ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Нинова пред европейските посланици: Имаме алтернативен план за управление на страната
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:52 / 11.12.2020Коментари (0)1987
©
Корнелия Нинова бе категорична в ефира на предаването "Още от деня“ на обществената телевизия, че БСП от четири години работи за това да бъде алтернатива:

"Дали сме такава - ще решат българските граждани на изборите. Отказахме да станем съпридружни на тази коалиция на управление, въпреки че имахме предложения за постове. Реформата в партията показа алтернативно мислене за ролята на политическите партии в обществения живот. Не само бюджетът, а и "Визия за България", ние сме единствената партия, която поставя конкретни предложения за политики и реформи преди изборите."

На  среща на Корнелия Нинова с посланиците на държавите-членки на Европейския съюз, проведена онлайн, тя поясни, че една от обсъдените теми е била Националният план за възстановяване и устойчивост на страната и вижданията на БСП за него. В диалога са намерили своето подобаващо място и други теми като европейския бюджет за догодина, българския бюджет за 2021 година. Интересите на представителите на европейските мисии у нас са били насочени към алтернативните предложения на БСП по политики, по бюджет, както и към вижданията на левицата за това как оттук нататък трябва да се възстановява българската икономика.

По повод срещата й със специалния пратеник на правителството на Република Северна Македония за България Владо Бучковски, тя коментира: "Припомних нашата позиция, че подкрепяме присъединяването на Западните Балкани като приоритет на председателството ни, както и Договорът за сътрудничество. Нашата принципна позиция е "за" присъединяването на Република Северна Македония към ЕС. Но това не може да става за сметка на българския национален интерес".

Едва между 8 и 10 % от българските фирми са се възползвали от мярката "60/40" като инструмент за преодоляване на ковид кризата. Статистиката посочи лидерът на българските социалисти Корнелия Нинова по БНТ. В предаването "Още от деня“ тя заяви: "Днес хората критикуват и новите мерки на правителството - тези 24 лева, които се дават на ден са с толкова условия към тях, че фирмите предпочитат да освободят хората и да отидат на Бюрата по труда. Затова от няколко дни наблюдаваме такъв бум на безработицата в бюрата по труда", изостри вниманието върху болезнената тема Нинова.

Председателят на БСП напомни, че левицата и през последните месеци е представила различното си виждане за това как трябва да се реагира на кризи и как трябва да се излиза от тях, особено в социално-икономическата сфера. Нинова върна вниманието към изказване на работодателски организации, които са нарекли икономическите мерки "глупави и неработещи" неотдавна.

Тя подчерта, че от БСП предлагат това, което се предлага и в цяла Европа - и което са  обсъждали по време на срещата й с европейските посланици - на фирмите да бъдат отложени плащанията за данъци и осигуровки: "Или държавата да компенсира 20 % от оборота. Това са реални мерки, изпитани в Европа. Нашата икономика ги е видяла и има нужда от това, а не от тези, които самите работодатели определят като неработещи".

Корнелия Нинова определи държанието на левицата в парламента като отговорно към хората, които представлява БСП в парламента, а и не само: "Не участваме единствено във формирането на кворума сутринта, но иначе участваме в заседанието, ако има такъв кворум. Защо? Защото смятаме, че особено в тези последни месеци на работа на парламента, той се превърна в място на приемане на лобистки закони, закони в ущърб на хората - например Кодекса на труда и увеличаването на извънредното работно време. Законът, с който се дава възможност на всички земеделски производители да дупчат земята и там, където намерят вода - да я ползват, вместо държавата да предложи една обща национална политика за възстановяване на ВиК сектора и напоителни системи. Или законът, с който тихомълком се опитаха да позволят строителството по Черноморието. Няма как с нашите гласове тази политика да става възможна. Това е нашият бойкот".

Корнелия Нинова бе категорична, че в областта на социалната сфера мерките, които управляващите предлагат са временни и предизборни: "Няма как да решиш проблема на пенсионерите с 50 лева до март. Нашата твърда и последователна позиция е преизчисляване на всички пенсии. В социалната сфера предложихме един цял пакет. Какво правим за младежката политика - семейно подоходно облагане, безплатни учебници до 12 клас, безплатни лекарства за деца". Нинова акцентира, че алтернативният проект за преодоляване на социално-икономически последици от кризата струва с 500 милиона по-малко от този на правителството.

Корнелия Нинова подчерта по време на участието си по БНТ, че БСП има за задача да предлага алтернатива с грижа за хората: "Затова предложихме цялостен алтернативен бюджет, за четвърта година. Не ни чуват. Парламентът сега не е място за разумен разговор с аргументи, а мнозинството напоследък го кара само на инат. Например ваксините - предложихме да бъде записано, че са безплатни и доброволни, което щеше да внесе спокойствие в хората, защото те задават много въпроси. На инат го отхвърлиха".

"Политиката трябва да е ориентирана с грижа към хората", категорична бе отново Нинова.

За доброволчеството си тя призна, че все още е санитар-доброволец в Окръжна болница: "Ходя на работа там. Смятам, че първите мъже трябва да дадат личен пример. Личният пример в политиката е важен, затова и аз взех решението да бъда доброволец. На всички, които казват, че е пиар – каня ги да дойдат поне веднъж. Да видят очите на хората, да видят умората на медицински сестри и санитари, и тогава пак ще говорим по този въпрос".


Още по темата: общо новини по темата: 4080
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/680 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Декември 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ВК Марица, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: