ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Посрещането на Нова година в Занзибар, Тайланд или Куба излиза колкото 3-дневен пакет във Велинград
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:35 / 22.11.2021Коментари (1)13583
©
Пакетите в Банско започват от 350 лв., във Велинград плащате 3000 лв. за 3 дни. Кувертите са продадени, но голяма част от тях още не са платени. Двойни и тройни цена за посрещане на Нова година искат хотелите, показва проверка на “Труд". Ако преди кризата за 5-звезден хотел във Велинград тридневни пакет излизаше по 1200-1300 лв. на човек, през тази година за същата оферта плащате 3000 лв. Увеличени, макар и не така драстично, са и офертите в зимните курорти.

Причините за по-високите цени са няколко. На първо място, през последните две години драстично нарасна цената на електроенергията, както и разходите като цяло на местата за настаняване. Поскъпнаха и продуктите, необходими за празничното меню. По-високи са и хонорарите на музикалните звезди. Увеличени са дори разходите за новогодишната заря, обясниха от бизнеса.

Въпреки високите цени хотелите в най-предпочитаните дестинации за посрещане на Нова година с празнична програма и купон, вече нямат свободни места.

Местата са резервирани от преди поне месец, но за първа година не поискахме предварително пари, които да гарантират, че гостите ще пристигнат. И малко преди крайния срок за отказ от офертите на 1 декември, започнаха да валят анулации", обясни хотелиер с 4-звезден хотел в Банско. Сега продаваме повторно същите пакети. Проявяваме разбиране предвид ковид мерките, но така или иначе очакваме да няма свободни места в хотелите и механите, които ще работят за празника, коментира още хотелиерът.

Цените в Банско за 3-дневен пакет за посрещане на 2022 г. започват от 350 лв. на човек и достигат двойни и тройни суми, според това какво е включено в празничната вечеря, какви звезди ще участват в новогодишната програма и от допълнително предлаганите екстри като ски карта и спа услуги. Подобни са цените и в Боровец и Пампорово.

Във Велинград хотелите също вече почти нямат места за посрещане на Нова година, въпреки че офертите им са значително по-скъпи, започват от 500 лв. на човек на вечер и достигат до 1500 лв. на вечер. Така двойка, която иска да резервира тридневен пакет, трябва да плати от 3000 лв. до 9000 лв. В програмите на хотелите са включени звезди от всички жанрове като Васил Найденов, Ъпсурт, Миро, Николина Чакърдъкова, Рафи, поп-фолк изпълнителите Преслава, Емануела и Меди, народни оркестри, комикът Краси Радков и др.

Цените не притесняват нашите гости, които са зажаднели за нормалност и за първи път от началото на кризата могат да се насладят на истински парти маратон, бляскави купони и грандиозни фойерверки в небето, обясниха за “Труд" хора от хотелиерския бранш във Велинград. В същото време оферти за посрещане на Новата година в екзотични места по света като Йордания, Египет, Ливан, Занзибар, Доминикана или Малдивите излизат на подобни, а често и на доста по-ниски цени от посрещането във Велинград.

Заради високите цени на тока и другите големи разходи част от хотелите в зимните ни курорти въобще няма да отворят за сезона.

Докато част от хотелите в зимните ни курорти нямат свободни места за посрещане на 2022 г., други от местата за настаняване в ски центровете все още обмислят дали да не останат затворени за цялата зима.

Причината е в рекордно високите цени на тока за бизнеса и недостатъчните компенсации от 110 лв. за мегаватчас, които бяха предложени на фирмите, при това единствено за октомври и ноември.

Хотелиерството е много енергоемък бизнес и при липсата на предвидени компенсации за декември и високите цени на електроенергията, ще сме на по-голяма печалба въобще да не отворим, коментира управител на хотел, който все още не е решил дали да посреща гости през този ски сезон. Останахме и без персонал, защото заради липсата на помощи и фактът, че постоянно сме затворени или работим с невъзможни ограничения, хората си потърсиха друга работа и всеки, който можа смени сферата. Така, като теглим чертата, по-добре е да не отваряме, обясни мениджърът с дългогодишна практика.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 23.11.2021 г.
0
 
 
Правят невъзможни цени за едно нищо?????
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (1550) 16%
Спас Гърневски (1350) 14%
Д-р Иван Чомаков (921) 10%
Славчо Атанасов (2495) 26%
Иван Тотев (2466) 26%
Здравко Димитров (841) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: