ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Полякиня: България е мръсна страна. Има голям потенциал, но не прави нищо, за да е известна на света
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:36 / 16.05.2024Коментари (10)77619
© БГНЕС
От Министерството на туризма очакват и тази година почиващите в България поляци да запазят броя си отпреди пандемията, когато са отчетени 280 000 регистрации в различни туристически обекти.

"Ние имаме в Полша неоценим наш национален капитал – доброто отношение на поляците към България", споделя пред БНР Герчо Герчев, член на варненската асоциация на туристическите агенции, който има сайт, популяризиращ страната ни в Полша.

Полша е много важен партньор за България в безброй отношения, допълва той.

Бизнес пътуванията са друго водещо направление за полските туристи у нас по данни на НСИ и "Гранична полиция".

Полските туристи се завръщат на българския пазар. Заради соцносталгията ли?

Съвместни предприятия между двете страни биха имали положителен ефект върху туризма, смята Герчо Герчев.

За да има обаче повече полски туристи в България липсва едно – транспорт, изтъква той. Вече има нискобюджетна компания София – Вроцлав, но е необходимо да има подобен транспорт и до морето, дава пример Герчев.

"От 5 юни до 25 септември има. Преди и след – няма. Има самолетна линия Варшава – София, убийствено скъпа. Затова "Райън еър" направиха самолетна линия Вроцлав – София, три пъти и половина по-евтино. Такова нещо търсим. Да има такива линии обаче не само до София. Да има и до морето, защо да няма и до Пловдив."

Ние се мъчим да дадем изпреварваща информация, която да провокира повече поляци да посетят страната ни, пояснява за работата си Герчев. По думите му, полякът е любознателен и любопитен и пътува с удоволствие.

Поляците познават най-вече Българското Черноморие, отбелязва Ева Полак, управител на туроператор, който води полски туристи у нас.

"Дори София и Пловдив за тях са непознати. Те не знаят, че България е една от най-старите цивилизации. Тук е "черна дупка". Аз се учудвам, че България, която има толкова голям потенциал, не прави нищо, за да е известна на света", коментира Полак. Според нея рекламата на страната ни е "срамежлива".

"България е мръсна страна. Тези боклуци навсякъде – това е ужасно. Има къщи, които се разпадат. Стоят на места, където не би трябвало да ги има. Поляците вземат пример от Австрия. Преди години при нас беше като при вас, но това беше преди 30 години. България е изостанала", не пести критиките си Ева Полак, която е учила тук, обича България, но споделя, че тези неща не ѝ харесват.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+4
 
 
Казала е абсолютната истина, само, че на някой комплексари не им изнася. Бият се по гърдите,, булгар, булгар,,.
+8
 
 
Голата истина с неизмазаните къщи и свинщината навсякъде около нас мръсна държава населена с прости селяндури и селски първенюта новите богаташи
+3
 
 
България си има доста проблеми, но определено чистотата не е сред първите :) В Европа е покъртително мръсно по улиците, дори мизерно бих казал. И то в страшно популярни дестинации. Иначе за къщите е абсолютно права - такива грозотии има само в България. Не знам как може 70% от къщите по селата да стоят неизмазани с десетилетия. Отвратителна гледка, коптори.
+1
 
 
:-))))) България била една от най-старите цивилизации.. Истории за калинки, които не са си направили трудна една страница да прелистят. Вавилон, Китай, Египет, Рим, инки, олмеки - това са цивилизации. Имали са култура, строителство, учени тогава, когато българите са били няколко десетки века от днешните ни земи. Нейсе. Права е. Полша може да е всякаква държава, но като територия е много по-подредена, уредена и поддържана от нашата. За жалост, разбира се.
+9
 
 
Един Сюртук! Да ти каже истината в Очите! С какво да си известен след като прости текезесари те управляват! Тоя Тъп народ не знае кой да си Избере за да го Управлява!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Конфликт Израел-Газа
Първа лига, сезон 2024/2025
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: