ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Нинова след приетия мораториум: Целта ни е демонтиране на модела "ГЕРБ"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:48 / 22.04.2021Коментари (6)2174
©
Народното събрание прие предложението на "БСП за България“ за мораториум на правителството в оставка за сключването на сделки, отдаването на концесии и назначаване на бордове на директори на държавни предприятия.

По-рано лидерът на БСП Корнелия Нинова аргументира предложението на левицата в пленарна зала: "Направихме предложението за мораториум, защото целта ни е моделът на управление на Борисов да бъде променен докрай, а не само да поставим ГЕРБ в изолация, да не могат да съставят правителство и Борисов да не е премиер. Защото вторите и третите нива на управление в държавата остават същите. Второто ниво на властта може много да помогне за една промяна, но може и много да помогне да я саботира. Първи аргумент.

Втори аргумент. Истинското правене на избори се прави от тези хора – второто ниво на властта – шефове на агенции, на служби, на горски стопанства. Какъвто и прекрасен Изборен кодекс да направим, ако не променим надолу модела на управление на ГЕРБ, те ще саботират всеки прозрачен и честен избор.

Това беше целта ни, предлагайки мораториума.

Какво се получи – новите политически субекти в Народното събрание и ДПС отхвърлиха това наше предложение миналата седмица. Това си е ваше решение, в което не се месим. Но няма да допуснем да хвърлите върху БСП думи като "БСП саботира общия анти-ГЕРБ фронт“, било "противоконституционно да се запише в едно общо решение за ревизията“, щяло било да "попречи на проверката на сделките и на ревизията на политиката в последните 4 или 10 години“ – абсурдни твърдения и оправдания. Много е интересно, че насочихте тези стрели срещу БСП вместо срещу общия ни опонент ГЕРБ, за който уж декларирахте преди изборите, че искате да сменим от властта. Но отново казвам, това са си ваши решения, ние просто държим на истината и тя да се чуе от българските граждани.

Какво се случи междувременно, докато търсихте вина у БСП, вместо във властта. Както вече изнесохме данни, овладя се целия сектор на енергетиката. Вчера изнесохме данни за овладяване и окопаване в земеделието. Днес ще ви представя третата серия от факти и доказателства, затова че допуснахте модела "Борисов“ да се окопае в още сектори.

Тези дни са подменени ръководствата на 65 болници в цялата страна – Стара Загора, Враца, Шумен, София, Ловеч. Отварям скоба – ако сте верни на обещанията си преди изборите, че искате болниците да не са търговски дружества, което и ние отдавна искаме, си представете какво ще се изправи срещу вас. Като лоби и нежелание, след като ръководствата на всички болници в държавата се изправят срещу това.

Дали няма да бъде блокирана тази реформа поради нашите безсмислени спорове кой "да води бащина дружина". От тези 65 болници, в 58 е имало само един кандидат. Никакви конкурси и състезания. В останалите 7 е имало двама, от които единият е отказан предварително. Реакцията не закъснява. Сигурно сте получили огромната подписка от лекари, професори, доценти и сестри в болницата "Царица Йоана" /ИСУЛ/, в която искат отмяна на конкурса и възстановяване справедливостта на кадърните и професионалните хора. В случая става дума за д-р Коруков. Но е късно очевидно. Тези конкурси са проведени и почти цялото държавно и общинско здравеопазване е овладяно.

Чуваме аргументи от хората, трябва да помислим върху тях. Казвате: “Какво толкова искате от БСП?“.  Едно ново управление ще ги смени и ще бъде бързо решен проблемът. Уви, няма как да стане, защото ГЕРБ си приеха един Закон за публичните предприятия, в който подготвиха нещата така, че да не могат тези хора да бъдат "пипнати". Знаете ли при какви условия може да ги смени едно ново управление? Подаване на молба за освобождаване, обективна невъзможност да си изпълняват задълженията в продължение на 6 месеца. Осъждане за извършено умишлено престъпление от общ характер – делото може да продължи 7 години.  Несъвместимост с изискванията на член 20 – всички отговарят, защото така е замислено. Тежко нарушение или системно неизпълнение  на служебните задължения – как се установява и за колко време? И смърт.

Е, кажете! Кое следващо правителство може да "пипне" когото и да било без съдът да го възстанови? Никое. Ето затова настоявахме толкова много навреме да бъде приет този мораториум. Ако ни бяхте подкрепили преди седмица, можехме да предотвратим част от тези събития. Така е, когато решите, че основният ви опонент е БСП, а не моделът "Борисов", срещу който се обявихте преди изборите. И ще завърша отново с думите, които вчера казах – думи много, спорове много, дела трябват – закъсняхте с делата, дано да можем да поправим това“.


Още по темата: общо новини по темата: 4080
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/680 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Аха. Хората и тях не ги искат,обаче тя играе с "победителите" все едно е една от тях. Ще демонтира модела дето го харесват 26% за да си пробута своя дето го харесват 15.
0
 
 
Кога комунист,не е лъгал,не,че другите сте китка,за мирисане!Как,да вярвам на комунист!Как?Как?Рони си крокодилските сълзи и трай!
0
 
 
да дойдем ние на власт че вече много огладняхме но ЧАЛГАРИТЕ не ги искат но те ще ги подкрепят но чалгата и те няма да правят правителство и ще чакат Радев да прави избори и да роди някое недоносче
0
 
 
Змята Кур.Нинова да демонтира Акъла си където го няма.Червен гаден боклук.
+1
 
 
Може да демонтирате петолъчки и модели, но партии не можете да демонтирате.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Лято 2024
Почина патриарх Неофит
Конфликт Израел-Газа
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (1490) 16%
Спас Гърневски (1283) 14%
Д-р Иван Чомаков (868) 10%
Славчо Атанасов (2355) 26%
Иван Тотев (2325) 26%
Здравко Димитров (790) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: