ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Пасажер на Wizz Air стана жертва на измама на летище "София"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:00 / 17.02.2022Коментари (10)67997
Пасажер на "Wizz Air" стана жертва на измама на летище "София". Пострадалият разкри ексклузивно пред Lupa.bg, че е бил принуден да плати 30 евро за багажа си – чанта за лаптоп, а след това служителка на наземния оператор "Голдеър хедлинг България" ООД му издала касов бон за 10 лева.

Откровената измама се разиграва на 8 февруари, когато мъжът хваща полета от София до Мадрид на "Wizz Air" в 6,55 ч. Както изискват правилата, той е на терминал 1 часове по-рано, за да чекира багажа си.

"Пътувам с раница, която влиза в билета, и нося чантата на лаптопа, в която нося документи и самият лаптоп. Никога не е имало проблем, нито в София, нито в Мадрид. В 4 ч. призори вече съм на аеропорта и служителка казва: "Дойте да ви видя чантата". Показвам ѝ раницата, а тя: "Ами другата чанта? Имате право само на една". Аз ѝ отвръщам, че това е чанта за документи, все е едно дамска лична чанта, жените не ги таксуват?! Тя обаче настоя, че трябва да я платя, иначе няма да ме чекира", обясни случката пострадалият.

Пасажерът прекратява патардията и отива на касата, за да плати за "екстра" багажа, цената е указана – 30 евро. Касиерката маркира на пост терминала сумата от 60 лева, което е първата измама, защото според курса на деня 30 евро са малко повече от 58 лева, не 60. При стотици такива транзакции на ден това "закръгляне" носи "екстра" пари на концесионера, изнервено казва пред медията пострадалият.

"Направих ѝ забележка, че еврото не е 2 лева, а тя се сопна с въпрос дали се заяждам с нея? Изненадите обаче тепърва предстоят – наглата служителка на оператора "Голдеър хедлинг България" ООД издава касов бон за…10 лева, не за 60.

"Заврях… Казвам ѝ: Госпожо, взимате ми от картата 60 лева, а ми давате касова бележка за 10, нито пише за какво са тия 10 лева? Крадете ме с 50 лева в 4 ч. сутринта! Аз как да си осчетоводя пред шефа си", а нахалницата пак ревна, че се заяждам с нея и хвърля химикалката по компютъра си.

"Обидената" дръпнала завесата на гишето и се появил нейна колежка, която написала на хвърчащ лист уж с някакъв сериен номер, написала "80", но нито лева, нито евро? Питам я: "Госпожо, аз съм късоглед, какво е това, тук пише 80?" А тя: "Не, това е 5, не 8".

Хвърчаща бележка като от кръчмарски тефтер с драсканици на ръка трябва да се смята за официален документ, според фирмата-концесионер на летище "София“. Остава неясно какво е това 50 - лева, евро или албански леки.

"Помолих я да внимава какво пише, дойдоха двама служители на "Гранична полиция", стана панаир. Така завърши и скандалът, получих хвърчаща бележка за 50 лева, дадох 60, а реално пред държавата съм платил 10 лв. Това са измамниците на летище "София", завърши разказа си пострадалият







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на NPP
премахни филтъра

+1
 
 
Относно отношението- хора, пътувайте по възможност с редовни, а не нискотарифни компании. Не го казвам просто ей така, а го казвам като човек, който е работил преди в туристически агенции. С нискотарифните нищо не е гарантирано. Ако се издънят- няма да ви компенсират. Да не говорим, че ми се е случвало редовна авиокомпания да ми излезе доста по-евтино от уж евтината нискотарифна. За съжаление говоря в минало време, сега не знам как стоят нещата.
0
 
 
Ми... Изобщо не разбирам защо са взели пари. В сайта им пише, че чанта за лаптоп е безплатна. Освен да е била по-голяма от дадените размери в сайта им. Премерила ли я? За бележката- думи нямам. Съветът ми е да питате в НАП. По принцип самолетните билети бяха с нулева ставка, но не съм сигурна за допълнителните екстри като багаж например. Ако е с 20% ДДС задължително е трябвало да издадат за 60лв бележка, а не за 10..
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Концесия на стадион "Локомотив"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: