ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
От Скопие: България ще осъзнае вредата, която може да нанесе на себе си
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:48 / 18.11.2020Коментари (4)3610
©
Буяр Османи
Министърът на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи заяви днес, че не е разочарован от решението на България да блокира началото на преговорите за влизане на републиката в Европейския съюз. Той допълни, че страната му очаква поддръжка от съседката си на заседанието на Съвета по общи въпроси през декември, предаде ТАСС.

"Не съм разочарован. Ние пропуснахме този шанс за утвърждаване на преговорната рамка, но имаме и втори шанс, а именно на Съвета на ЕС по общи въпроси на 8 декември", подчерта Османи пред журналисти. "Още има шанс за провеждане на междуправителствена конференция през декември. Още утре (днес) ще продължим преговорите с България", добави той.

Дипломат номер едно на Република Северна Македония отбеляза също, че България ще осъзнае вредата, която може да нанесе на себе си, както и на неговата страна (в случай на повторно блокиране на началото на преговорите с ЕС - бел.ТАСС), а също и на процеса на разширяване и на имиджа на ЕС. В тази връзка министърът разчита на готовността на българските партньори да поправят допуснатата грешка в близко бъдеще.

Усетихме днес (вчера), че времето не е подходящо за начало на преговорите за присъединяване към ЕС на Република Северна Македония и Албания заяви от името на германското председателство на Съвета на ЕС германският министър Михаел Рот. За съжаление няма много напредък по очертаването на преговорните рамки, а те са предварително условие за свикването на междуправителствена конференция за начало на преговорите, добави той.

Рот поясни, че Албания е изпълнила изискванията за пристъпване към преговори, но остават откритите въпроси между България и РСМ. Искахме да помогнем и да разчистим пътя, доколкото е възможно, за начало на преговорите. Ако има спорове, които не могат да се решат в следващите седмици, не е време да поставяме въпроса в дневния ред на Европейския съвет. 

Външният министър Екатерина Захариева посочи, че предложеният проект на преговорната рамка с Република Северна Македония не отразява българските искания и не може да бъде подкрепен в настоящия си вид.


Още по темата: общо новини по темата: 975
20.03.2024 »
06.03.2024 »
06.01.2024 »
13.12.2023 »
24.10.2023 »
15.10.2023 »
предишна страница [ 1/163 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
За съжаление, нашите политици не са на нивото на външния министър на Македония. Вместо те да водят народа, те се оставят да бъдат водени от него в най-критичните моменти. Например след Първата Балканска война народът ни е изпаднал в еуфория, хората, подвластни на емоциите, са се противопоставяли на преговори със съюзниците за спорните земи и политиците, вървейки по най-малкото съпротивление, осъзнато са предали националния идеал и са допуснали националната катастрофа. Цар Фердиданд е бил запознат, че има паритет между българската армия от една страна и гръцката и сръбската, взети заедно от друга. Отделно от това е имало изрично предупреждение от страна на Румъния, че ще се намеси в полза на Сърбия и Гърция, ако бъдат нападнати от България. Отделно от това турската армия е била на границата. Така и става, румънските войски влизат в София, турската армия стига до Симеоновград и Харманли. Сега политиците действат по същия начин и пак предават националния идеал на българите, хлъзгайки се по емоциите на хората. Понеже знам, че ще предизвикам бум от възражения, нека несъгласните формулират какъв е националния идеал на българите и какво стои в основата на македонизма и след това да анализират това решение в коя от двете посоки работи. Няколко факта, които имат отношение към въпроса и могат да са повод за размисъл: 1. В Македония има малка партия, която иска Каракачанов, Захариева и евродепутата Ковачев да бъдат обявени за персони нон грата. 2. Коридор номер осем, свързваш Черно с Адриатическо море, македонистите го наричат български проект. 3. Франция с Прусия и Германия са си налагали най-жестоките мирни договори след войните, дотам, че в Германия са плащали надниците сутрин, заради хиперинфлацията. Немскоезичното население в Елзас и Лотарингия е останало до днес в рамките на Франция, т.е. едва ли не е имало антифренски и антигермански настроения и говорене.
Aнонимен
на 18.11.2020 г.
0
 
 
тея олигофрени се държат като малко непослушно дете, което тропа с крак и иска шоколад ама сега го иска...
0
 
 
Крадци на история, па и нагли и цинични, блокаж до последно!!!
на 18.11.2020 г.
+1
 
 
Точно така. Настанало е време да бъдем твърди! Да не се опитват да ни извиват ръцете великите сили. Или македонците ще признаят че говорят езика ни и са създадени от българи в това число и от мекерето Димитров,или да говорят албански! Германците и останалите ако смятат че това са незначителни неща нека заявят че те говорят език даден им от нас и ние стоим в основата на технете държави,чак тогава можем да признаем онзи усарник за държава,че готова даже и за ЕС.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждат кръгово кръстовище на Кукленско шосе
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (884) 16%
Спас Гърневски (794) 14%
Д-р Иван Чомаков (541) 10%
Славчо Атанасов (1446) 26%
Иван Тотев (1482) 26%
Здравко Димитров (486) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: