всички правителства разпродадоха държавата. Едните лижат задниците на Руския, тея сега са подлоги управлявани от САЩ.. Богатите стават по-богати, бедните по-бедни. Всичко това е умишлено.. Никоя партия до сега не се е грижела за народа си!!Порения продажник
+3
 
 
Браво на Кирил Петков!!! Нямаме работа с фашизирани агресори, които непрекъснато тръбят за мир, а не са престанали да водят войни и анексират чужди територии! Целия свят загърби неонацистите от Кремъл, само слепотата на българските русофили им пречи да видят истината, поддавайки се на фалшива руска пропаганда. Като толкова ви е мил Путлер, багажа и ходом марш към Москва! Не на войната, не на руската агресия!!!
+1
 
 
Кирчо такъв смешник си! Много късно го казваш това, България трябваше това да го направи още преди 25 години!
-4
 
 
А това от името на хамериканците ли го казваш,те ли ти диктуват какво да говориш,мекере,имай късмета да отидеш в Русия,там ще те посрещнат подобаващо
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: