ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Организаторката на кастинга за новата Мис България: Устата й е фрапираща, хирурзите са виновни!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:06 / 28.11.2019Коментари (2)14391
Коронясването на новата Мис България - 23-годишната Радинела Чушева, предизвика истински ядрен взрив в социалните мрежи. Причината за негативната вълна са напомпаните патешки устни на момичето, а скандалът изключително много напомня на този от 2017 г., когато с титлата бе удостоена Тамара Георгиева.

И тогава, както и сега в социалните мрежи се развихри цунами на тема достойни ли са двете за високото отличие, след като не са достатъчно красиви. Новата мис бе сравнена с Баба Яга, Франкенщайн, крокодила Гена, Злата вещица, и то защото има твърде много хиалурон в устните. Заради тях дори се родиха и няколко уникални шеги във фейсбук: "Тази все едно Любен Зидаров я е рисувал!", а другата е, че "Чък Норис се страхува само от един човек и това е Мис България".

Както обикновено, вече тръгнаха подозрения дали конкурсът не е платен от любовник на бившата адреналинка. Тя обаче има своя теория за нападките, а организаторката на кастинга Ирина Папазова обясни пред "168 часа" как се е стигнало до скандалния избор. 

- Госпожо Папазова, как приемате критиките към избора на новата Мис България?

- Ние познаваме Радинела много отдавна. Тя беше модел за кратко в моята агенция, но след това стана адреналинка. Тя е едно страхотно красиво момиче, което е направило грешка. Слава богу, е поправима. Това е хиалурон в устата, който се абсорбира и няма никакъв проблем. Когато стана адреналинка, никой не каза, че е грозна, а напротив. Факт е, че тази уста е фрапираща. Самата аз също подкрепям тези критики и те са основателни. Ние трябваше да вземем решение дали да я оставим. С журито взехме под внимание, че това е допълнителна интервенция, която ще се оправи (разгради - бел. ред.), и затова сме я допуснали да участва. Наясно бяхме, че нейното избиране ще предизвика голям скандал, но решихме да поемем този риск.

- Много хора, които са виждали Чушева преди корекциите и са работили с нея, твърдят, че тогава тя е била много по-красива, отколкото сега. Какво смятате?

- Ради продължава да е красива, просто тази уста наистина не е уместна. За съжаление, тя постави журито пред свършен факт, защото, когато се яви на кастинга и беше избрана да продължи към конкурса, нямаше тези устни. Впоследствие е решила да се разкраси, така да се каже. Но тук проблемът е друг и е доста наболял и това е нашата дерматология. Не знам с каква етика правят това лекарите с нашите млади момичета.

Те вземат пример и искат да изглеждат като някои знаменитости, желаят устните на Анджелина Джоли например или носа на не знам коя, но докторите са хората, които не трябва да правят това с тях. Направих си труда да проследя част от негативните коментари и ми направи впечатление, че много хора всъщност имат корекции. Тоест тези, които са стигнали видимо до такива интервенции, си позволяват да коментират нейните.

- Излязоха твърдения, че вотът е невалиден заради направените корекции. Забранено ли е момичетата да се явяват на конкурси за красота с подобрения?

- От години наред това е разрешено. По световните конкурси се вижда, че това е практика. В някои латиноамерикански държави като Венецуела например момичетата от 20 години се явяват с корекции на кастинги за красота. Това не е нещо ново. Ако си спомняте, скандалът с Антония Петрова стана именно заради корекция на бюста й, но още тогава това бе възможно. За съжаление, не е забранено, защото корекциите масово са навлезли в обществото. Не само в конкурсите за красота. Навсякъде около нас има момичета с подобрения, вероятно затова и младите се подвеждат да правят подобни неща.

- Освен в устните Радинела има ли други корекции по лицето?

- Не, няма. В скулите нищо не е правила, но обемната й уста създава друго впечатление. По принцип поставеният филър трябва да се абсорбира за няколко месеца, но явно при нея по-бавно се разгражда. Затова стоят такива устните. Той е повдигал и скулите и е изкривил цялата физиономия.

- Какво е нужно на едно момиче, за да спечели титлата, и какви са изискванията на конкурса?

- Изискват се репетиции, дисциплина, изразяване. Години наред обясняваме, че Мис България не е просто красота, а е комплекс от качества. Много често се е случвало някоя миска да вземе короната, да я сложи в шкафа и дотам. Затова избраницата трябва да има много качества освен красотата. Това не е като да си модел и просто да позираш, а изисква малко по-различни неща. Редуцирано е към социалната тематика.

Регламентът, както досега, е стандартен: момичето трябва да има 150 см ръст и да е от 17 до 26 години. Първо правим само кастинг, където кандидатките изпращат снимки и ние преценяваме кои да видим на живо. Доста кадри получихме, може би над 20. Това се смята за голям интерес в днешно време. Но ние решихме да се срещнем само с 10 от тях, тъй като останалите не отговаряха на изискванията.

- По какъв начин се провежда гласуването и какво беше журито?

- Комисията бе съставена от хора, свързани с нашия бранш - гримьори, фризьори, дизайнери, бивши миски, част от рекламодателите ни. Беше доста многочленно, което донякъде създава проблеми. Бяха 20 души. Затова тази година променихме и начина на гласуване. Всеки член на журито трябва да подреди миските в топ 10 и след това да определи най-добрите три. Преди години се правеше сумиране след всеки тур.

Този път 3 от момичетата бяха доста равностойни и взеха първите места. Имаше доста гласове и за трите. Беше доста разделено мнението, разпръснаха се гласовете, но в крайна сметка Радинела надделя.

- Защо решихте да проведете конкурса под мотото за по-чист въздух?

- Това е голям проблем, който се задълбочава все повече през зимата. Аз лично съм засегната от него, тъй като местата, на които се очаква въздухът да е чист, като Велинград и Банско например, не е. Все още не е решен проблемът с отоплението в много градове в страната, включително и в столицата, което е една от основните причини за това положение. Дори най-скъпите квартали в София като Бояна, където се очаква да е по-чисто, човек не може да види нищо

И както казах, титлата "Мис България" не е само красота, затова трябва да се работи и за такива каузи. Но конкурсът не е това, което беше преди години. Освен че го правим на мускули, защото финансирането е оскъдно, проблемът с пластичните операции е огромен. И тук двете основни въпросителни са: защо момичетата си правят корекции и кой се съгласява да ги приложи. Злоупотребява се с интервенциите. Нормално е в тези години и в обществото, в което живеем, да има някаква суета. Примерът обаче, който гледат младите, изобщо не е добър. За съжаление, филърите, ботоксите и корекциите са около нас и младите се подвеждат.


Още по темата: общо новини по темата: 1614
18.06.2021 »
21.05.2021 »
19.03.2021 »
21.02.2021 »
28.01.2021 »
17.09.2020 »
предишна страница [ 1/269 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Runner
премахни филтъра

+2
 
 
Т.е. конкурса е бил решен още по времето на самите кастинги. Иначе няма нищо нередно, разбира се... Даже сега като се замисля, ако тази я беше сполетяло нещо, та да не може да се яви физически на кастингите, сигурно пак нея щяха да изберат. Аз предлагам от догодина да се спестяват разходите по конкурса и още на кастинга да се решава...то не че и сега не е така явно, ама за какво да е целия зор със самия конкурс?!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: