ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
От Nexo се заканват да заведат искове за стотици милиони
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:15 / 13.01.2023Коментари (0)1219
©
Nexo категорично и еднозначно отхвърля всички обвинения от страна на българската прокуратура на днешния брифинг. Това се казва в официална позиция на компанията, изпратена до медиите.

Платформата на Nexo не е използвана за изпиране на пари и финансиране на незаконни действия, включително тероризъм, както и за заобикаляне на санкции, не са извършвани финансови и данъчни престъпления и това ще бъде доказано по законоустановения ред пред българските съдилища, допълват още от компанията и подчертават: "Видно от изявлението на Прокуратурата, участниците в разследването не познават сферата, в която оперира компанията ни, и присъщите й специфики".

Публикуваме цялата позиция на компанията без редакторска намеса:

- Nexo смята, че действията на прокуратурата са политически мотивирани, както става ясно от 7000-те публикации в жълто-кафявите медии и опитите да се свържат политическите формации “Продължаваме Промяната" и “Демократична България" с Nexo. Когато, водени от будна гражданска съвест и активна позиция, членове на екипа на Nexo са дарявали парични средства на политически партии, това е било по прозрачен начин и в съответствие със закона за политическите партии.

- Прокуратурата продължава да не установява международния елемент за акцията срещу Nexo, нито каквато и да било връзка между няколкото изброени на случаен принцип юрисдикции, в които Nexo има регистрирани юридически лица. Цитирането на стандартен текст от чуждестранна служба за сигурност вероятно е свързан с искане на информация от българска страна. Ръководството на Nexo е в ежедневна връзка с редица регулатори из целия свят и от естеството на разговорите става ясно, че няма никаква международна координация.

- Nexo е сред криптокомпаниите с най-високи стандарти по отношение на “познавай-клиента-си" и мерките против изпирането на пари. Отвъд стандартните способи на всяка финансова институция, Nexo използва услугите на компании като Chainalysis, които се използват включително от ФБР и ЦРУ. Това позволява на нашите специалисти, придобили специална квалификация в САЩ във връзка с борбата срещу изпирането на пари и финансирането на тероризма, да установят по безспорен начин произхода на влизащите на платформата крипто активи и дестинацията на изтеглените от платформата такива. Всички подозрителни случаи са своевременно докладвани на съответните органи в юрисдикциите по компетенция.

- След избухването на войната в Украйна и последвалите санкции, Nexo предприе една от най-стриктните политики по отношение на санкционираните територии и индивиди в резултат на руската агресия. Нещо повече, бяхме и сред първите, които спомогнаха в набирането на средства за жертвите. Очевидно това не се харесва на редица про-руски кръгове в българския политически живот.

- Nexo e водеща институция в сферата на финансовите услуги за дигитални активи и предоставя услугите си на милиони доволни клиенти. Притежава над 50 лиценза и регистрации в различни юрисдикции в световен мащаб, което е атестат за високите стандарти, на които компанията отговаря. Компанията ангажира най-добрите световни адвокатски кантори за изграждането на бизнес моделите си според изискванията на динамичната регулаторна рамка в юрисдикциите, в които оперира.

- Дружество от групата на Nexo, предоставящо аутсорсинг услуги, е горд работодател на над 600 души в България и е сред примерите за компания, платила десетки милиони левове под формата на данъци и осигуровки.

- Nexo ще предяви искове за всички претърпени имуществени и неимуществени вреди в резултат на незаконосъобразни действия, като за целта е ангажирало американски консултанти, специализиращи именно анализ на исковете (claim analysis). По първоначални калкулации исковете ще са за стотици милиони долари, които напомняме, че ще излязат от джоба на българския данъкоплатец, което означава от всички нас.

- Във връзка с коментарите в медиите, социалните мрежи и публичното пространство, обръщаме внимание, че сферата, в която оперираме, изисква високи нива на специализирани познания и всяко говорене по темата без нужната експертиза създава предпоставки за манипулации и пораждa фалшиви новини, които не са в интерес на обществото и бизнеса.


Още по темата: общо новини по темата: 42
19.05.2023 »
13.04.2023 »
13.04.2023 »
10.04.2023 »
08.04.2023 »
16.02.2023 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Януари 2023 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: