ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Правят нов опит да бутнат забраната за пушене
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:19 / 04.11.2012Коментари (110)8966
© Plovdiv24.bg
Нов опит да падне ембаргото за пушене в кръчми и барове ще бъде направен на заседанието на парламентарната Комисия по здравеопазване на 15 ноември т. г. Тогава депутатите ще разгледат предложенията за промени в Закона за здравето на независимите Кирил Гумнеров и Стоян Иванов. Текстовете им, внесени на 27 септември т.г., предвиждат да се допуска по изключение палене на цигари в заведения за хранене и развлечение. Става дума за дискотеки, ресторанти, питейни заведения, бистра, кафенета, кафе-аперитиви, барове. А в сградите на летищата да има обособени помещения за пушачите."Предложените поправки в Закона за здравето няма да минат през здравната комисия, надяваме се те да не бъдат подкрепени и в пленарната зала", коментираха високопоставени източници от ГЕРБ. Здравната министърка Десислава Атанасова е повторила, че стои твърдо зад забраната.

Аргументите на двамата депутати за промяната са, че ембаргото намалява приходите на бюджета с 300 млн. лв. годишно. А мотивите на лекарите са, че само за една година след въвеждането на ембаргото инфарктите падат с цели 20%, и то както сред пушачи, така и сред непушачи.

Източник: в. "Труд"



Още по темата: общо новини по темата: 137
21.02.2024 »
17.01.2024 »
14.02.2022 »
29.07.2021 »
13.03.2019 »
04.09.2018 »
предишна страница [ 1/23 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Емил Сираков
премахни филтъра

+3
 
 
Ricardo Del Rio-Естествено,че е различно щом едното е законно,другото не! И ти наистина ли си толкова тъп,на клетъчно ниво????100 ви питах,какво ви пречи да си има отделни зали????Закона ще се промени и малоумниците като теб ще стоят отвън..100 това не ви правеше впечатление,ама как ви вкараха перото от ЕС и станахте най-здраво мислещите хора..Това говори,че или сте овце,или не можете да се усещате за какво става въпрос изобщо..Те от ЕС ако ви кажат,че и скачането от самолет без парашут е здравословно,първи ще сте вие..
+2
 
 
Ricardo Del Rio-това вашето малоумие да не е заразно????Цигарите се продават законно,навсякъде!!!От акцизите на цигарите(2 милиарда лева)на година,държавата дава тези пари на здравната каса...Така,че с парите на пушачите,лекуват ей такива като теб,непушачи..А наркотиците са незаконни и не се продават в магазините..Други примери,или да говоря с дете 7 клас,доста повече смисъл има..Освен това напълно разбирам непушачите и винаги съм се съобразявал с тях.Но когато на двата полюса едните са с повече права от другите,значи е дискриминация..Просто казвам,че трябва да има места и за пушачите..А теб Георгиев,изобщо не съм длъжен да те уча и ограмотявам на каквото и да е..Ако искаш да разбереш кои са,поинтересувай се..
0
 
 
Ivo Georgiev-тук закона ще го оправят до 1 г..за това ти ще трябва да ходиш на някъде..
+1
 
 
Hristov-не стой при пушачите бе,стой в зала за непушачи..Толкова ли си тъп,да не можеш да разбереш разликата?Ако отказването на цигарите ще ме направи такъв малоумник,предпочитам никога да не ги спирам.
-1
 
 
А бе малоумник,даже в Брюксел под евро-парламента има кафе за пушачи бе,цървул.
+1
 
 
Станимир Сербезов-какво да те плюем бре,то е ясно,че и няма какво да се разговаря по тази тема с хора като теб!Фактът,че в Швейцаря,този малоумен закон го махнаха,чрез референдум е красноречив.В,Европа има само три държави дето забраната е тотално,абсолютно навсякъде..
+2
 
 
То пък все пушачите сме ви виновни за лошото здраве и чистият въздух!Толкова малоумие и лицемерие няма никъде по света..Като си имаше зали и за пушачи и за непушачи,па не ви стигна...За какво ли изобщо говорим,то е очевидно,че сте коне с капаци..
+3
 
 
Защо сега като се развали времето ,кафетата са празни??Само философствате по тъпите форуми,ама това,че ще останат хиляди безработни,не ви пука!Отивайте по баровете и правете оборот,иначе всеки може от тях пред компа да се прави на умен.
-1
 
 
То е минало половин година от както въведоха забраната,ама иначе за година намелели с 20%..На такива идиотщини,могат да се връзват само идиоти...
0
 
 
Filip Filipov -и ти си пример,ама да не уточнявам на какво
+1
 
 
Ivailo Cankov-тъпотията е доста по-вредна от цигарите
+1
 
 
много ясно,да отпада тази глупава забрана
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Задържаха кмета на Омуртаг Ешреф Ешрефов
Академичната общност излиза на протест
Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: