ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Пациентка разбра, че е оперирана, след като получи епикриза от частна клиника
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:16 / 15.02.2020Коментари (0)8585
© Нова тв
Пациентка разбра, че е оперирана, след като получи епикриза от частна клиника в Бургас. Жената платила всички изследвания, ходила няколко пъти до лечебното заведение, но никога не е постъпвала за лечение. В началото на февруари Мария Тинчева търси консултация със специалист, който да й постави диагноза,тай като чувства болки в гръдната област. Заплаща всички изследвания, тъй като живее в Гърция и не е здравно осигурена у нас.

"Лекарят ме успокои, че ще направим рентген, скенер и изследвания на кръвта. Направих всички неща в петък. Резултати не получих в събота. Трябваше да отида в понеделник", разказа пациентката.

В понеделник получава епикризата и отива на консултация при лекар в друг медицински център.Тогава разбира, че има нередност в документа. "Лекарят прочете епикризата и ми каза, че съм оперирана. Аз му обясних, че съм си правила само изследвания", каза още Мария.

"В епикризата пише, че са ми направени необходимите изследвания и консултации и е проведено оперативно лечение. След операцията,която е преминала гладко, раната ми е почистена, превързана и съм изписана в добро общо състояние", сподели пациентката. Жената отрича и да е постъпвала в болница.

Екип на Нова телевизия е проверил частната клиника, която преди седмица е посетила Мария. Срещат се с хирурга, който е назначил изследванията и чието име фигурира на епикризата.

"Няма операция. Грешка е станало. Секретарката пише епикризата на компютър. Аз не съм я разписал. Това не е моя подпис. Не мога да ви кажа кой се е подписал вместо мен", заяви д-р Любомир Калудов.

Д-р Калудов ни показва личния си печат, който липсва на документа. "Направете справка кой е написал тази епикриза и кой я е подписал.Не съм аз", категоричен е лекарят.

Правим опит да разберем кой е изготвил документа. Стигаме до единия от собствениците на клиниката. "Пациентите казват едно, но има и други неща. Сега имаме дума срещу дума. Искам да прегледам абсолютно всичко. Обещавам, че ще прегледаме и ще дадем нормален отговор какво се е случило. Нямам нищо против да разгледаме нещата , но в момента нищо не мога да ви кажа", обясни Георги Налбантов, зам.-управител и съсобственик на частната клиника.

В телефонен разговор няколко часа по-късно собствениците на частната болница обясниха, че е станала техническа грешка. Секретарят, подготвил епикризата използвал шаблон в компютъра и пропуснал да изтрие частта, в която са упоменати действията след операция. Нямало нарушения, защото не било посочена клинична пътека, тъй като пациентката била здравно неосигурена.

Обещаха и да има наказани. "Не търся нищо и няма да съдя никого. Просто не може една клиника с име да работи по тази система. Не може на мен да ми се издава една епикриза, която аз ще сложа при документите си. Утре ще отида за някакво друго заболяване и ще ми напишат,че съм оперирана, а то няма да е така", каза Мария.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Изграждане на Национална детска болница в София
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (1730) 16%
Спас Гърневски (1512) 14%
Д-р Иван Чомаков (1040) 10%
Славчо Атанасов (2814) 26%
Иван Тотев (2773) 26%
Здравко Димитров (944) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: