Познаха: Силен дъжд над Пловдив, температурите падат

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:15 / 10.04.2014
1557
Силен дъжд вали над Пловдив, а тумпературата на въздуха в момента е 8 градуса, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Според прогнозата на НИМХ към БАН днес през страната ще преминава студен атмосферен фронт. Ще бъде облачно, ветровито и с валежи от дъжд, на повече места и по-съществени в Централна, а около и след обяд и на места в Източна България. През втората половина от деня над западните райони облачността временно ще се разкъса. 

Ще духа умерен, в Дунавската равнина и Източна България и временно силен вятър от запад-северозапад, който след пладне ще се ориентира от север, но до вечерта ще отслабне.

Дневните температури значително ще се понижат и максималните в повечето места ще са между 10° и 15°. Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще бъде около средното за месец април; в следобедните часове пак ще се понижава.

В планините ще бъде облачно, мъгливо, ветровито и с валежи от дъжд, над 1400 метра от сняг, но с продължаващото понижение на температурите границата на снеговалежите ще се снижи до около 1000 метра. Ще духа умерен и силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра - около минус 2°.

Над Черноморието облачността ще се увеличава и през втората половина от деня ще завали дъжд. Ще духа умерен до силен северозападен вятър, който след пладне ще се ориентира от север, а привечер ще отслабне. Температурите ще са без съществен дневен ход и максималните ще са между 11° и 13°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е 9° - 10°.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Иво Сиромахов: След яденето, пиенето, почивните дни и кючека бълг...
Проби за алкохол и наркотици по неотложност при смърт на пътя пре...
Проф. Попов: 80% от невропсихичните заболявания при децата са от ...
Отговори на "малката матура" по БЕЛ
Борисов: Ако ми дадете мандата, ще довършим АМ "Хемус"!
Не девойка, а икона! България възхитена от тази абитуриентка


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).