ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Полицията с подробности около мистериозната смърт на Пламен Пенев
Автор: Рени Атанасова 14:43 / 03.01.2024Коментари (1)2944
ОДМВР-Стара Загора излезе с официална информация относно случая със смъртта на шампиона по борба Пламен Пенев, предаде репортер на "Фокус". Случаят е от 30 декември, когато около 20,45 часа е получен сигнал до Спешен телефон 112, че малолетни деца са заплашвани с нож от мъж на средна възраст.

"Отзовалите се на място два екипа установяват на място подателя на сигнала, който посочва лек автомобил "Ауди" с лице, което е вътре в него. Когато нашите служители са се приближили към вратата, лицето се е заключило и е отказало да изпълни полицейските разпореждания. Той тръгва в опит да осуети проверката и нашите служители го последват със слжебния автомобил. Мога да заявя, че те не са проявили агресия спрямо лицето и автомобила. Преследването започва като при тръгване лицето опитва да блъсне наш колега, той е отстъпил назад и автомобилът продължава в посока юг. Нашите служители забелязват, че колата спира на светофар, а зад него има друг цивилен автомобил. Служебният автомобил, с включена светлинна и звукова сигнализация, спира пред преследвания автомобил и нашите колеги започват проверка. В този момент лицето включва на задна скорост, блъска цивилния автомобил, който е зад него на светофара и тръгва да бяга с колата. Мъжът не се подчинява на полицейските разпореждания и завива към бензиностанция. Служителите спират патрулния автомобил зад него, като пред него има друг цивилен автомобил и няма как да избяга. Нашите служители отново правят опит да преустановят действията му. Той започва да блъска автомобили и прави ПТП със служебния автомобил. Тогава полицаите за първи път правят опити да счупят предните стъкла на автомобила и да извадят лицето. Това не се случва и той отново тръгва в посока централната градска част, пешеходна зона", разказа директорът на ОДМВР-Стара Загора ст. комисар Лазар Христов.

По думите му по време на преследването полицаите са се изравнили с преследвания автомобил и са му правили жестове да спре. Тогава лицето прави рязка маневра и блъска странично служебния автомобил. Веднага е подаден сигнал и на място пристига втори патрулен автомобил. 

"На място пристига и втори екип на 2 РПУ. Водачът на преследвания автомобил отново влиза на бензиностанцията. Вторият екип на полицията препречва изхода на бензиностанцията, а екипът, който го преследва, спира зад автомобила. Отново последва неизпълнение на полицейските разпореждания, лицето тръгва между бензиноколонките в насрещното движение, включва се през кръговото движение и се насочва към центъра и парк "Артилерийски". Междувременно в ефира тече актуална информация и на място се отзовава трети екип от 1 РПУ. Преследваният автомобил отново прави обратен завой и там е пресрещнат от екипа на Първо Районно и се реализира второ ПТП. Вследствие на това той не може да продължи, а двата екипа на 2 РПУ започват процедура по изваждане на лицето от автомобила. За съдействие пристига и екип на Пътна полиция като непосредствено след поставяне на белезници, лицето получава конвулсии и при оказването на спешна медицинска помощ е конастатирана смъртта му. Пострадалите служители от 1 РПУ, които препречват пътя на въпросния нарушител, също са прегледани. Единият от тях е настанен в болницата в Стара Загора, без опасност за живота, с травми на главата и фрактура на едната ръка", допълни ст. комисар Христов.

По случая е образувано следствено дело. Следовател е извършил оглед. "На първо място колегите са действали по сигнал за въоръжено лице. Ние разполагаме със запис на сигнала по тел. 112. Това лице в продължение на 20 минути реализира няколко пътнотранспортни произшествия, не изпълнява разпорежданията на колегите и се движи в зони от централната градска част, които в този времеви период са населени и има много цивилни граждани. Това не е планирана акция, в която полицията да има информация за лицето, което ще задържа. Нашите колеги не са знаели нито дали това лице има криминални прояви, нито какво е психическото му здраве. Впоследстие установихме такива факти и обстоятелства и се надявам в хода на Следствието това да бъде отразено", заяви директорът на ОДМВР-Стара Загора.

Ст. комисар Лазар Христов уточни, че по време на преследването, нарушителят е реализирал три ПТП-та преди да бъде задържан. "Проведени са разговори с лицето, то е било неадекватно. Сложени са му белезници, когато е бил изведен автомобила и вече е бил на земята. Процесуално-следствените действия се извършват от Следствието и Прокуратурата и нямам информация дали наистина в колата на нарушителя е имало нож. Ние нямаме отношение към разследването. Към момента няма отстранени служители, защото нямаме категорични данни, че действията им са допринесли за смъртта на лицето", каза ст. комисар Христов.

Той допълни, че е имало разговор с близките на починалия. "Дъщерята на починалото лице е отишла във 2 РПУ в нощта на инцидента. Огледът е продължил до 2.00 часа през нощта на 31 декември и никой близък не се е появил на място да иска информация. Макар, че там бяхме и аз, и окръжният прокурор, и началниците на Районни управления. Вчера имаше два разговора с близките в опит да кажа нашата позиция и това, което МВР прави към момента като проверки, защото се появи доста дезинформация. Нека не бъдем съдници, а да изчакаме обективните експертизи и действия по разследването", уточни той.



Още по темата: общо новини по темата: 22
16.02.2024 »
07.02.2024 »
30.01.2024 »
29.01.2024 »
15.01.2024 »
13.01.2024 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на nevena_t
премахни филтъра

Празник на пенсионера в Ж.Р.Тракия.Лично кметът Костадин Димитров ни поздрави.
на 03.01.2024 г.
+2
 
 
Не разбирам защо нарушителят(вече покойник) не се е подчинил на полицейското разпореждане?Защо се е правил на Рамбо и е причинил катастрофи с невинни цивилни лица?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Бум на коклюш в България
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: