ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Още догодина може да стартира процедурата за купуване на нови влакове
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:54 / 18.06.2012Коментари (1)3037
© Plovdiv24.bg
Над 80 пъти е нараснала сумата на договорените и разплатените средства по Оперативна програма "Транспорт" за последните 3 години. Това отчете министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски по време на дискусията "Научени уроци от настоящия програмен период", която се организира в рамките на изложението "Европа за нас".

"Към днешна дата са договорени 92% от бюджета на програмата или над 3,6 млрд. лв., а изплатени са над 1,190 млрд. лв. или около 30%", каза министър Ивайло Московски. По думите му в средата на 2009 г. тези цифри са били тревожно малки, но благодарение на предприетите мерки ОП "Транспорт" отчита все по-добри резултати.

"Надявам се да успеем да се възползваме максимално бързо от европейското финансиране за БДЖ "Пътнически превози", допълни Ивайло Московски. Той обясни, че Европейската комисия е одобрила предложението да бъдат отпуснати средства за закупуването на нови влакове през следващия програмен период. "Надяваме се да съкратим максимално сроковете и още другата година да стартираме процедура за закупуването на нови влакове", каза министърът.

"Много важно за нас е да успеем да реализираме и проектът за модернизация на Централна жп гара в София в най-кратки срокове", съобщи Ивайло Московски. "Колегите от НКЖИ вече са готови с документацията по проекта, като трябва да се изчистят само някои технически въпроси и се надявам, че през 2014 г. това съоръжение ще има модерен, европейски облик", допълни той. По думите му благодарение на тези проекти железопътния ни транспорт има шанс да излезе от тежката криза, в която се намира през последните 20 години и да придобие съвременен, европейски облик.

Министър Ивайло Московски се спря и на другите проекти, които завършват тази година като акцентира, че благодарение на добрата работа е договорено с Европейската комисия още два етапа от софийското метро да се реализират през този програмен период.

В днешната дискусия участие взеха и министърът по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев, заместник-министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, главният директор на ГД "Програмиране на регионалното развитие" в Министерството на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова, главният директор на ГД "Европейски фондове за конкурентоспособност" в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма Кирил Гаратлиев, директорът на дирекция "Оперативна програма "Техническа помощ" Ирена Първанова, главният директор на ГД "Европейски фондове, международни програми и проекти" в Министерството на труда и социалната политика Наталия Ефремова, директорът на дирекция "Оперативна програма "Административен капацитет" в Министерството на финансите Моника Димитрова, главният директор на ГД "Управление на териториалното сътрудничество" в Министерството на регионалното развитие и благоустройството Мария Дузова, изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури Драгомир Господинов и заместник-изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури Ирена Пенчева.

Изложение "Европа за нас" се провежда в периода от 16 до 18 юни под патронажа на министъра по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев. Организира се от Българския икономически форум в партньорство с Представителството на Европейската комисия в България и Столична община. Участие в него взеха управляващите органи на всички оперативни програми, представители на местната и изпълнителната власт, на бизнеса, на бенефициенти по различни проекти и др.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Georgi Vaskov Nikolov
премахни филтъра

+2
 
 
колкото и да купуват, като не ги подържат е все тая, е ония ден гледам на мутриската Асеновград-Пловдив талигата в отвратително състояние, мръсна, жълта.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
Кауза Колежа
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: