ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
От утре глобяват, ако не карате с пуснати фарове
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:09 / 31.10.2010Коментари (8)2219
© Plovdiv24.bg
От 1 ноември започва традиционната акция "Светлина". От 1 до 21 ноември пътните полицаи ще проверяват изправността на светлините на автомобилите.

Обединяването на усилията на институциите може да повлияе за подобряване на безопасността на движението. Човешкият живот е най-скъп за нас. Не глобите, а предотвратяване на произшествията по пътищата е нашата цел. С тези думи комисар Алекси Стратиев обяви началото на традиционната акция "Светлина" и благодари на медиите за съпричастността към пътната безопасност, съобщиха от МВР.

"Това е не само акция, това е работата на "Пътна полиция" и на всички структури, които работят за безопасността. Идеята ни е да кажем на всички участници в движението - и водачи, и пешеходци, че предстоят едни неблагоприятни условия през зимата и те трябва да бъдат подготвени за тях", допълни Стратиев.

От началото на годината са станали 5422 пътно-транспортни произшествия, което е с 533 по-малко от миналата. Убитите са 662 (със 101 по-малко), а ранените са 6662 - с 657 по-малко в сравнение със същия период на миналата година, което говори за подобряване организацията на работа за осигуряване безопасността на движението.

Председателят на Съюза на автомобилистите в България Георги Янакиев обърна внимание на изправността на автомобилите като основно значение за безопасността на движение. "Всички основни детайли - гуми, чистачки, акумулатори и др. са изключително важни. Ние искаме да насочим вниманието на стотиците хиляди водачи, които ще управляват своите автомобили през есенно-зимния сезон към техническата безопасност. Във връзка с това техническите центрове на Съюза на автомобилистите и на "Мото-Пфое" през следващата седмица ще правят безплатна проверка за изправността на превозните средства и готовността им за есенно-зимния сезон", каза Янакиев.

Директорът на "Пътна полиция" Алекси Кесяков подчерта: "Аз бих желал чрез вас да призова всички участници в движението - по-внимателно на завоите, защото повечето катастрофи стават на завои; по-внимателно в населените места, защото трябва да пазим пешеходците. Да не допускаме емоциите да надделяват! Да намалим скоростта предвид променените условия. За да могат всички да стигнат там, закъдето са тръгнали и да им се радват техните близки."

Акция "Светлина" се провежда повече от 15 години и нейната цел е да се подготвят моторните превозни средства за експлоатация при есенно-зимните условия. Едно от условията е автомобилите да се движат задължително с включени светлини. Успоредно с това се дават полезни съвети на водачите за това как трябва да управляват своите моторни превозни средства през зимата с цел тяхната безопасност и недопускане произшествия на пътя. Тази проява ще се проведе в цялата страна от всички структури на "Пътна полиция", СБА и МОТО-ПФОЕ. Подготвени са листовки, в които са включени полезни съвети към всички водачи на моторни превозни средства.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на stefan_m
премахни филтъра

+1
 
 
КАТ освен призиви "Да намалим скоростта" друго не знаят. С колко да я намалим господа от КАТ??? От 50 кч/ч на колко да падна, за да пазя заспалите пешеходци, които пресичат където им падне. Ако след всеки призив намалям с по 1 км/ч то отдавна вече трябва да се движа на заден ход.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
ДЮШ на ПФК Локомотив (Пд)
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
Двойно убийство в Пловдив!
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: