ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Отличиха 12 от най-талантливите деца и младежи на България
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:31 / 03.11.2021Коментари (0)1190
©
На един от най-светлите български празници – Денят на народните будители, Фондация "Шанс за децата и природата на България“ обяви финалистите на Годишните си награди "Шанс за таланта“, част от проекта си "Награди, стипендии и отличия“. Дванадесет талантливи млади българи получават финансови награди за постиженията си в национални и международни турнири, конкурси, състезания, олимпиади в областта на математиката и информационните технологии, литературата, музикалното, изобразителното и танцово изкуство.

Проектът "Награди, стипендии и отличия“ вече единадесета година има за цел да подпомогне обучението и изявите на талантливи деца и младежи в областта на точните и хуманитарни науки, изкуството и новите технологии.

Ето и кои са финалистите: Ясен Пенчев, 10 клас, ПМГ "Акад. Иван Гюзелев", гр. Габрово получава индивидуална парична награда за отлично представяне на републикански или международни олимпиади, конкурси, състезания в сферата на математиката и информатиката.

До настоящия момент Ясен има повече от 100 награди в областта на математиката и информатиката, като през учебната 2020/2021 година е спечелил общо 20 призови отличия от национални и международни състезания в двете сфери; Славея Семова, I курс, ШУ "Еп. Константин Преславски", гр. Шумен, отличена в сферата на литературата на републикански или международни олимпиади, конкурси, състезания; Демира Недева, 9 клас, МГ "Акад. Кирил Попов", гр. Пловдив получава парична награда за талантливи деца/младежи с ограничени финансови възможности, постигнали особени успехи в областта на математиката.

През учебната 2020/2021 година Демира е завоювала 13 призови места, най-значимите сред които са: първо място и златен медал (единствен сред неамериканските участници) на Международна американска математическа олимпиада (ARML); Prize сертификат и златен медал (най-високото отличие в света) на Australian Mathematical Competition (AMC) и мн. др.; Марина Кацарска, 5 клас, НУИ "Панайот Пипков", гр.Плевен,парична награда за талантливи деца/младежи с ограничени финансови възможности, постигнали особени успехи в областта на изобразителното изкуство.

За учебната 2020/2021 година Марина има завоювани над 20 призови места, като 11 от тях са от престижни международни конкурси за рисунка. Никола Кацарски, 5 клас, НУИ "Панайот Пипков", гр.Плевен, също парична награда за талантливи деца/младежи с ограничени финансови възможности, постигнали особени успехи в областта на изобразителното изкуство. За 2020/2021 учебна година Никола е отличен с 27 призови места, като 17 от тях са от престижни международни конкурси. Вяра Пенчева, 6 клас, ПМГ "Акад. Иван Гюзелев", гр. Габрово, наградена за отлично представяне в сферата на изобразителното изкуство на републикански или международни олимпиади, конкурси, състезания.

До момента Вяра има над 200 призови отличия в сферата на изобразителното изкуство, като за 2020/2021 година е спечелила 80 награди, 53 от които са от международни конкурси. Илияс Номан, 11 клас, СМГ "Паиий Хилендарски“, гр. София, лауреат в сферата на математиката на републикански или международни олимпиади, конкурси, състезания. Най-значимите постижения на Илияс през учебната 2020/2021 година са: първо място (с максимален брой точки) и златен медал от European math cup; първо място (с максимален брой точки) и златен медал от национален кръг на Националната олимпиада по математика; Ива Ичевска, 10 клас, ЕГ "Пловдив", гр. Пловдив, финалист в сферата на музикалното изкуство.

През учебната 2020/2021 Ива е завоювала 53 призови места в международни и национални конкурси в сферата на музикалното изкуство; Симона Маринова, 3 клас, ОУ "Драган Манчов", гр. Пловдив, наградена за отлично представяне в сферата на математиката на републикански или международни олимпиади, конкурси, състезания. За учебната 2020/2021 година Симона има 49 призови отличия в сферата на математиката от национални и международни състезания. Ивета Попхристова, 7 клас, СУ "Вичо Грънчаров", гр. Горна Оряховица, отличена в сферата на музикалното изкуство на републикански или международни олимпиади, конкурси, състезания.

Сред най-значимите постижения на Ивета за учебната 2020/2021 година са: I място индивидуални изпълнители и Специалната награда за най-добро изпълнение от Пиринския край в Международен фолклорен фестивал "Приятели", гр. Охрид; I място в конкурс "Млади фолклорни таланти" на БНР; лауреат в Петропавловски събор "Хоро се вие край манастира"; специална награда в конкурса "Насред мегдана в Арбанаси" и много други; Симона Василева, 9 клас, ППМГ "Добри Чинтулов", град Сливен.

Симона получава индивидуална парична награда за отлично представяне в сферата на литературата на републикански или международни олимпиади, конкурси, състезания. За учебната 2020/2021 година тя е била отличена с призови места в над 30 конкурса, като два от тях са с международен статут; Виктория Пощарова, 2 клас, СУ "Панайот Волов", гр. Шумен, наградена в сферата на музикалното изкуство. За изминалата учебна година 2020/2021 Виктория Пощарова е завоювала множество награди за вокално майсторство, като най-значимите от тях са 18 на брой от различни национални и международни конкурси.

"На този много специален и светъл ден сме горди да представим талантите на България – лауреатите ни за 2021 г. по програма ни "Награди, стипендии и отличия“. За поредна година надпреварата беше голяма, а изборът много труден. Щастливи сме, че отличихме 12 изключително даровити в сферите си деца и младежи от цялата страна, успехите и постиженията им заслужават специално внимание, защото освен на талант, те се дължат и на много труд и усилия, положени през годините.

С отпускането на индивидуални награди ние се стремим да подпомогнем развитието на младите таланти на България. Искаме да ги накараме да се гордеят с постиженията си и да откроим успеха им в дадена област. Целта ни е да стимулираме не само работата върху таланта, но и неговата изява.

От 2011 г. до момента по програмата "Награди, стипендии и отличия“ са отличени над 80 деца и младежи. Благодарение на нея българските таланти получават възможността да участват и да постигат високи успехи в европейски и световни първенства. Щастливи сме, че и тази година, въпреки трудното време, в което живеем, успяхме да осигурим допълнителни индивидуални парични награди за отлично представяне на републикански или международни олимпиади, конкурси и състезания за още 8 изключителни таланта.

Поздравяваме не само класиралите се финалисти, но и всички кандидати, които се обърнаха към нас и споделиха успехите си. Продължавайте да се трудите все така усърдно, убедени сме, че усилията ви ще бъдат възнаградени!“, коментира Лилиана Славова, председател на Фондация "Шанс за децата и природата на България“.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кабинетът "Денков - Габриел"
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: