ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Петър Стоянов: Не успяхме да изградим демокрация на просперитета
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:35 / 10.09.2016Коментари (12)5115
©
"Все още съм оптимист и вярвам, че потенциалът на България тепърва ще се развива. Пред българския народ този момент предстои независимо от днешното стъписване. У нас все още има грешен адресат. А именно - на хората упорито им се внушава, че виновни за всичко са демокрацията и Европейският съюз, което е една голяма глупост". Това заяви пред Нова тв президентът Петър Стоянов.

"Българите не успяха да се докоснат до един прилично изграден модел на демокрация, защото съвършена няма. Не успяхме да изградим демокрацията на просперитета, но за това не ни е виновна самата демокрация", допълни той.

"В голяма степен съм разочарован от това, което се случва. Ние от доста време сме членове на ЕС и НАТО, а продължаваме да се държим като мост между тези две организации и Русия. Тази непрекъсната двойственост пречи да бъде събрана националната енергия, за да живеем един по-добър живот. 

За българите трябва да е съвсем ясно - без ЕС ще бъдем в много по-лоша ситуация. Казано още по-просто - ЕС може без България, но България не може без ЕС. За страната ни по-сигурен пристан от ЕС няма", на мнение е Петър Стоянов.

"Предизвикателството, свързано с тероризма и бежанската вълна, не опира само до строене на огради, квоти и до бежански лагери. Става въпрос за един междуцивилизационен проблем и ЕС досега не се е сблъсквал с него. 

Трябва да се балансира между солидарността и капацитета на Съюза и възможността да побере още хора. Това е важният дебат, в който България трябва да участва", коментира още Стоянов.

"Турция винаги ще си остане наш съсед. От тази гледна точка България винаги трябва да има ясна, балансирана и непредизвикателна политика по отношение на Турция. Засега го правим", допълни президентът.

По повод предстоящите президентски избори Петър Стоянов коментира, че се правят дребни сметки за това кой по-рано или по-късно ще издигне своя кандидат, за да спечели няколко гласа повече. Според него обаче липсва големият дебат.

"Тази дребнавост ще се върне като бумеранг върху българските политици, защото това говори за едно подценяване на интелигентността на българския народ", на мнение е Стоянов.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Господин екс президента може би има предвид мангалската паплач под "развитие на младежкия потенциал" на България, защото нормалната младеж отдавна вече се е изселила в нормални държави... Бог да ни пази от този "потенциал"...
0
 
 
Сбъркахме всички ние, българите, че не изметохме физически всички комунистически и ДС-изроди, в това число и конската мутра, още през 89-та, за да започнем на чисто. Това е единственото, което сбъркахме, но за съжаление фатално.
0
 
 
Сбъркахте много и вие, като кабинет.... А вие бяхте твърде млад и неопитен, в тежък момент да заемете президентския пост.
0
 
 
Как комунист създава демокрация бе конче смотано?
+1
 
 
С вашата демокрация и НАТО,продажни ми Стоянов, станахме една територия пълна с родоотсъпници,предатели и дезертьори. Не можем да се защитим дори от смешни "държави" като македония,а какво остава за турция,гърция и Румъния. Унищожихте армията,енергетиката,образованието,промишлеността(
леката) и земеделието/животновъдството. Всичките сте за разстрел,алчни изроди. България не можела без ЕС - ако някой се интересува,да прочете за Беларус.Дали не може,а Пеца? Не било само до строене на огради - а като имаше ограда и армия,и никой не смееше да припари,Жельо що я обяви за ненужна и сега мяукате по разни телевизийки,а Пеца? Турция - с армията и въоръжението до 1989 дали щеше да посмее да прави каквото и да е?? За това условите за влизането ни в НАТо беше да си унищожим армията,ракетите СС23 и целия военен комплекс.Измет,и ти лобираше това да се случи,а сега имаш наглостта да даваш оценки и да критикуваш.
0
 
 
Просперират 3-4 процента другите преживяват.
+1
 
 
НЕ УСПЯХТЕ ЗАЩОТО СТЕ ПРОДАЖНИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ДЕЦА
+2
 
 
И както казват Американците по добре да си купим оправляващите вместо да се сражаваме с Българите.В първия случай печелим 100%.Във втория изхода е неясен.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: