ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Паника около зимните гуми - задължителни ли са?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:59 / 27.10.2015Коментари (20)25394
©
На какво се дължи паниката около смяната на зимните гуми? Защо е пълно със сайтове, които бълват заглавия от типа: "Спират колата от движение, ако няма зимни гуми" или "КАТ ни глобява, ако нямаме зимни гуми от 1 ноември"? 

Както в голяма част от случаите, има два възможни отговора:

1. Някои немного добре запознат журналист от типа "чул - недочул" решава, че ще прави бум и ще напише сам някоя невероятна статия за това как ще ни глобяват от КАТ, защото започне ли акция "Зима", всички с летни гуми изгарят. От там лавинообразно журналисти и администратори на други медии и страници, без да четат особено текста, използват функцията copy/paste и разпространяват същата статия.

2. На гребена на вълната, както се копира дадена подобна статия, последния ред на новината гласи: "ако все още не сте закупили нови зимни гуми на добри цени, то може да го направите ТУК", като това ТУК е някои онлайн магазин за продажба на гуми.

Явна реклама на добро място. Идеален маркетинг. Хората се стряскат, че КАТ изведнъж започва проверки от 1 ноември, което на практика е след 4 дни и накрая за наше удобство има линк към сайт за гуми и джанти.

Толкова ли свършиха добрите примери за реклама, толкова ли не може да си продадете стоката, че разчитате на това да стреснете потребителите и след това да им пробутате гумите си?

Истината е една и с години продължава да е само една: в ЗДвП все още няма изискване за използване на зимни гуми през който и да е било период на годината. 

Единственото изискване към гумите е да бъдат с минимална дълбочина на грайфера 1.6 мм. Няма изискване за сезонност, няма изискване за възраст на гумите. Знаем, че е желателно да се промени този закон, от години го искаме, но уви все големите пропуски в ЗДвП изискват вече един изцяло нов, модерен, съобразен с модерните автомобили закон.

И все пак опашките за смяната на летните гуми със зимни в София вече започнаха, а с това се вдигнаха и цените както на самите гуми, така и на услугите. Ако допреди десетина дни монтажът, демонтажът и балансът на 4 гуми на лек автомобил излизаха около 35-36 лева, то от вчера вече масово шофьорите плащат по около 45 лева. 

Цената може да се повиши, ако се налага и някакъв ремонт по гумата или джантата, а в над 50% от случаите такъв ремонт се налага заради пътищата ни.



Източник: БНР







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на startera
премахни филтъра

+2
 
 
Карам си с летни гуми да не кажа нови ,но достатачно добри и нямам намерение да ги сменям с зимни, никога не съм ги и сменял досега със зимни, и никога не съм закъсвал или направил произшествие ,дреме ми на топурдаците ,кой какво ще каже, и какво мисли ,ако се приеме закон е съвсем друго ,но за сега ядец .
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Първа лига, сезон 2023/2024
Академично гребане и кану-каяк
Тенис от Пловдив и региона
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: