ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Правителството увеличава заплатите на чиновниците с 30%
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:24 / 03.08.2020Коментари (24)31699
©
Правителството вдига заплатите на администрацията в 28 държавни институции с 30%, става ясно от проект за промяна на Наредбата за заплатите на служителите в държавната администрацията, която е публикувана за обществено обсъждане на портала на Министерски съвет.

Повишението трябва да стане факт в срок до 31 август 2020 г., пише в наредбата, като е посочено, че ръководителят на административната структура може еднократно да определи нови размери на индивидуалните основни месечни заплати, не по-висок от 30 на сто от досегашния размер.

В мотивите за повишението на заплатите на чиновниците е посочено, че договорката за това е направена по време на Коалиционния съвет и одобрените от правителството нови социално-икономически мерки за отговор на епидемичната криза от коронавирус.

Увеличават се заплатите в НОИ, Басейнови дирекции, Министерство на туризма в дирекция "Морски плажове", НАП, Държавна агенция за метрологичен и технически надзор, Държавна агенция за закрила на детето, Държавна агенция за метрологичен и технически надзор, Агенция за социално подпомагане, Агенция по заетостта, Агенция за хората с увреждания, Агенция "Митници", БАБХ, ГИТ, Медицински надзор, Агеннция по лекарствата, НЗОК, Агенция по околната среда, Изпълнителна агенция по сортоизпитване, апробация и семеконтрол, ДНСК, Министерство на културата - Главна дирекция "Инспекторат за опазване на културата, Български институт по метрология, Национален институт за помирение и арбитраж, РЗИ, РИОСВ, Център за развитие на човешките ресурси и регионални инициативи към МТСП, Държавна комисия по стоковите борси и тържищата, Комисия за защита на потребителите, Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация.

Сред мотивите за увеличаване на заплатите на администрацията е посочено, че се увеличават разходите за персонал на администрации, които са натоварени с дейности по овладяване на пандемията и последствията от Covid-19, включително за служители на първа линия, чиито задължения включват обслужване и контрол "на терен", с пряк контакт с други лица.

Става дума за администрации, в които основните заплати на служителите са по-ниски в сравнение с други институции, въпреки значителния обем на отговорностите им и прекия риск за здравето, пише в постановлението.

"Изпълнението на поетия ангажимент предполага, освен изпълнение на законовите бюджетни процедури, и създаване на нормативна възможност за номинално увеличение на заплатите на заетите в горепосочените администрации. Предлаганото допълнение на Наредбата за заплатите на служителите в държавната администрация би позволило еднократно определяне на нови размери на основните месечни заплати на служителите, по-високи с не повече от 30 на сто от досегашния размер, обясняват в наредбата.

Обществени консултации ще са с продължителност 14 дни. Съкратеният срок е обусловен от необходимостта положителните въздействия от нормативната намеса да бъдат постигнати по най-бързия начин.

От формуляра за частична предварителна оценка на въздействието, както и от доклада за приемане на наредбата, не става ясно колко ще струва на бюджета това увеличение.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
А на мургавелките с колко, че други нема...
0
 
 
След като сме недоволни и искаме оставката на всички нека Радев да обяви поименно служебния кабинет.Каза че е готов.Какво ще последва по площадите?На мнозина ни е ясно. А на протестиращите?Май ще се преместят пред президентството. Но ще има ли смелост Радев?
0
 
 
Някой сеща ли се за стария български лаф "да работиш зиме на топло ,лете на сянка" ,затова е толкова сладка държавната номенклатура и затова винаги гласуват по интерес
+1
 
 
Браво,вдигат се заплатите народа мрънка защо така,заплатите не се вдигат народа мрънка че е беден,еми няма оправия прост народ слаба държава.Днес вдигат техните заплати,утре ще вдигнат и в другите сектори.Ама по-добре да се мрънка и на Вуте да му е зле
-1
 
 
Това си е вече подстрекателство към гражданска война!И то умишлено!
на 04.08.2020 г.
+1
 
 
Заплатите се вдигат.Не не съм доволен от това и смятам да гласувам за комунистите те ще ги свалят и пак ще си живеем спокойно щото и 100 да ми дадеш и 1000 я па че си краднем. Само БКП!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кабинетът "Денков - Габриел"
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: